Zdravim,
chtěl bych monitor se 144Hz. Hraji dost hry a ten rozdil opravdu citim a chtěl bych investovat.
Samozřejmě špičkou je http://www.alza.cz/24-eizo-foris-fg2421-bk-d502691.htm ale ten je taky pořadně drahý...
proto jsem přemýšlel nad http://www.czc.cz/philips-brilliance-24 ... 64/produkt
Je to dobra volba na hraní? Popřípadě co doporučíte? Nebo je lepší našetřit na EIZO?
144Hz jaký vybrat monitor? Vyřešeno
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
144Hz jaký vybrat monitor?
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

Re: 144Hz jaký vybrat monitor?
Pokud to chceš na online hraní (především ) střílečky typu CS, tak je to celkem fuk, který 144 hz vezmeš ... v praxi pro tebe nebude pozorovatelný rozdíl.
Philips nemá lightboost tuším, takže ten bych nebral, ale pokud nechceš hrát s lightboostem, tak je to fuk ...
Ovšem lightboost oproti 144 hz je opravdu velký posun a člověk, který přechází z 60 hz na 120 + lightboost hraje prakticky úplně jinou hru ... tím pádem bych pokukoval spíš po BenQ XL2411Z.
Philips nemá lightboost tuším, takže ten bych nebral, ale pokud nechceš hrát s lightboostem, tak je to fuk ...
Ovšem lightboost oproti 144 hz je opravdu velký posun a člověk, který přechází z 60 hz na 120 + lightboost hraje prakticky úplně jinou hru ... tím pádem bych pokukoval spíš po BenQ XL2411Z.
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
ano, jedna se o CSko... v cem je podstata toho lightboostu?
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru

Taky jsem kupoval před rokem na Csko starší verzi toho benqu a opravdu super.
http://www.blurbusters.com/zero-motion-blur/lightboost/
Tím pádem doporučuji monitor, co jsem postoval v odkazu ... kdyby si měl potom nějaký problém s instalací/zprovozněním toho lightboostu, tak stačí napsat a poradím .. ovšem není to nic složitého ... je to slušně popsaný přímo na stránkách případně je x videí na youtubu. A pokud se ti to nechce zkoušet ( určitě poznáš slušnej rozdíl i oproti 144 hz ) tak i tak je to neskutečný posun oproti 60hz.
Myslím, že tady není co řešit. Pokud chceš monitor na CSko, tak nejlepší varianta bude BenQ XL2411Z. Asus je o něco dražší a je zbytečné připlácet.
http://www.blurbusters.com/zero-motion-blur/lightboost/
Tím pádem doporučuji monitor, co jsem postoval v odkazu ... kdyby si měl potom nějaký problém s instalací/zprovozněním toho lightboostu, tak stačí napsat a poradím .. ovšem není to nic složitého ... je to slušně popsaný přímo na stránkách případně je x videí na youtubu. A pokud se ti to nechce zkoušet ( určitě poznáš slušnej rozdíl i oproti 144 hz ) tak i tak je to neskutečný posun oproti 60hz.
Myslím, že tady není co řešit. Pokud chceš monitor na CSko, tak nejlepší varianta bude BenQ XL2411Z. Asus je o něco dražší a je zbytečné připlácet.
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
dobře, díky
samozřejmě bych nejradši to EIZO (hodněkrát jsem ho viděl v akci) ale spokojim se i s timto
přece jenom 11 tisíc za monitor mi přijde dost

