Ahoj,
teta by chtěla pro sestřenici koupit novej počítač i s monitorem a windows (hádám, že asi nejlepší vzít 10). Samozřejmě nejde o nějaké max detaily nebo tak něco a z toho, co by chtěla na tom hrát, tak to GTA V je nejnáročnější. Cenu by si představovala tak na 20 tisíc, šlo by to nějak poskládat? Asi u czc, neboť tam to mohou i rovnou složit.
Děkuju předem za každou radu
Radek
Herní počítač na GTA V + windows + monitor
Re: Herní počítač na GTA V + windows + monitor
jediné co ti můžu poradit tak windows z aukra
Může být os třeba z aukra za 300, nebo musí být originál krabicovka ?
jestli ne tak bych to vzal takto: https://www.czc.cz/9ve87do01ejegacfuu27hj80f5/seznam
jestli ne tak bych to vzal takto: https://www.czc.cz/9ve87do01ejegacfuu27hj80f5/seznam
Tak jestli je možnost na tom windows ušetřit i dva tisíce, tak proč to nevyužít? Není to nějaký šméčko? Jak je možný, že to je tak levný 
Jinak já mám windows 8.1 a není to ta oem, mohl bych to použít? De to na třeba dvou pc naráz?

Jinak já mám windows 8.1 a není to ta oem, mohl bych to použít? De to na třeba dvou pc naráz?
Kdyby to šlo bez OS asi bych volil tuhle cestu, časem doplnil 1x RAM a vyměnil grafiku (časem) Monitor je jeden z levnějších ale nemyslím si že by byl špatný.
ps:když tak kritizujte co mám špatně zkušenější pokud tam něco je, ať se poučím.
https://www.czc.cz/178263,178810,115970 ... 96922/kody
Dodatečně přidáno po 2 minutách 18 vteřinách:
No možná by se dalo zvolit levnější i5,ale myšleno to je do budoucna at nemusí měnit CPU
ps:když tak kritizujte co mám špatně zkušenější pokud tam něco je, ať se poučím.
https://www.czc.cz/178263,178810,115970 ... 96922/kody
Dodatečně přidáno po 2 minutách 18 vteřinách:
No možná by se dalo zvolit levnější i5,ale myšleno to je do budoucna at nemusí měnit CPU
Licence Windows se da na Ebay koupit za 2 Eura.
Nema smysl davat nekomu na Aukru 250 Kc za to ze to tam za tech 50 Kc koupi.
raZzy: oceňuji tvé odhodlání nějakým způsobem doporučovat sestavy, ale je to mnohem složitější než jen naházet položky do košíku a popřípadě se podívat, zda ty součástky k sobě pasují. Každý komponent má své místo a ty musíš vědět, proč jsi osadil zrovna tento zdroj a ne jiný, proč zrovna tyto ramky a ne jiné apod. Krom toho jsi tam dal zastaralou nedostupnou grafiku.
raZzy:
na i5 6500 není rozpočet, když už tak i5 6400, ale i tak má daleko vyšší herní výkon s i3 a třeba rx 480 než i5 a grafikou typu RX 460
zastaralou r7 370 bych dnes nekupoval, to už raději gtx 950, ale v této kategorii je nejlepší volba rx 460
Monitor s TN panelem bych taky nebral.
malá skřín s malými otvory na větrání a jen s 1 ventilátorem bude podle mě přidušená, ale možná se pletu.
na i5 6500 není rozpočet, když už tak i5 6400, ale i tak má daleko vyšší herní výkon s i3 a třeba rx 480 než i5 a grafikou typu RX 460
zastaralou r7 370 bych dnes nekupoval, to už raději gtx 950, ale v této kategorii je nejlepší volba rx 460
Monitor s TN panelem bych taky nebral.
malá skřín s malými otvory na větrání a jen s 1 ventilátorem bude podle mě přidušená, ale možná se pletu.
Ta sestava od Socirela je v pohodě. Pokud se koupí ty windowsy přes eBay, tak je možné tu RX 460 nahradit Sapphire RX 480 4GB a je to :)
petr22 píše:Licence Windows se da na Ebay koupit za 2 Eura.
No jo, ale jak ho na ten pc nahraju, to budu muset si něco stáhnout a vypálit?
Omluvte moji pozdní odpověď.
Takže tedy tu sestavu od socirela akorát tam přidám tu amd 470?
Jo ta sestava je OK, když z toho vyhodíš windowsy, vznikne za 20k cca toto https://www.czc.cz/9hv8b93co4j7vbt6ucms8ndrg2/seznam
Je to takřka to samé co vybíral Socirel, akorát se tam přidalo na grafice, základce, ram a vzal jsem kvalitnější skříň. Lze tam však klidně osadit cokoliv z původního návrhu dle vlastního uvážení.
Je to takřka to samé co vybíral Socirel, akorát se tam přidalo na grafice, základce, ram a vzal jsem kvalitnější skříň. Lze tam však klidně osadit cokoliv z původního návrhu dle vlastního uvážení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15
- 4843
-
od Arnold91
Zobrazit poslední příspěvek
17 srp 2024 13:30