Zdravím, už jednou jsem psal ohledně tohoto problému. Myslel jsem, že jsem to vyřešil, ale opak byl pravdou. No abych to blíže specifikoval. Mám desku Gigabyte B85-HD3 na které mám dvě 2x4Gb Kinstone HyperX Fury 1600 mHz. Aby fungoval DualChannel, měly by být ob jedno, ve stejných barvách. Ale jakmile ramky dám do slotu 1 a 3 (viz. obrázek) pc nenaběhne. To platí, i když dám jeden modul do jedné s těch dvou napravo (4,2) a jeden do 1 nebo 3. Přikládám i fotku z manuálu k desce. Dělám chybu někde já, nebo je to to čeho se bojím a to, že sloty 1 a 3 jsou nefunkční?
Děkuji předem.
*(Desku jsem kupoval přes CZC. Při koupi deska nefungovala a dal jsem ji na reklamaci. Vrátili mi ji opravenou.)*
Osazení RAM
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Osazení RAM
Podívej se do manuálu k základní desce na osazování pamětí do slotu a na doporučené paměti pro tuto desku na stránkách výrobce ZD.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je to na fotce* Doporučené jsou 1 a 3
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Mám stejný problém na PC, které má mimochodem taky desku od GB. Když dám RAM do stejně barevného slotu, tak PC nenastartuje. Když dám RAM do odlišně barevných slotů, tak PC jede, ale nefunguje dual channel. Pravděpodobně je to vadnou deskou.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Omlouvám se, nedívaljsem se na text, jen na obr.
Problém může být nejspíše v základní desce a nebo se ZD nezamlouvají použítypy paměti. Někdy má řadič problém s RAMkami osazanými čipy na obou stranách a vyžaduje jen jednostranné osazení čipy.
Problém může být nejspíše v základní desce a nebo se ZD nezamlouvají použítypy paměti. Někdy má řadič problém s RAMkami osazanými čipy na obou stranách a vyžaduje jen jednostranné osazení čipy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
A kdybych koupil stejnou velikost akorat s nizzi frekvenci, pomohlo by to? A jak moc by to ovlivnilo vykon?
Dodatečně přidáno po 9 hodinách 19 minutách 11 vteřinách:
Kde najdu ovladač na Ramky? pro tuhle desku?
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=5433#dl
Dodatečně přidáno po 9 hodinách 19 minutách 11 vteřinách:
Kde najdu ovladač na Ramky? pro tuhle desku?
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=5433#dl
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”