vybírám počítač, který je primárně určen pro práci (práce s webem, grafikou, kódování, programování), sekundárně jako datové úložiště (fotky, videa). Poslední využití je občasné hraní (Team Fortress, Cities: Skyline, Divinity: Original Sin, CS:GO). Důležité pro mě je, aby při minimálním nebo středním zatížení byl počítač maximálně tichý, při vyšším zatížení (hry, komprese videa, dump DB) je mi hluk jedno a počítám s tím.
Trochu si nevím rady s grafickou kartou. Do teď jsem si vystačil s Intel HD 3000 (Macbook) a Intel HD 5000 (Mac Mini) i na uvedené hry při malém rozlišení a detailech. Rád bych si ale uvedené zahrál s lepším rozlišením a detaily.
Moje uvažování je následující:
- zda si vystačím s Intel HD Graphics 4600 který je v (níže) uvedeném procesoru na velkém rozlišení a lepších detailech
- zda je lepší koupit nějakou nvidii GTX 750 Ti nebo GTX 9X0 (jakou)
- zda existuje nějaká grafika, která v klidu neprodukuje žádný hluk a teprve při zátěži se roztočí větrák
- zda vůbec potřebuji výkon GTX pro opravdu občasné hraní
Sestava
- GIGABYTE Z97M-D3H
Intel Core i5-4460
SilentiumPC Fera 2 HE1224
Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical
Samsung 850 EVO 250GB
WD Red 1TB 64MB cache
Fractal Design Define Mini
25" LG 25UM57 Ultrawide
Zdroj Corsair 550W
Ještě bych rád dodal že vybírám nvidia kvuli podpoře v OSX (Hackintosh) a Linuxu. Záruka je pro mě vedlejší (zda 1,2 nebo 3 roky) a rozpočet je dle potřeby. Pokud mi stačí nějaká levná grafika tak tím lépe, pokud bych využil něco silnějšího tak dám klidně 5000-6000,- ale musím vědět, že ten výkon využiji teď i za 3 roky o čemž aktuálně nejsem přesvědčený.
Děkuji za jakoukoli radu.