Sestavení PC Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

fifaky
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Sestavení PC

Příspěvekod fifaky » 27 dub 2015 19:02

Ahoj,
plánuji si sestavit nový PC a chtěl bych se vás zeptat, jestli v tomto seznamu, vše zapadá do sebe a případně, jak bych potřeboval silný zdroj, jakou velikost case a jestli by bylo potřeba přikoupit přídavné chlazení.Jinak hard disk již mám a potřeboval bych, aby se tam dal namontovat AVerMedia Live Gamer HD.
Předem děkuji za všechny odpovědi.
http://www.czc.cz/9udbkk0gdih39bhhqko73en5ke/seznam

Reklama
Mati
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Sestavení PC

Příspěvekod Mati » 27 dub 2015 19:17

Myslím, že kvalitní 500W a výše to v pohodě utáhne. velikost case jakoukoliv, stačí když si zatrhneš převolbu: Podporavné formáty základní desky: Micro ATX. Chladič na procesor vybereš až podle skříně jak velký se ti tam vejde... Pokud doma máš pouze hard disk tak bych k takovému PC vzal i SSD bude o hodně svižnější.

Genome
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Genome » 27 dub 2015 19:18

Nezapadá a nemá smysl kupovat i7-4790k bez Z97. Bude toho potřeba mnohem více a komponenty se vybírají podle požadovaných vlastností. Někdo chce tichou sestavu i při hraní her a to znamená vyměnit chladič na grafické kartě (zde konkrétně Arctic VR Kit2 a Arctic Accelero Xtreme III/iV+), k tomu se volí tichý zdroj (optimálně s hybridním chodem ventilátoru), odhlučněná skříň s 4 - 6ks nejlépe 140mm ventilátorů, protože u nich dosáhneš stejného nebo většího proudění s minimálním hlukem, celé to posadit na Noctua NH-D15 a přetočit procesor apod.

Pro běžné hraní stačí Core i5 a přetaktovat.

fifaky
nováček
Stav:

Příspěvekod fifaky » 27 dub 2015 19:22

Já bych chtěl spíš i7-4790k, kvůli škole, protože budu potřebovat využívat různé programy, které celkem dost zatěžují procesor.
A jinak děkuji za všechny odpovědi :)

Mati
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mati » 27 dub 2015 19:25

Jestli PC bude ležet doma tak nemá smysl kupovat micro ATX desku. Pokud chceš i7, tak bych zvážil xeon, což je v podstatě i7 bez integrované grafiky, což ničemu nevadí, když máš 970ku.

Genome
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Genome » 27 dub 2015 19:29

Jsi hloupý, protože rozumný člověk se zamyslí nad tím, co ostatní píší a podle toho dokáže popsat svá očekávání a také software, který chce používat, protože 5 minut strávených přemýšlením nad formulací dotazu ušetří peníze a napomůže zisku optimální sestavy (v rámci možností). Za ten čas se věnovat tvému tématu, když nedokážeš popsat ani použíti, mi to nestojí. Nech se opít rohlíkem, nech si poplácat záda a něco možná získáš.

fifaky
nováček
Stav:

Příspěvekod fifaky » 27 dub 2015 19:32

PC bych chtěl používat denně a chtěl bych, aby to utáhlo většinu aktuálních her, proto jsem původně zvolil Intel Core i7-4790K spíše na práci do školy na využíváních hlavně různých grafických programů, kde potřebuji renderovat a výkonnější grafickou kartu na hraní her. Ale v HW se moc nevyznám, takže pokud je na tom něco špatně a je to zbytečně drahé a šlo by to nahradit za něco levnějšího a stejně výkonného, tak mi to klidně napište. A omluvte mě prosím, pokud uvádím málo údajů, je to můj první složený PC a všechny předešlé jsem kupoval již složené, takže se moc nevyznám v tom co mám uvádět apod.

