Zdravím kámoš chce pořídit PC na render a různé ůpravy fotek limit je 10-13k bude to kupovat na vánoce když budou slevy.. až ale chce se dopředu poradit uvažuje o Broadvellu ale při jeho cené pochybuju.. zatím chce 8 jádro AMD
nějak takto.. http://www.czc.cz/e0um7oeeg6its9tet7rofdblq4/seznam to navrhnul .. (bez grafiky zatím..)
nabídl jsem mu že by to na i5 4460 vycházelo stejně spíš levněj doporučil by tu někdo něco ? na Intel verzi... případně jestly je pro tyto programy lepší to AMD či ten intel..
Adobe photoshop
Adobe Illustrator
Adobe Premier
Dík za všechny rady
PC pro kámoše 10-13k
- AdamProGaming
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
PC pro kámoše 10-13k
My Steam Profile (from SteamDB)
- Worth: $1069 ($308 with sales)
- Games owned: 86
- Games played: 57 (66%)
- Hours on record: 5,245.0h
Re: PC pro kámoše 10-13k
Jestli to bude brát až za půl roku tak to nemá smysl ted sestavovat.
- AdamProGaming
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Chce se jen předběžně informovat :)
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Místo abych připlácel 3k za Broadwell kvůli výkonné grafice, tak na to bych se vykašlal. Koupil bych klasicky Haswell a k tomu dedikovanou grafiku - nejlépe nVidii GTX 750. I když by bylo nejlepší to postavit na Xeonu a nějakou grafiku kdyžtak dokoupit později. i5 je nejmenší konfigurace, na které to ještě poběží v použitelné podobě.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
- AdamProGaming
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
grafiku bude dokupovat mimo
Na software od Adobe jedine a pouze Intel. To jsou softy urcene do oblasti, kde si nikdy nikdo AMD neporidil - strih videa a profi grafika.
Vzdycky me fascinuje, jak nekdo chce pocitac za deset tisic aby na tom provozoval profi softy - asi mu nezbyly penize, kdyz ho padesat tisic staly licence
Vzdycky me fascinuje, jak nekdo chce pocitac za deset tisic aby na tom provozoval profi softy - asi mu nezbyly penize, kdyz ho padesat tisic staly licence

Souhlásím s Petrem, jedině Intel.
650W zdroj se mi zdá hodně, podle mě by stačil 500W (opravte mě kdyžtak).
650W zdroj se mi zdá hodně, podle mě by stačil 500W (opravte mě kdyžtak).
500W musi stacit.
Co ale nebude stacit je pamet.
V Premiere je treba takovy hezky efekt - jmenuje se warp stabilizer, je to softwarova stabilizace videa. Je to jeden z efektu kteremu nekdy nestaci ani 64 GB RAM.
Co ale nebude stacit je pamet.
V Premiere je treba takovy hezky efekt - jmenuje se warp stabilizer, je to softwarova stabilizace videa. Je to jeden z efektu kteremu nekdy nestaci ani 64 GB RAM.
Stále nemůžu nikde najít více jak 64GB RAM.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”