Zdravím, začnu hned tím, že mám AMD sestavu. Je to AMD FX-8350 (bez taktování). Při hraní CS:GO (plný detaily), GTA 5 a dalších více náročných her mi nestíhá chladit můj Hyper TX3. Mám vždy otevřenou bednu a stejně celá PC skříň doslova vaří.
Teploty jsem nezkoušel měřit, ale na dotek je cítit obrovské horko (v zimě sice výhoda, ale v létě padám na držku). Chci se zeptat, zda je lepší nápad koupit kvalitnější chladič a přidat tam ještě nějaký "externí" nebo koupit rovnou nějaké vodní chlazení (jestli to vůbec jde, nejsem expert). Děkuji za rady a budu rád, když mi budete dodávat rovnou odkazy ať už na lepší větráček nebo na kvalitní vodní chlazení.
S pozdravem
Miroslav Slusarčík
Vodní chlazení nebo ne?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vodní chlazení nebo ne?
Kdyz mas otevrenou skrin, tak se nemuzes divit ze to nechladi - chlazeni pocitace je zalozene na nasavani vzduchu predkem skrine a vyfukovani zadem. Kdyz skrin otevres, nema vzduch jak proudit a vyrazne se snizuje ucinnost chlazeni.
Tenhle chladic musi FX-8350 uchladit za predpokladu ze jsou 1-2 ventilatory na predni stene a jeden na zadni - a samozrejmne zavrena skrin a ucpane vsechny otvory (zvlaste v bocnici a horni stene).
Vodni chlazeni je zbytecne vyhazovani penez, chladic za cca 700 Kc zastane stejnou praci.
Tenhle chladic musi FX-8350 uchladit za predpokladu ze jsou 1-2 ventilatory na predni stene a jeden na zadni - a samozrejmne zavrena skrin a ucpane vsechny otvory (zvlaste v bocnici a horni stene).
Vodni chlazeni je zbytecne vyhazovani penez, chladic za cca 700 Kc zastane stejnou praci.
- AdamProGaming
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vodní chlazení nebo ne?
zavři bednu dej to tak na 30 min do zátěže (zapni a hraj hru) pak zkus zapnout HWmonitor
Odkaz na download: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... hwmonitor/
Odkaz na download: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... hwmonitor/
My Steam Profile (from SteamDB)
- Worth: $1069 ($308 with sales)
- Games owned: 86
- Games played: 57 (66%)
- Hours on record: 5,245.0h
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek