Ahoj,máte někdo zkušenosti z pc Barbone?
Koukal jsem na jejich sestavy a docela i dobře navržené z kvalitních komponent.
Viz-https://www.tsbohemia.cz/barbone-eagle-silver_d236613.html
A hlavně 3+3 roky záruka,což je super.
Pc-Barbone
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pc-Barbone
No já ti nevím, ale i5 a GTX960 za 25K... mne to přinde všechno možné, jen ne výhodné... navíc záruka je 3 roky, né 3+3...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Kdyz si to clovek slozi sam, da se stejny pocitac slozit o neco (o dost) levneji.
Zaruka neni 3+3 roky, ale zaruka 3 roky + 3 roky servisni prace. Zaruka 3 roky na komponenty bude nejspis i jinde.
Navic mam pocit, ze je na pocitaci umistena plomba branici v zaruce otevreni skrine a vymene komponent.
Proc prodejce oznacuje pocitac, jehoz komponenty jsou vyrobene v Asii za cesky produkt je mi take zahadou.
Zaruka neni 3+3 roky, ale zaruka 3 roky + 3 roky servisni prace. Zaruka 3 roky na komponenty bude nejspis i jinde.
Navic mam pocit, ze je na pocitaci umistena plomba branici v zaruce otevreni skrine a vymene komponent.
Proc prodejce oznacuje pocitac, jehoz komponenty jsou vyrobene v Asii za cesky produkt je mi take zahadou.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Barbone počítače nejsou plombované.
Nicméně ale nikdy bych si už sestavený PC nekoupil,přestože se může zdát velmi výhodný.
Tímto ale ty komply nechci hanit,protože sám jsem jeden Barbone před lety koupil a funguje dodnes.
Nicméně ale nikdy bych si už sestavený PC nekoupil,přestože se může zdát velmi výhodný.
Tímto ale ty komply nechci hanit,protože sám jsem jeden Barbone před lety koupil a funguje dodnes.
U tehle sestav clovek plati zkratka za to, ze to nekdo jiny vymyslel a ruci za to, ze to bude fungovat.
Nicmene obcas se najdou i sestavy z elektroodpadu ktereho se chce nekdo zbavit jako napriklad HAL.
Kdyz se naklika sestava na CZC, sestavi to zdarma a vyjde to o neco levneji - musi ale nekdo rict z jakych komponentu pokud tomu zajemce o koupi pocitace nerozumi natolik, ze by si to poskladal sam.
Nicmene obcas se najdou i sestavy z elektroodpadu ktereho se chce nekdo zbavit jako napriklad HAL.
Kdyz se naklika sestava na CZC, sestavi to zdarma a vyjde to o neco levneji - musi ale nekdo rict z jakych komponentu pokud tomu zajemce o koupi pocitace nerozumi natolik, ze by si to poskladal sam.
Martab píše:No já ti nevím, ale i5 a GTX960 za 25K... mne to přinde všechno možné, jen ne výhodné... navíc záruka je 3 roky, né 3+3...
Máš tam ssd ,feru 2,slušnou bednu,win,kvalitní zdroj......atd
Dodatečně přidáno po 3 minutách 42 vteřinách:
Mám v plánu koupit pc,ale čekám na ty nové karty,co mají snad vyjít v létě.No a narazil jsem na toto.
Každopádně do 25k.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
A od toho, aby někdo řekl z čeho to postavit jsme tady mi, a děláme to zdarma 
No, slušnou bednu možná, ale za ty peníze existuje lepší, zdroj, dobré, ale prostě základ... Namátkou jedna ze starších sestav co jsem kdysi navrhoval http://www.czc.cz/8q27l6p860ilbbgje3sbf190s2/seznam, máš tam výkonnější grafiku, lepší zdroj, case je na stejné úrovni, SSD nepoužívá TLC, kvalitnější deska i grafika (ona MSI ¨White" za moc nestojí...) a stojí to 20K, pravda, není tam Fera a Windows, ale to je otázka 3,5K (a to beru neOEM W10, které nejsou vázány na jednu desku!). Ale moje peníze to nejsou, kup si co chceš...

No, slušnou bednu možná, ale za ty peníze existuje lepší, zdroj, dobré, ale prostě základ... Namátkou jedna ze starších sestav co jsem kdysi navrhoval http://www.czc.cz/8q27l6p860ilbbgje3sbf190s2/seznam, máš tam výkonnější grafiku, lepší zdroj, case je na stejné úrovni, SSD nepoužívá TLC, kvalitnější deska i grafika (ona MSI ¨White" za moc nestojí...) a stojí to 20K, pravda, není tam Fera a Windows, ale to je otázka 3,5K (a to beru neOEM W10, které nejsou vázány na jednu desku!). Ale moje peníze to nejsou, kup si co chceš...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Ano, je tam Fera2 a zdroj Seasonic, ale co se tyce ceny to nejsou zase tak drahe komponenty a kdyz se podivas na sestavy co se navrhuji zde tak je tam davame taky.
Jak tak koukam, tak komponenty ktere zvolili oni jsou vesmes ty levnejsi. Kdyz to das do kosiku samostatne, bude to stat urcite o dost mene nez 25 tisic.
Nicmene jsou tam i komponenty, ktere bychom tady do pocitace nedali jako disk Western Digital Blue.
Co se tyce Windows, muzes koupit za 270 Kc pouzite Windows 7 na Aukru nebo Ebay a s timto klicem nainstalovat Windows 10. A mas legalni Windows ne necelych 300 Kc.
Jak tak koukam, tak komponenty ktere zvolili oni jsou vesmes ty levnejsi. Kdyz to das do kosiku samostatne, bude to stat urcite o dost mene nez 25 tisic.
Nicmene jsou tam i komponenty, ktere bychom tady do pocitace nedali jako disk Western Digital Blue.
Co se tyce Windows, muzes koupit za 270 Kc pouzite Windows 7 na Aukru nebo Ebay a s timto klicem nainstalovat Windows 10. A mas legalni Windows ne necelych 300 Kc.
A vyplatí se počkat na ty nové karty?
určitě
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
To záleží na tobě, jak moc na PC spěcháš a tak... Výkon se posune, ale taky nečekej, že ty nové karty budou nějak extra levné...

No úplně levné nejspíš nebudou, ale to uvidíš sám. Pokud ti ale ceny vyhovovat nebudou, můžeš si pak ty starší koupit.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”