Koupit na hry PC nebo NB? Návrhy do 15k, OS, bez periferií*

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Koupit na hry PC nebo NB? Návrhy do 15k, OS, bez periferií*

Příspěvekod SamerLP » 04 říj 2014 14:00

Zdravím, rozmýšľam že by som si kúpil možno nový notebook či počítač momentálne vlastním notebook ASUS A54H ale niesom spokojný je na hry úplne nepoužiteľný...hry lagujú a všetko okolo toho... notebook mám 4 roky takže myslím že by som mohol mať niečo lepšie niečo takže a pýtam či notebook alebo počítač a nejaký dobrý viac na hry....notebook mám taktiež preto lebo stále ho prenášam ale ak by som mal si kúpiť počíač tak výbavu ako je klávesnica,myš,slúchatka,mikrofón mám skoro všetko nové a funkčné a kvalitné. Neprosím žiadne počítače či notebooky 1000€ a takto...naozaj taký drahý nehodľám kúpiť.

//upraven nadpis. d1amond

Reklama
socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Re: Počítač notebook?

Příspěvekod socirel » 04 říj 2014 16:17

Pokud chceš výkon za co nejnižší cenu, pak se vyplatí vybrat vlastní komponenty a poskládat to nebo si to nechat poskládat. Jakou máš cenovou představu ? Za nějakých 600-700 € se dá koupit pořádný pc

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 04 říj 2014 17:34

No počítač je samozřejmě 3x výkonnější minimálně ale nemůžeš ho přenášet a když ho přenášiš tak jednoznačně notebook, za 650€ už jsou v pohodě notebooky které tahaji hry na hd ready ultra bez aa a msaa, 18000 základní cena pro dostačující notebook, 30000 základní cena pro herní (msaa. aa. ultra. full hd)
jednoznačně tenhle do 650€ http://www.alza.sk/acer-aspire-v5-573g-iron-d500964.htm
a s mírným příplatek je uplně jasný volba tohle: http://www.alza.sk/acer-aspire-v5-573g-iron-d500964.htm
ten dražší má mnohem lepší grafiku (no asi o 30% lepší) už je to fakt super notebook si myslim, ten do 650 taky ale samozřejmě se dost vyplatí připlatit
no a do 500€: http://www.alza.sk/acer-aspire-v5-573g-iron-d500964.htm taky je super ale né až tak jako ty dva

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 04 říj 2014 18:43

socirel, aj o tom som rozmýšľal ale vôbec sa nevyznám v komponenoch a ani zložiť PC neviem :(

WinDroid, ono ide aj o to že momentálne mám notebook a ten skoro stále aspoň raz za týždeň prenášam takže je možnosžť že by som mal jeden počítač ktorý by som neprenášal doma a notebook na prenášanie to ma napadlo ale to čo si poslal to si myslel ako vtip? lebo tie 3 linky sú také isté všetky :D

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 04 říj 2014 18:56

socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod socirel » 04 říj 2014 19:01

nevím jak to je v alze ale můžeš si ho nechat sestavit tam, ale asi si připlatíš. každopádně levná sestava mírně nad 500 eur, u czc to skládají zdarma http://www.czc.cz/5671q6vkd8g7m80eu4e30ifkt6/seznam

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 04 říj 2014 19:21

To je na tobě, já osobně bych radši měl všude větší výkon a pokračoval v hrách který mám rozehraný než čekal na doma
to socirel: Na 4GB ram už si dneska nic moc nezahraje..

