Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně pc. Chtěli bychom herní pc, vyloženě na hry do 30 tis +- 2-3tis. Sestavu jsem nějak poskládala a zajímalo by mě, jestli to takto bude vše pospolu fungovat a co by jste případně vyměnili, zlepšili. Ráda bych kdyby se na tom shodla většina a čím více komentů, tím lépe. Chtěli bychom to nejlepší co se v rámci těchto peněz dá sehnat.
přikládám odkaz na seznam produktů: https://www.czc.cz/6cgf7gbtugg348udfiub5baj7a/seznam
Samozřejmě u czc nakupovat nebudu, čímž se cena ještě sníží. Pokud by byl ale nějaký komponent ještě lepší, tak by to bylo super. Jinak co mi bylo ještě doporučeno, tak taktovat nebudeme, tudíž možná ještě vyměnit taktovací desku a procesor. Já se v tom více šťourat nebudu, neumím to a ničit kvůli tomu pc nebudu :) takže pokud by bylo něco lepšího na trhu dejte prosím vědět.
Předem moc děkuji a pokud se zde na té sestavě shodně většina lidí v závěru budu již kupovat. Teď se to ještě neodvážím v takovémto stavu nakoupit :)
Herní pc?
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Herní pc?
Sestavila jsi to dobře, ale jestli nechceš taktovat, tak bych tam dal Xeon (i7 bez integrované grafiky)
https://www.czc.cz/26g3n0grheh12b0pom3f6dqd27/seznam
https://www.czc.cz/26g3n0grheh12b0pom3f6dqd27/seznam
mozno jedina zmena .. namiesto toho chladica by som dal vodne chladenie .. da sa zohnat uz aj od 1100 Kč a je ovela ucinnejsie. navyse Teply vzduch nebude z CPU valit na GPU ktora bude potrebovat riadne chladenie a priestor okolo na vymenu tepla.
--------------------aktuálna zostava---------------------
CPU: AMD FX 8350 (octa core) 4 Ghz (160 €)
MB: ASUS M5A97 R2.0 (70 €)
RAM: 16 GB - Kingston HYPERX FURY 2x8GB (90 €)
GPU: MSI GeForce GTX 750 Ti (150 €)
HDD: Seagate FireCuda 1TB (hybrid) + 3TB externe (70 € + 200 €)
MONITOR: BenQ IPS 24" BL2420PT - 2560 x 1440 (240 €)
CPU: AMD FX 8350 (octa core) 4 Ghz (160 €)
MB: ASUS M5A97 R2.0 (70 €)
RAM: 16 GB - Kingston HYPERX FURY 2x8GB (90 €)
GPU: MSI GeForce GTX 750 Ti (150 €)
HDD: Seagate FireCuda 1TB (hybrid) + 3TB externe (70 € + 200 €)
MONITOR: BenQ IPS 24" BL2420PT - 2560 x 1440 (240 €)
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Levná vodní chlazení jsou nekvalitní a Xeonu stačí levný Spartan.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
O vodním chlazení nic nevím, tudíž pro mě bude lepší klasické. V čem je lepší ten Xeon? Nikdy jsem o něm neslyšela. Stojí ještě o něco více a já potřebovala spíše snížit
tak nevím co je tedy lepší. Ráda bych ještě kdyby se k tomu vyjádřilo více lidí, abych si byla 100% jistá, že takto to mám pak koupit. :)

Mě se ten Xeon nezdá, sice je "jako I7", ale domnívám se, že na hry je I5 6600K stejně lepší, tuším, že má větší výkon ve hrách.
Pokud nevidíš chybu, podívej se, co je správně, pak je najdeš. Čím seš zkušenější, tím víc chyb uvidíš.
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem měl i5 4460 a např. ve Witcherovi ten procesor absolutně nestíhal, ve městě jsem měl 28 FPS, vytížení 90-100%. Pak jsem přešel na i7 4790S a FPS mám mnohem vyšší a procesor se "zapotí" leda při renderování videa.
To nemusí být úplně pravda. Mohlo dojít k optimalizaci hry. Mohlo to být grafickou kartou. Navíc Xeon není tak docela I7, ikdyž mám teorii, že je, ale jde o slabší kus. Taky nezapomeň, že hry nepodporují HT.
Pokud nevidíš chybu, podívej se, co je správně, pak je najdeš. Čím seš zkušenější, tím víc chyb uvidíš.
Xeon je v principu I7 bez integrovane graficke karty.
HT lze vypnout.
HT lze vypnout.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Mohu vědět co znamená bez integrované grafiky? A HT? Ja se v tom zase az tak nevyznam.
Tudíž kdybych koupila ten Xeon musím měnit základovou desku a grafiku? O.o
Pokud tam dam tedy ten Xeon bude šlapat vše lépe? Neco na te sestavě ještě změnit, uchladi se? Omlouvam se za tolik otázek, jsem rada ze jsem po skládala tak, ze to bude fachat. Dost jsem četla co a jak, tak podle intuice jsem to skládala :)
Tudíž kdybych koupila ten Xeon musím měnit základovou desku a grafiku? O.o
Pokud tam dam tedy ten Xeon bude šlapat vše lépe? Neco na te sestavě ještě změnit, uchladi se? Omlouvam se za tolik otázek, jsem rada ze jsem po skládala tak, ze to bude fachat. Dost jsem četla co a jak, tak podle intuice jsem to skládala :)
Inegrovaný grafický čip je, jak už název říká, čip v procesoru, který zajišťuje fungující monitor i bez grafické karty. HT je zkrátka pro Hyperthreading, což je technologie, která umožňuje dvě samostatná vlákna v jednom jádře, tedy počítač vidí jedno jádro, ale dvě výpočetní jednotky, hry tuto funkci nepodporují.
Osobně bych se přiklonil k té I5, protože je levnější a dá se přetaktovat, což dnes není těžké, ale pokud si zaplatíte profíka, tak dostanete ještě větší výkon.
Osobně bych se přiklonil k té I5, protože je levnější a dá se přetaktovat, což dnes není těžké, ale pokud si zaplatíte profíka, tak dostanete ještě větší výkon.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
HT moc spolehlivě ve hrách ani nefunguje, protože Widle, takže bych se přiklonil spíš k i5 6600K + ASRock Z170 Extreme4, která tu i7 převálcuje. Radši frekvenci než HT
.

Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3316
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2024 08:14