Dobrý den,
v této chvíli mám vyhlédnutou následující sestavu:
MB: Gigabyte GA-Z170-HD3
CPU: Intel Core i5-6600K
chladič: Noctua NH-D14
GPU: GIGABYTE GTX 980 G1 GAMING 4GB
SSD: CRUCIAL MX200 - 250GB
HDD: Seagate Barracuda 3TB
DDR: CRUCIAL 8GB (2x4GB) DDR4 2400, Ballistix Sport
skříň: Corsair Carbide Series 200R
monitor: BenQ GW2765HT - LED monitor 27"
zdroj: EVGA SuperNOVA 550 G2 550W
OS: Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM (byl bych vděčný za informaci jaké máte zkušenosti s Win10 pro gaming)
+vhodnou DVD a wifi,
cena suma sumárum na czc je bez MB (měla by být kolem 3k, zkusil bych se domluvit na jejím objednání), DVD a wifi je cca 47,5k.
Plánuji hrát primárně RPG (Witcher a Fallout), ale mám i velmi rád strategie (bylo by fajn zahrát si po čase Supreme Commandera v "reálném čase":), takže bych nerad snižoval příliš výpočetní výkon.
Poprosil bych o zhodnocení sestavy a případné návrhy na úpravy.
Děkuji za návrhy
*EDIT* upravuji sestavu podle návrhů, pro příští reference.
Herní PC do max 55k, vč. monitoru
Herní PC do max 55k, vč. monitoru
Naposledy upravil(a) Ramireus dne 06 lis 2015 14:46, celkem upraveno 3 x.
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Herní PC do max 55k, vč. monitoru
Vítej na PC-help,
sestava je OK a u toho monitoru se musíš rozhodnout no.. záleží jestli chceš hrát akční FPS nebo ne.. pokud ano, pak by ten 144hz měl smysl.. jinak ne
sestava je OK a u toho monitoru se musíš rozhodnout no.. záleží jestli chceš hrát akční FPS nebo ne.. pokud ano, pak by ten 144hz měl smysl.. jinak ne

Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

Zdroj nebrat 

www.vhu.cz/ www.detektorweb.cz/www.leteckemuzeum.eu/archeologie/www.leteckabadatelna.cz/www.vets.cz/
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
CX série je v pohodě ale určitě by stačil nějaký 620 seasonic
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru

CX serie je v pohodě max do středních sestav, tady už to chce přitlačit :)
www.vhu.cz/ www.detektorweb.cz/www.leteckemuzeum.eu/archeologie/www.leteckabadatelna.cz/www.vets.cz/
hmm, co doporučili by jste teda spíše jít do seasonicu? (Seasonic SS-620GM2 Evo 620W?)
Co se monitoru týče, tak se u 27 palců obávám spíše, že to již neobsáhnu plnohodnotně pohledem. Plus 24 palců se prostě tváří, že bude mít lepší obraz. S tímhle výběrem mám asi nakonec největší dilema :)
*EDIT*
hraju na odreagování i LoL a PoE, ale myslím, že tam bude větším problémem 50ms latence netu než 4 ms u monitoru. Jinak u offline her mám pocit, že to moc často nerozeznám.
Co se monitoru týče, tak se u 27 palců obávám spíše, že to již neobsáhnu plnohodnotně pohledem. Plus 24 palců se prostě tváří, že bude mít lepší obraz. S tímhle výběrem mám asi nakonec největší dilema :)
*EDIT*
hraju na odreagování i LoL a PoE, ale myslím, že tam bude větším problémem 50ms latence netu než 4 ms u monitoru. Jinak u offline her mám pocit, že to moc často nerozeznám.
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
vem nějaký IPS.. a ten seasonic evo je dobrej 

Zdroj by stačil i tento momentálně král mezi 500W zdroji http://www.czc.cz/evga-supernova-550-g2 ... 90/produkt
tally_ho: díky za tip, jen otázkou je jestli 500W to ještě pohodlně utáhne? Pravděpodobně tenhle stroj nebudu dlouho rozšiřovat (max třeba další dva moduly RAMky=nic), ale u výkonu se vždycky bojím, abych to nepodcenil.
beather: S IPS máš asi pravdu, co se týče zobrazování barev. Zrovna tady se šéfem diskutuju, co koupit
a asi budu muset skočit někde do showroomu se na to podívat sám.
beather: S IPS máš asi pravdu, co se týče zobrazování barev. Zrovna tady se šéfem diskutuju, co koupit

Ano 550W G2 to utáhne v pohodě
Díval jsem se na ten test a narovinu se mi nechtělo ani věřit těm výsledkům. Ještě si k tomu pohledám dál, ale vypadá prostě perfektně.
Díky moc tobě a všem ostatním za pomoc :)
Díky moc tobě a všem ostatním za pomoc :)
nz.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 34
- 7125
-
od teichmann.ondrej
Zobrazit poslední příspěvek
23 kvě 2025 11:46