ZiklCZ
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod ZiklCZ » 27 dub 2015 19:42

Tak pokud to chceš i na rendering a pod tak vem místo i7 http://www.czc.cz/intel-xeon-e3-1231v3/153117/produkt je to to samé jen xeon nemá zabudované grafické jadro (i7 bez integrovane grafiky)
Moje sestava:
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá

Genome
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Genome » 27 dub 2015 19:52

Kdyby to chtěl na rendering, tak rozhoduje frekvence a přetaktované Core i7-4790k zákonitě porazí Xeon E3-1231v3 ... který není ten stejný procesor, ačkoliv si to mnozí myslí. Existuje microcode a ten říká, které sekvence a časování se používají jinak a pokud se to přenese na propustnost vláken, např.: OpenVPN, Šifrování, Spojení a filtrace a vůbec hodně paralelních činností s vetší šířkou klíčů, tak Xeon porazí Core i7, protože tam už zase tolik na frekvenci nezáleží. Samozřejmostí jsou specializované výpočty v sestavách, které obsahují kryptografické procesory, NVidia Tesla apod. I HT umí být někdy problémovým, integrovaný paměťový řadič se hlásí ke slovu, ale obecně vzato jsou si velmi podobné. Naštěstí propustnost systému změny prokázala i prakticky. Stejně jako render, tak i streaming prováděný na procesoru nabízí mnohem vyšší kvalitu, než-li použití externích režimu (od ShadowPlay po Aver).

Toto téma bude dobrá kovbojka, už chybí jen John Wayne.

fifaky
nováček
Stav:

Příspěvekod fifaky » 27 dub 2015 20:06

Děkuji moc za odpovědi. Vím, že si o mě teď budete myslet, že jsem úplný *****, ale radši se chci zeptat. Jestliže, bych vyměnil procesor za Xeon E3-1231v3 , myslíte, že by byl pořád výkonný i na hraní? Případně, co by podle vás, bylo nejlepší k tomuto procesoru přidat za chlazení?

ZiklCZ
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod ZiklCZ » 27 dub 2015 20:33

E3-1231v3 a i5 budou mít ve hrách stejný výkon
Moje sestava:
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá

Genome
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Genome » 27 dub 2015 20:48

Pro syna k narozeninám jsem před několika týdny stavěl tichou sestavu na grafické nástroje Adobe (Photoshop, Lightroom, After Effect) a hraní her si musí zaplatit z brigády. Se zachováním GTX970 bych řešil kompromis mezi tichem, kvalitou a stabilitou takto. Pro větší OC bych volil Noctua NH-D15, ale je dražší a především se musí upravit Accelero, nebo posunout. VrKit2 proto, že obsahuje vhodnější pasivy na VRM a ventilátory Accelera si můžeš zapojit rovnou do karty. Kdyby jsi chtěl extra ticho, tak přímo do desky a regulovat pomocí software (teploty), které deska zvládne (proto jsem jí vybral) a nezbytné přetaktování zajistí stabilně a dlouhodobě silná chlazená napájecí kaskáda s dostatečným počtem fází (korelaci mezi teplotou vysvětlovat snad nemusím). Jsem si vědom limitujících faktorů Maxwell (VRAM, sběrnice a neschopné CUDA), avšak od renderingu (např.: náhledů v Premiere Pro - CUDA, nebo After Effect - OpenGL) se ustupuje a od toho máš silný procesor.

Bohužel, ale má to háček, protože nevím kolik peněz a jaké programy chceš používat. Ovšem nastínil jsem ekvivalent kvalitní sestavy s robustní stabilitou a relativně tichým provozem (na měřítka tiché sestavy to nemá, ale bude tak 10x tišší, než zde stavěné sestavy jako "tiché"). Nemyslím si nic, pouze konstatuji, že nespolupracuješ a nechceš ve vlastním zájmu sdělit podrobnosti. Mohlo by se stát, že ušetříš polovinu ceny - nechceš ticho, nepotřebuješ tolik výkonu, máš komponenty ...

ZiklCZ - Ano? Poslouchám a potom se podíváme na výsledky přetaktovaného Core i5-4690k a Xeonu E3-1231v3 v herním světě. Je to hrozné, když někdo někomu zbourá pískový hrad, ale tak to je. V grafických programech bych souhlasil z důvodu L3 a HT, ve hrách ne a pokud se něco renderuje na jako single thread, nastupuje frekvence.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sestavení malého PC
    od helpmeboys » 16 pro 2024 13:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    1741
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 15:21
  • Sestavení pracovního PC pro architekta
    od AnDr3as » 14 úno 2025 09:01 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC