již delší dobu se dívám na nějaký ten notebook, který bych si koupil. Aktuálně stále používám MSI GX620X, ale už by to chtělo něco nového.
K tomu se váže hned první otázka, bude výhodné NB koupit v tuto dobu (chtěl bych, aby mě to nakoplo psát různé seminární práce

Pokud jste se podívali, co aktuálně používám, tak proti tomu bude každý novější NB lepší. Každopádně logicky chci to nejlepší cena/výkon a také by mě zajímali vaše osobní zkušenosti. Vždy když něco nového koupím, tak tam je u toho nějaký problém (nb se mi sekal, mobil se mi občas vypne při volání atd.). Vcelku mě zaujal TENTO kousek, ale zase nevím jestli bude potřeba tak velký (aby vydržel něco na baterii, přeprava) Využití NB by bylo na kancl. práci a hraní her (hraji CS:GO, hlavně tedy aby to CSko mělo nějaký slušnější FPS, proto ne integrovanou grafiku). Preferoval bych něco bez OS. Dále bych byl rád, kdyby NB vydržel něco na baterku (abych konečně využil doby ve vlaku a nebo nemusel furt s sebou tahat kabel). Vím, že tyhle dvě věci si rozporují, přesto bych byl rád, kdyby tu někdo napsal, jaký NB zvolit. Jsem v tomto silně nerozhodný.
Cenu jsem si zatím zvolil od cca 15 do cca 17 000, pokud by bylo něco adekvátního za 15K bral bych to, pokud by naopak bylo vhodné připlatit, připlatím. Ale na moje využití mi to přijde zbytečné. Žádné nové hry rozhodně hrát neplánuji. Tento NB, jak mám, mi vydržel asi 6 let. Takže bych byl rád, kdyby i toto byla investice, která vydrží.