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 04 říj 2014 19:55

ten lonovo sa mi nechce zobraziť obrázok ani ten posledný.

socirel píše:nevím jak to je v alze ale můžeš si ho nechat sestavit tam, ale asi si připlatíš. každopádně levná sestava mírně nad 500 eur, u czc to skládají zdarma http://www.czc.cz/5671q6vkd8g7m80eu4e30ifkt6/seznam

500€ až tak moc nie je tento notebook čo mám som kúpil v nay a hovoril som že chcem herný ale nevyhoveli mi...po 4 rokoch hrôzy chcelo by to lepšie lebo aj tak tento notebook stal nejak takto....
No lenže tu je problém to že aké komponenty by ste mi poradili grafika,procesor a takéto lebo sa v tom nevyznám... to posladanie by som možno nejak vyriešil...nejaký monitor ešte možno....najlepšie asi asus tá značka je dobrá...

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 04 říj 2014 20:53

Poskládají ti to v CZC zdarma posílají myslim i na slovensko, monitor bude stát 3500 to už jsi s pc na 11500 já bych radši být tebou koupil notebook, taky ti mohli špatně ten notebook vybrat, notebook okolo 15000 tahá hry + - 4 až 5 let (později na nejnižší kvalitu samozřejmě)
no tady máš stolní pc kdyby se nebral monitor: http://www.czc.cz/1i8iulhtpcj4o83a7375hm47b7/seznam
kdybys vzal monitor tak už to nemá skoro cenu brát pc ale vzít ten notebook
monitor asi tenhle: http://www.czc.cz/aoc-e2461fwh-led-moni ... kvt7pfpjie
buď připlať na monitor nebo vem notebook

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 04 říj 2014 21:06

Ja som skôr myslel že odporučenie nejakých komponentov ale skôr asi celý PC bednu... :) Lebo ako neviem čo by som robil s 2 notebookami tento čo mám momentálne by som za moc nepredal a ešte k tomu je dosť použitý a jeho rýchlosť je nič moc lebo rozmýšľal som ak by som mal doma počítač ako pevný ktorý nebudem prenášať a starý notebook keď budem chodiť preč...lebo neviem nčo by som využil dva notebooky.... ako ak by som mal kupovať nový počítač tak potrebujem len bednu a monitor najlepšie je na tom ako som písal klávesnica,slúchatka,myš,mikrofón mám skoro nové a dobrá kvalita...Ale notebook mi to nezlepšilo :D
Neviem ten monitor sa mi zdá trochu drahý rozmýšlam nad značkou monitoru Asus,Samsung... do 50€ asi max nepotrebujem nejaký super dobrý stačí základný.

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 04 říj 2014 21:15

Tohle je základní, full hd klasika, asus a samsung nemají moc kvalitní monitory, spíše aoc a benq
nevím jestli jsem to pochopil, ale chceš to jako celek nebo jak? jako celek né, oni ti to stejně poskládají a bude to mí Xkrát větší výkon
ten notebook se dá taky docela slušne prodat, stačí ho rozmontovat na dvě poloviny vyfoukat ho stlačenym plynem za 100kč bude jako novej vevnitř, utřít ho zvenku a obnovit tovární nastavení a myslím že bude jako novej a prodá se minimálně za 5000kč

lubo007
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod lubo007 » 04 říj 2014 23:20

vidim ta stale spominat hry, tak to chces asi hlavne na to...neviem ci som zle cital, ale nevidel som kolko chces do toho vrazit
potrebujes mat stroj na ktorm chces hrat mobilny? ak nie tak na net/skolu a pod si nehaj ntb, a na hry kup pc
pri rovnakej cene dostanes lepsi vykon vzdy z pc nez ntb. lepsie povedane ked si porovnas vykonovo 500€ pc vs 500€ ntb tak pc bude mat navrch
dalsia vyhoda pc je, ze si ho mozes upgradovat, zvysovat hdd,ram a pod
co sa tyka hernych ntb, tak tam to zalezi od ceny- cim viac si ochotny investovat, tym lepsie hry a na vyssich detailoch si zahras
na druhej strane sa ale herne ntb zvyknu prehrievat co som pocul, takze sice budes mat nadupane delo, ale bude ti to kurit ako svina a chladiaca podlozka sa stane tvoj verny kamarat :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”