Jakej mutrboard?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
NEZNÁLEK.
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: říjen 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Jakej mutrboard?

Příspěvekod NEZNÁLEK. » 10 kvě 2005 01:06

Chci si něco postavit, ňeco dobrýho, a rád bych věděl od velectěných hlav jakou desku na penťáka (nejspíš 4G :idea: ), chci do toho strčit sata 150, dvě mechaniky a 1G paměť (dual). Myslím si že grafárna na 2xPCIe je zbytečnej luxus, neboť co se týče cen je to zcela jasné, ale na desce stojí prakticky zcela fše, tak chci tento základ PC promyslet (ostatní komponety kupuji dost chaoticky :wink: ). Tak jestli má někdo dobrý typ či zkušenost...děkuji!



Reklama
Uživatelský avatar
NEZNÁLEK.
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: říjen 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod NEZNÁLEK. » 10 kvě 2005 01:54

Tím SATA 150 jsem myslel přenosovou rychlost 150 MB/s, samozřejmě se nebráním vyšší, ale chci se hlavně zeptat na 10.000 otáčkové disky - jsou smozřejmě menší (vo dost), ale s tím bych se vyrovnal, zajímá mě zda jsou pružné a zda mašinu ve spolupráci s deskou rozhejbou a jestli je to ve finále znát, třeba při filmu nebo s 10 operacema na PC najednou a to druhé dělám nejvíce, mám na bednu opravdu velké nároky co se týče "PRÁCE", jen ať dělá mrcha :-))

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 10 kvě 2005 09:24

De vo to kolik do toho chceš vrazit. Mluvíš vo 4G, 10 000RPM discích,... to vypadá tak na 100 000 :lol:. Nejlepší čipset teď bude Intel 925XE, jak je na tom NForce těžko říct, testy sem ještě žádný nečet. A kdybys chtěl naprosto TOP výrobek, tak Abit Fatality je jasná volba. Dokonce koukám že ani ta cena není tak strašná. Má ale i jistý nevýhody, hlavní by pro někoho mohl bejt hluk. Asi bys pak musel pouvažovat nad vodním chlazením a trošku zapracovat na odhlučnění.
Co se týče disků. Osobní zkušenosti nemám, kde bych na to vzal :wink:. Je jasný že rozdíl by byl vidět při pracích náročnejch na disk. Jak říkáš o 10-ti úlohách, který by zároveň s diskem pracovali, tak tam by byl rozdíl znát určitě. Spíš bych ti ale navrhl ke zvážení jinou alternativu - RAID. Pokuď teda nehcceš RAID dělat z těch desetitisícovejch :P

Uživatelský avatar
Regulus
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: březen 05
Bydliště: Praha2
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Regulus » 03 črc 2005 19:53

Moje rada zní -investuj hodně do desky- vem to nejrychlejší co je k mání!
Procesor klidně ošidˇ
No, já bych volil Něco od AMD radši na 64bitového!
AMD na rozdíl od Intelu umožnuje i z méně výkonného procáku /u intelu Celeron/Duron nověji Sempron upgratovat na plnohodnotný Atlon :twisted:
no a vlastně můžeš mít ze začátku grafiku na PCI(ne PCIexpres)- později můžeš na jenom monitoru hrát( PCiex16) no a na druhém chatovat (PCi)
PCI grafiky seženeš v bazarech po 400kč s cca 8Mb paměti což pro web stačí až až- na hraní ne!(tedy pokud nechceš hrát Pacmana ) ale zeptej se i jiných :wink: :flyer: :flyer:

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 03 črc 2005 21:15

Deska za pět litrů a k tomu grafárna za pět kil? Zajímavá představa, to bych chtěl někdy vidět v praxi :lol:

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Rimmer » 04 črc 2005 20:42

S tou grafikou by se dalo poradit určitě o trochu líp. Není potřeba kupovat nějakou starou PCI grafiku - proč?? Pro zobrazení obrazu na 2 monitorech stačí koupit jakoukoliv novější kartu s analogovým i digitálním výstupem.
Pak už stačí mít 2 monitory, z toho 1 připojit na analog a druhý na digital - není co řešit..
Rimms

