Mikrofon na covery apod Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Malakhov
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Mikrofon na covery apod

Příspěvekod Malakhov » 18 dub 2016 00:55

Zdravím!
Už mě nějak přestal bavit mikrofón ze sluchátek, tak jsem začal používat Trust Starzz, který sice na chvilku posloužil, ale pořád má celkem dost šumu apod, zkrátka mi kvalitově dost nevyhovuje.
Rozhodl jsem se, že si pořídím na covery něco lepšího a rád bych se zeptal, zda-li máte s něčím zkušenosti...
ze začátku jsem se kouknul na alze a našel celkem pěkný set M-Audio Vocal Studioo Pro II a celkem se mi to zamlouvalo, ale pořád se nemohu zbavit pocitu, že co je zabalené "setově", je prostě špatné a vždycky něco z toho pokulhává. Rozhodl jsem se tedy hledat spíš nějaký samostatný mikrofon a našel Rode NT-USB, celkem slušné recenze na něj apod. Myslíte, že by to bylo dostačující, nebo naopak na covery zbytečné? Popř. máte zkušenosti s nějakým jiným mikrofonem a rádi byste ho doporučili? Budu rád za každý koment ^^
/e popř. myslíte, že by byl Rode NT1 A Set znatelně lepší?
Case: In Win 805
GPU: ASUS ROG STRIX RTX 2070 O8G
CPU: Intel i7-7700k
CPU Cooler: NZXT Kraken X52
Ram: G.SKILL Trident RGB, 4x8GB, 3200MHz
Motherboard: Asus Strix Z270F Gaming
SSD: KSamsung 850 EVO 250GB
Fans: 5x Corsair Corsair LL120 RGB LED, Lian Li kabely
Mouse : Asus Gladius II
Headphones: Steelseries Arctis Pro + GameDAC
Keyboard: Alienware Pro AW768

Reklama
WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Re: Mikrofon na covery apod

Příspěvekod WinDroid » 18 dub 2016 02:11

Od včera mám mikrofon M-Audio Vocal Studio. Hlas je v něm super, ale trošičku fakt hodně neznatelně šumí/píská - při hudbě v pozadí to absolutně neni slyšet, ono celkově i pokud jen mluvim tak to neni slyšet, ale když jsem ticho tak to trošičku šumí. Poslechni si tady: https://www.youtube.com/watch?v=80gcUa1-C2U
Nějak jsem vyloženě nelaboroval nad nastavením, takže je možný, že to jde ještě víc potlačit než to mam.
Tady máš jak z toho zní hlas: https://www.youtube.com/watch?v=F7IV7EAXS68 (ale podle mě to tam má nějak blbě nastavený, protože u toho mého ten hlas zní fakt lépe a toho šumu tam je méně)

Eldan
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Eldan » 18 dub 2016 09:28

Vocal Studio Pro set není úplně špatný, je akorát takový hodně základní a nebude to nic extra. NT1A je oproti tomu hodně jinde, ale budeš k němu potřebovat dokoupit zvukovku.
Hlavně by sis měl rozmyslet, jestli plánuješ v budoucnu nějaké upgrady atd, případně jestli potřebuješ živý odposlech výstupu z mikrofonu, protože to je rozdíl mezi USB mikrofonem a XLR mikrofonem+zvukovkou.
USB je sice celkově levnější, protože má zvukovku zabudovanou, ale zase nikdy nebdue dosahovat takové kvality (protože ta elektronika není nic extra). Navíc jelikož je to všechno v jedné kapsli tak nic z toho nevyměníš a používat to můžeš jenom as-is.
Pokud by sis pořídil mikrofon a zvukovku tak můžeš v budoucnu jedndouše "upgradovat" na lepší mikrofon a budeš mít několikanásobně větší výběr (narozdíl od USB mikrofonů, které jsou výhradně v nižší třídě s důrazem na podcasty atd.). Navíc budeš mít víc vstupů s přímou regulací, živý odposlech, možnost mixovat odposlech s výstupem z PC (hodně užitečná funkce při nahrávání zpěvu - slyšíš sebe i hudbu zároveň).
Pokud to s nahráváním mylíš vážně, tak tady opravdu nešetři, protože když se o tu elektroniku budeš dobře starat, vydržíš s mikrofonem i zvukovkou klidně 10 let (dobrý mikrofon bude dobrý pořád, né jako komponenty k PC) :)
A kdybys chtěl trochu zajímavější mikrofony tak bych doporučil http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... phones-55/, sám mám vplánu si pořídit ten FC1 Mk2.

Malakhov
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Malakhov » 18 dub 2016 17:44

Jsem rád, že jsem sem před koupí napsal a ze se tu v tom někdo vyzná. Hele nevím, jak moc se tomu budu věnovat, to záleží na tom, jak moc se lidem bude můj hlas líbit :DD myslím, ze na domácí covery by stačil USB mikrofon s integrovanou zvukovou. Protože do toho chci dat max kolem těch 5ti tisíc, víc si teď stejně nemohu dovolit. Co by jsi mi tedy z toho doporučil ?
/e nějaké zkušenosti s tímhle? https://www.alza.cz/focusrite-scarlett- ... 206367.htm?

