Ahoj
Hodila by se mi nějaká Graf.karta na občasné slušné hraní (COD, Battlefield,atp.) podmínka je, že musí být maximálně do 3500czk a že pokud nebudu hrát hry, že se karta odpojí a nebude brát el.energii a poběží mi pouze integrovaná grafika v procesoru.Mají dnešní graf.kartu tuto funkci? Přeci jen je to odběr energie navíc.
Díky moc za Vaše doporučení
Má dosavadní sestava:
CASE:
FRACTAL Define R3 Black Pearl
MB:
ASUS P8Z77-M PRO
CPU:
Intel Core i5-2500K
Procesor Quad-Core, 3.30GHz (95W), Turboboost 3.70GHz, Intel HD Graphics 3000 (850/1100MHz), 6MB L3 cache, socket 1155, Sandy Bridge
CHLADIČ CPU:
Cooler Master Hyper 212+
RAM:
8GB DDR3 1333MHz PC10600 CL9-9-9-24, ZEPPELIN
ZDROJ:
Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze)
Lze dnešní Graf.karty při nečinnosti vypnout?
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Lze dnešní Graf.karty při nečinnosti vypnout?
► Zobrazit spoiler
Re: Lze dnešní Graf.karty při nečinnosti vypnout?
Jde to, ale graficke vystupy si budes muset prepinat rucne. Z hlediska spotreby to ale nema moc smysl, protoze v idle ma grafika minimalni spotrebu.
Pokazde kdyz zapnes hru, tak odpojis kabel od monitoru ze zakladni desky, zapojis ho do graficke karty a budes hrat. Po skonceni hry prepojis kabel zase do zakladni desky a zakazes grafiku ve spravci zarizeni.
Pokud mas monitor ktery ma dva vstupy nebo prepinac, tak to to prepinani bude jeste jednodussi.
Pokazde kdyz zapnes hru, tak odpojis kabel od monitoru ze zakladni desky, zapojis ho do graficke karty a budes hrat. Po skonceni hry prepojis kabel zase do zakladni desky a zakazes grafiku ve spravci zarizeni.
Pokud mas monitor ktery ma dva vstupy nebo prepinac, tak to to prepinani bude jeste jednodussi.
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuji za reakci.
....a jak je to s tím idle režimem, co si mám pod tím představit?Myslím tím, jak poznám, že zrovna nejede ta výkonná grafika?
Jednoduše:co je u Graf.karty idle ?
....a jak je to s tím idle režimem, co si mám pod tím představit?Myslím tím, jak poznám, že zrovna nejede ta výkonná grafika?
Jednoduše:co je u Graf.karty idle ?
► Zobrazit spoiler
Pokud mas do vykonne graficke karty pripojeny monitor, tak jede porad.
Idle rezim je minimalni zatez, kdy se i procesor podtaktuje na nejnizsi frekvenci.
Pokud chces prepnout vystup na integrovanmou grafiku, musis prepojit kabel do jejiho vystup (tzn do zakladni desky). Pak pobezi pouze ta integrovana.
Idle rezim je minimalni zatez, kdy se i procesor podtaktuje na nejnizsi frekvenci.
Pokud chces prepnout vystup na integrovanmou grafiku, musis prepojit kabel do jejiho vystup (tzn do zakladni desky). Pak pobezi pouze ta integrovana.
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
...no vidím to opět na N-vidii, ale jakou?
Teď mně totiž napadlo, že už jsem jednu od N-Vidie měl a existuje funkce-technologie s názvem Lucid Virtu.Je to technologie, která spolupracuje s procesory SandyBridge, což já mám a dovede přepínat integrovanou a dedikovanou grafiku.
Jakou tedy N-Vidii výkon/cena ?
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
Teď mně totiž napadlo, že už jsem jednu od N-Vidie měl a existuje funkce-technologie s názvem Lucid Virtu.Je to technologie, která spolupracuje s procesory SandyBridge, což já mám a dovede přepínat integrovanou a dedikovanou grafiku.
Jakou tedy N-Vidii výkon/cena ?
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
► Zobrazit spoiler
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2058
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 14:06
-
-
- 4
- 3066
-
od Kogaku
31 kvě 2025 19:19
-
- 1
- 2466
-
od windroid2
29 dub 2025 10:05
-
-
Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2552
-
od windroid2
16 pro 2024 13:53
-
-
-
Doplnění grafické karty ke stávající sestavě Příloha(y)
od Kozina » 16 srp 2025 17:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 5465
-
od Kogaku
20 srp 2025 22:42
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”