Zdravim profíky,
rád bych si koupil nový zdroj k PC myslim že už nefunguje tak jak má.
Moje sestava je: Zdroj OCZ stealthxstream II 600W
MB: Asus M5A97 R2.0,
Ram: 8Gb 1333Mhz
Grafika: Gigabyte GV-R939G1
Procesor: AMD FX-8300
2xHdd: 1x 1tera 1x 320Gb
Podle mě by stačil asi nějaký 700w zdroj do 2,500 Kč pokud možno, ale nechám si poradit. Deska má napájení pro CPU 2x4pin a grafika má PCI 1x6pin a 1x8Pin
Mockrát děkuji za rady!
Zdroj k PC
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zdroj k PC
Myslet znamená h..no vědět!
Napiš prosím, proč si to myslíš, jak se to projevuje, abys zbytečně nevyhazoval peníze.
Napiš prosím, proč si to myslíš, jak se to projevuje, abys zbytečně nevyhazoval peníze.
Protože se mi sekají hry které by se asi sekat neměly s touto sestavou. například hrál jsem Batmana arkham knight a když jsem měl detaily na max i na minimum sekalo se to venku ve světě stejně. Když jsem jel v autě to samí. Proto jsem kupoval tuto grafiku. Se starou sestavou jsem dělal nějaký testy v OCCT a kamarád říkal že by vyměnil zdroj. Já se v těch grafech nevyznal ale vyměnil jsem úplně vše jen né zdroj a podle mě to nešlape tak jak má. Ještě dodám ten Zdroj je v mém PC od roku 2011
Hlavni problem bych videl v tom, ze mas Radeon 390 a k nemu pouze FX-8300. FX-8300 ma ve spouste her vykon asi tak jako nejlacinejsi I3, pouze u her co vyuzivaji vsechna jadra se blizi I5 od Intelu.
Takze kombinace vykonne grafiky a malo vykonneho procesoru. Jake je vyuziti procesoru kdyz hrajes toho Batmana?
Co se tyce zdroje, u pocitace s maximalni spotrebou 400W nepomuze vymena 600W za 700W pokud neni primo vadny.
Takze kombinace vykonne grafiky a malo vykonneho procesoru. Jake je vyuziti procesoru kdyz hrajes toho Batmana?
Co se tyce zdroje, u pocitace s maximalni spotrebou 400W nepomuze vymena 600W za 700W pokud neni primo vadny.
Tak zas tak podprůměrnej snad neni. Mám ho taknutý na 3,8 a o několik dražší je 8350 která pracuje na frekvenci 4000 což je podle požadavků doporučený na toho batmana. Bohužel hru už mám smazanou. ALe hraju momentálně batmana oriogins kterej je z roku 2013 a sou místa které nejsou plynulá. 

Frekvence 4000 Mhz bohuzel sama o sobe nic neznamena - pokud nema procesor dostatecny vykon, tak muze bezet na 4000 MHz a nepomuze mu to, protoze jiny procesor bezici pouze na 2000 Mhz muze byt vykonnejsi.
Proto je dulezite, jake je zatizeni procesoru a jednotlivych jader pri hre. Pokud je 100%, je problem ve vykonu procesoru.
Ten procesor ma 8 jader - u hry ktera nevyuzije vsechna se vykon propada hodne pod nejlacinejsi Intel I3.
Proto je dulezite, jake je zatizeni procesoru a jednotlivych jader pri hre. Pokud je 100%, je problem ve vykonu procesoru.
Ten procesor ma 8 jader - u hry ktera nevyuzije vsechna se vykon propada hodne pod nejlacinejsi Intel I3.
Já vim že ste všichni intelaci a vim že je samozřejmě lepší ale 8300 a 8350 je rozdíl jen ve frekveci. Aspoň mi to tak bylo řečeno. Proto jsem nekupoval 8350. I když to neni top tak se přece nemůže drbat hra stará 3 roky
Todle vlákno asi nikam nepovede zdroj nikdo neporadí 

Kdyz tam das 700W zdroj tak se ta hra podle me neprestane sekat.
Je treba analyzovat problem - tzn zjistit zatizeni procesoru, grafiky a teploty procesoru a grafiky.
Pokud mas na FX-8300 ten chladic co byl v cene, tak se prehriva zcela urcite. Kolega co poridil FX-8350 mohl hrat GTA V cca 5 minut, nez pocitac zcela vytuhl kvuli prehrati. Kdyz jsme tam dalsi Silencium Fera2, bylo po tuhnuti a muze hrat treba 20 hodin v kuse.
Zakladni deska podporuje TDP pouze do 140W - procesor je pretaktovany, coz znamena ze regulatory na zakladni desce budou pekne topit - jak jsou chlazeny? Jde prez ne proud vzduchu?
Je treba analyzovat problem - tzn zjistit zatizeni procesoru, grafiky a teploty procesoru a grafiky.
Pokud mas na FX-8300 ten chladic co byl v cene, tak se prehriva zcela urcite. Kolega co poridil FX-8350 mohl hrat GTA V cca 5 minut, nez pocitac zcela vytuhl kvuli prehrati. Kdyz jsme tam dalsi Silencium Fera2, bylo po tuhnuti a muze hrat treba 20 hodin v kuse.
Zakladni deska podporuje TDP pouze do 140W - procesor je pretaktovany, coz znamena ze regulatory na zakladni desce budou pekne topit - jak jsou chlazeny? Jde prez ne proud vzduchu?
Skříň je dostatečně chlazená to už mám vyřešený. procík mám max 60 stupnu. Samozřejmě mám jiný větrák na procík ten box jsem ani nezkoušel. S teplotou neni žádný problém. Popřípadě jestli doporučíš nějaký program na projetí hardware. Rád nějakej test udělám a výsledek zašlu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 7605
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
05 bře 2025 18:32