Budu si stavět nový PC, komponenty mám jakž-takž vybrané, jsem tady spíše na potvrzení že bude vše fungovat tak jak má a na doladění detailů.
Využití PC bude mimo jiné programování (Android Studio, VS, QT, Unity atd.), hraní her (novinky, Battlefieldy, AC, Arma atd.), amatérský střih videa (především z GoPro = GoPro studio, později možná něco pokročilejšího..).
Ticho není zcela prioritou, v zátěži na něm moc nezáleží, ovšem v době kdy PC nebudu používat a bude zapnuté, bych byl rád kdyby bylo skoro neslyšitelné (na úrovni ntb). Na jakýchkoliv světýlkách si nepotrpím a vypnu je jen co PC sestavím, bohužel se jim při nákupu již dnes nedá vyhnout. Také mi silně vadí jakékoliv pískání, takže prosím nedoporučovat jakékoliv komponenty které k tomuto mají sklony nebo tak něco (dá se kdyžtak komponenta reklamovat?).
Taktovat budu v budoucnu nebo v případě potřeby. Nebudu taktovat do žádných extrémů.
OS po poradě koupím někde na ebay, budu upgradovat na Windows 10 (bylo by dobré stihnout upgrade zdarma), základní desku jsem vybral s WiFi, kabel nebude připojen stále. Na velikosti case moc nezáleží ale kdyby jste měli něco výškou pod 51 cm, můžete napsat, nebyla by to podmínka, ale výhoda.
SSD se zatím nenachází v mém návrhu, přesouvám se často mezi jinými PC a obávám se, že by se mi na nich nedělalo již tak dobře, poté co bych zažil ten výkon

Grafiku chci GTX1070, bohužel je uvedli zase na českém trhu dráž než se očekávalo, za takových 12k by se mi na ni dívalo lépe :(. Grafiku jsem zvolil kvůli hraní a pozdějším upgradu na 1440p monitor. GTX 1080 se mi zdá zbytečně OP, navíc na ni nezbyly peníze.

SLI neplánuji, na PC budou napojeny 2 monitory.
Samozřejmě, jako všichni, bych byl rád kdyby PC pár let vydrželo. S ohledem na můj koníček hraní her počítám že tak za 2-3 roky budu muset vyměnit grafiku, v případě nedostatku RAM taky dokoupím. + SSD
Cena, rád bych se vešel do 45k, to by bylo ideální, ovšem se zvolenými komponenty jsem se dostal na 50K, to už bych fakt moc nerad přetahoval. Budu ještě hledat kde co mají nejlevněji a tak, takže to snad ještě tak o 2k srazím.
V ohledu elektroniky jsem velký puntičkář, takže se omlouvám jestli diskuze bude těžká a nebudu si chtít nechat něco vymluvit.
Pokud jsem na něco zapomněl, prosím napište. Předem děkuji za pomoc a přeji hezký den! :)
Komponenty:
i7-6800k
-zvolil jsem z důvodu střihu videa, výkonu do budoucna a také z toho že se mi zdál 6700k nevýhodný.
Asus X99 Strix
-deská má výborné recenze
-dostatek funkcí a konektorů
-WiFi
CoolerMaster MasterCase 5 Pro
-velká a prostorná
-modulární
-průhledná bočnice (na světlýlka si sice nepotrpím, ale proč se na komponenty nepodívat
-vzhledově se mi líbí
Asus ROG Strix GTX 1070 OC
-fanless mode (kvůli hlučnosti když se PC nepoužívá)
-sladěnost se základní deskou
-výkon
Corsair RMx 650W
-fanless mode
-původně jsem uvažoval i o RMi, ale kvůli ceně jsem to oželel
-650W by mělo být dostačujících?
-záruka
Noctua U12P SE2
-Noctua
-nevím jestli přesně tento model?
-PC budu čas za čas posouvat (1-2 za měsíc), jen o pár metrů, bylo by lepší zvolit chladič s menší hmotností kvůli náporu na PCB procesoru?
-nehrozí kolize s RAM?
RAM 16GB DDR4
-Prosím doporučte co je teď nejvýhodnější
-16GB - 2x 8GB?
-delší záruka výhodou
-raději kvalita než cena
Seagate SV35 2TB
-něco lepšího z HDD v této době?
Tady je to kdyžtak v seznamu na czc: https://www.czc.cz/8ruh2q69c2j7q81hf13cpocvsa/seznam