Eldan
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Eldan » 18 dub 2016 23:05

Focusrite je fajn a Scarlet jsou super zvukovky, ikdyž trochu overpriced na to co umí. Ten mikrofon jsem nikdy v ruce neměl, takže nevím, a ty sluchátka taky ne.
Pokud chceš jednoduchou střední cestu otestovanou nesčetnými páry hlasivek, tak Blue Snowball (nižší třída, míň versatilní) nebo Blue Yetti (víc versatilní, ale zvukově dost podobný + vypadá líp :D)

Malakhov
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Malakhov » 19 dub 2016 08:11

ok, tak jsem se pro začátek tedy rozhodl pro USB mikrofón, alespoň pro začátek..
Ještě mi tedy řekněte - Blue Yeti, nebo např Rode NT-USB, nebo jiný USB mikrofon?
Na ten Rode NT-USB jsem viděl desítky super recenzí

Eldan
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Eldan » 19 dub 2016 08:37

NT-USB je fajn hlavně jako podcastový mikrofon, na zpěv bych šel spíš do Yettiho. Obzvlášť pokud hraješ na nějaký nástroj, tak se ti bude opravdu hodit.

Malakhov
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Malakhov » 19 dub 2016 15:18

Na žádný nástroj nehrají, tedy..na klavír, ale s tím nezpívám, tolik to neumím.
Ja vím, že jsem hrozný, ale teď jsem si zase začal říkat, ze by se mi spis hodil nějaký set kvůli programu, potrebuju neco, do čeho mohu dat instrumentál a svůj hlas, mohl tam někdy přidat nějaký filtr apod.
JO a nejlepší by bylo neco z alzy, pracuji hned vedle ni, takže by to pro me bylo nejpohodlnější

Eldan
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Eldan » 19 dub 2016 18:47

Na alze... kvalitní zvukotechniku moc neseženeš. Na to jsou jiné obchody (muziker, kytary.cz, zahraniční...). A navíc stejně, stovka navíc za dopravu nebo v případě možnosti dojetí po městě na pobočku není nic co by se nedalo přežít :)
Pokud chceš vzít prebundled set, tak Focusrite. Pokud si chceš set udělat, tak máš výběr neomezený, hodně toho tu padlo v doporučeních. Případně Yetti by měl umět do sluchátek (ano, má navíc 3.5mm live výstup) mixovat kromě tvého hlasu i hudbu jako výstup z PC :)
"Přidat filtr" - tím myslíš co? Jako popfiltr? Bez toho ani ránu :P

Malakhov
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Malakhov » 19 dub 2016 20:05

Tak ono jde o to, že nejsem moc doma a na naší vesničce nemáme poštu, takže s dopravou to je nic moc, ale to bych překousnul...
Ale opravdu teď netuším, co si mám vybrat. Je to v podstatě na začátek a teď mám těch 6 tisíc max...
poslouchá mě pár lidí a nechci do toho zase vrazit 10 tisíc.
Už jen vím, že na 100% chci USB mikrofon, bude to pro mne nejlepší, časem kdyžtak koupím nějaký normální a zvukovku..
Anywy, proč je Yeti na zpěv lepší, než Rode NT-USB?
Nebo zkrátka, který USB mikrofon do 5,5k bys mi doporučoval na zpěv? (bez nástrojů, bez ničeho, v PC bych si přidal instrumental)
/e teď mi každý doporučuje Auna Mic 900s...přemýšlím, jestli by to stačilo..
Fakt jediné co chci, je reálný hlas a potlačit šum.. :D

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 19 dub 2016 20:48

Ta auna je dobrej mikrofon. Původně jsem ho chtěl místo toho co mám teď. Kamarád si ho kupoval a je supr. Ale mírnej šum tam je taky, přes písničky to ale neni slyšet

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 20 dub 2016 12:14

Na tvém místě bych změnil koncept "studia" a dělal to "postaru". Mikrofon(y) do mixu, z mixu do převodníku a z něho do PC. Časem přijdeš na to, že jen takovýto koncept má smysl a pokud člověk nenakoupí vyslovené šroty hned na začátku, dá se do budoucna rozšiřovat. Svázat se hned od začátku mizerným USB mikrofonem, je cesta směrem k neustálkému vyhazování peněz, abys nakonec stejně koupil mixák... ;-)
Pro začátek bych doporučil mix: http://www.thomann.de/cz/allenheath_zed10.htm
a mikrofon: http://www.thomann.de/cz/audio_technica_mb_3k.htm
Mix má již vestavěný převodník a s mikrofonem budeš pro začátek určitě spokojený. Cena jen o málo převyšuje tvůj původní rozpočet.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
    od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem
    5
    2864
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    12 pro 2024 13:50

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”