Uživatelský avatar
Regulus
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: březen 05
Bydliště: Praha2
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Regulus » 14 črc 2005 22:12

1. opravdu to funguje :D

2. Já bych tu starou PCI grafiku nekupoval- prostě ji mám :|

3.zobrazování několika ploch přes 1 grafiku opravdu zpomaluje herní výkony i jinak hodně!! dobrých GA

4.nečekám, že mně někdo bude brát doslova- jen si nebude utrácet horentní sumy za něco co mu zastará příliš rychle :idea:

Hodně lidí si pořizuje výkonné počítače úplně zbytečně- stejnou práci udělají i stroje staré 5let
Vlatně jsou lepší- nežerou tolik proudu :joke:
(No a když hraji některé letecké simulátory- tak to hraju na 2monitory- na jednom mám ten klasický obraz- na druhém taktickou mapu- hádejte kam je který připojený :twisted: )

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Rimmer » 15 črc 2005 19:50

No nevim, takže chceš říct, že pokud dám do PC AGP grafiku a PCI grafiku, budu mít 2 nezávislé PLOCHY??

Nezkoušel jsem, ale moc se mi to nezdá :?
Rimms

Uživatelský avatar
Regulus
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: březen 05
Bydliště: Praha2
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Regulus » 16 črc 2005 20:27

Je to fakt divný, ale vážně to tak funguje :D
alespoň mně a u některých her( ne u všech)
Ale trochu odbíháme od toho hlavního!
TO HLAVNí co jsem chtěl říci- je to, že nemá cenu kupovat nějakou levnou PCIe grafiku- protože, na hraní jsou už moc pomalý ale na INTERNET už zbytečně rychlý.
Prostě vyhozený prachy :x
Buď to oželet na nějakou dobu hraní a nebo potřebné peníze sehnat děj se co děj( prosím nebrat doslova- za loupežná přepadení neberu zodpovědnost :joke: )

Uživatelský avatar
Petr Škorec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 602
Registrován: březen 04
Bydliště: Jílové
Pohlaví: Muž

Opravdu to funguje

Příspěvekod Petr Škorec » 23 črc 2005 10:03

Já jsem to zkoušel a funguje to. Na jednom monitoru Je klasická pracovní plocha a na druhym je druhá plocha a pouhym přejetim kurzorem myši jsi na druhym monitoru/ploše. Pokud třeba máte TNT 2 AGP a VooDoo 3 PCI můžete na jednom montoru hrát hry který líp běžej na TNT 2 a na druhym hry který třeba podporujou jen Glide a to umí jen VooDoo. Blbý je že se nedá obraz klonovat, to jde jen podud máte grafiku co má dva nebo tři výstupy (D-SUB, DVI a TV-out) To je to samý jen vám stačí jedna grafika. Čili můžete hrát svou oblíbenou hru na dvou monitorech.

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 23 črc 2005 10:07

A komu by nestačily monitory dva, může si do systému natlačit tři grafiky a mít monitorů šest :lol: :lol: :lol:

Uživatelský avatar
NEZNÁLEK.
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: říjen 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod NEZNÁLEK. » 11 srp 2005 17:27

Jak tak koukám, tak jsem se trochu odchýlil (omlouvám se :roll: ) od prvotní otázky, k diskusi o grafice. Pouze jsem se dozvěděl: "KUP TO NEJRYCHLEJŠÍ CO JE", to je sice moc hezké, ale co je to? Chtěl bych znát výrobce desky a čipu. Jediné co vím, tak že se mi moc nechce do MSI a ASUS. Vysvětlím: Jsou fšude, fšichni je nabízejí a je jich móóóóc druhů a poddruhů, tak trochu bych to přirovnal (sice hodně blbě :idea: ) k autům z dob minulých: škoda a vaz:-), taky nechci ECS, tuto desku přirovnávat k ničemu nebudu :P
Co třeba ABIT, nebo DFI?
PS. Tak jakou desku?????? :evil:


Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Brandwatch [Bot], CommonCrawl [Bot] a 37 hostů