To je určitě zbytečné a žádný přínos konkrétně do CSko to ani nebude ... lepší k tomu pořídit kvalitní sluchátka ( pokud nemáš )namísto "předraženého" monitoru.
- Exuctioner
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Beather: Co jsem četl, tak ten EIZO se při ''zátěži" předělá na 240Hz a odezva stoupne až někam ke 15ms...
//Ale tady jde o to že se to zvedne až někam k 15ms, navíc prej 2CM od kraje je barva do zelena nebo do modra...
//Ale tady jde o to že se to zvedne až někam k 15ms, navíc prej 2CM od kraje je barva do zelena nebo do modra...
Naposledy upravil(a) Exuctioner dne 05 říj 2014 11:26, celkem upraveno 2 x.
Intel Core i5-4460 + SilentiumPC Spartan LT HE922
MSI H97 Gaming 3
Kingston Savage 16GB DDR3 1600MHz
Asus STRIX R9 390 DC3OC 8GB
Intel SSD 535 Series - 240GB
Seagate Barracuda 7200.14 1TB
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Zalman R1
Arctic Fan F12 - 4x
Apple iPhone 6 128GB Space Gray
MSI H97 Gaming 3
Kingston Savage 16GB DDR3 1600MHz
Asus STRIX R9 390 DC3OC 8GB
Intel SSD 535 Series - 240GB
Seagate Barracuda 7200.14 1TB
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Zalman R1
Arctic Fan F12 - 4x
Apple iPhone 6 128GB Space Gray
To je určitě zbytečné a žádný přínos konkrétně do CSko to ani nebude ... lepší k tomu pořídit kvalitní sluchátka ( pokud nemáš )namísto "předraženého" monitoru.
Ještě bych zvážil možnost jestli je vůbec potřebné takovej monitor pořizovat. Nevím, jak dlouho hraješ a na jaké úrovni, ale já jsem CS:Go hrál aktivně kolem 1/2 roku a většinu času na ranku Legendary Eagle Master a pokud bych se měl znova rozhodovat, tak bych podobný monitor nekupoval, protože česká scéna jednoduše moc malá a sehnat slušný lidi na hraní je docela problém, takže jsem většinu času trávil hraním s nějaký cizákama a postupně jsem ztratil úplně motivaci hrát ... a podobný monitor je vhodný opravdu pouze na pár online her a žádný rozdíl oproti TN monitoru za 3 tisíce tam prakticky není, takže pokud to nehrotíš a ani se nechystás, tak bych zvažoval jestli to má vůbec cenu ...
Ještě k tomu eizu. Celkově na Csko scéně tyhle monitoru nemaj skoro žádné zastoupení, protože nepřináší žádný přínos a těch 240 hz je spíš marketing.
Ještě bych zvážil možnost jestli je vůbec potřebné takovej monitor pořizovat. Nevím, jak dlouho hraješ a na jaké úrovni, ale já jsem CS:Go hrál aktivně kolem 1/2 roku a většinu času na ranku Legendary Eagle Master a pokud bych se měl znova rozhodovat, tak bych podobný monitor nekupoval, protože česká scéna jednoduše moc malá a sehnat slušný lidi na hraní je docela problém, takže jsem většinu času trávil hraním s nějaký cizákama a postupně jsem ztratil úplně motivaci hrát ... a podobný monitor je vhodný opravdu pouze na pár online her a žádný rozdíl oproti TN monitoru za 3 tisíce tam prakticky není, takže pokud to nehrotíš a ani se nechystás, tak bych zvažoval jestli to má vůbec cenu ...
Ještě k tomu eizu. Celkově na Csko scéně tyhle monitoru nemaj skoro žádné zastoupení, protože nepřináší žádný přínos a těch 240 hz je spíš marketing.
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
144Hz jaký vybrat monitor?
pohybuji se v top cz/sk scene.. znam se osobne se vsemi top hraci a se vsemi hraji.. na cs:go mam kolem 2K hodin a i kdyz to nehraji uz aktivne tak ten rozdil co jsem videl na LANu na tech benq a eizo je neuveritelny a uz me ten muj 60 sere
a i kdyz si zahraju tydne tak 3h tak i tak mi to za to stoji.. navic se tesim na nove cod takze to vyuziji i tam.. asi pujdu do toho benq

- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
počkal bych, jestli ještě někdo přijde s nějakym napadem a kdyžtak vezmu ten benq

Mam 144Hz AOC, je to neskutečný rozdíl oproti 60 Hz, vyplatí se to. A to už CS aktivně nehraji.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 12772
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41