Můžete mi doporučit nějaký router na 100Mbit? Zatím jsem našel Router Netis WF-2780 (WF2780) , ale to se mi zdá dost drahé.
Momentálně mám netis® WF2419, ale ten zlobí a je třeba ho často restartovat.
Děkuji.
Rada s koupí routeru na 100Mbit
Rada s koupí routeru na 100Mbit
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...
Re: Rada s koupí routeru na 100Mbit
Up
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...
Možno Ti postačí :https://www.asus.com/cz/Networking/RTN12vD/
alebo si už kúp router s gigabytovými portmi :https://www.asus.com/cz/Networking/RT-AC53/
alebo si už kúp router s gigabytovými portmi :https://www.asus.com/cz/Networking/RT-AC53/
Ty odkazy nejdou
Musím počkat až to spustí.

Mne áno , tak si daj vyhľadať Asus RT-N12vD a Asus RT-AC53.
Díky, kouknu se na to.
-
- Pohlaví:
V žádném případě 100Mbit router nekupuj. Pokud jinak nedáš, tak si vezmi z bazaru, nebo od někoho za 50,- 100,- Kč. Tvé problémy to rozhodně neodstraní. Je to jako kdyby ses rozhodl nahradit starého trabanta novým trabantem. Rychleji prostě nepojede.
A co bych tedy měl koupit? Doporuč mi prosím něco. Já se asi špatně vyjádřil, internet mám 100Mbit
Momentálně mám netis® WF2419
Momentálně mám netis® WF2419
-
- Pohlaví:
Cokoli gigabitového. Např.: viewtopic.php?f=41&t=182493
Ten netis wf2780 by taky vyhovoval.
Ten netis wf2780 by taky vyhovoval.
Díky.
Dodatečně přidáno po 1 hodině 59 minutách 28 vteřinách:
ještě bych se v této souvislosti zeptal na jednu věc. Wifi mi běží slušných 30Mbit, najednou to spadne i na 0,1Mbit !!! a je třeba i několikrát restartovat router. Technik co mi to instaloval tvrdí, že to dělá wifi karta v notebooku.
Dá se tedy ta karta nějak samostatně otestovat. nerad bych zbytečně kupoval router.
PS. Na drátě to běží stabilně kolem 90Mbit
Dodatečně přidáno po 1 hodině 59 minutách 28 vteřinách:
ještě bych se v této souvislosti zeptal na jednu věc. Wifi mi běží slušných 30Mbit, najednou to spadne i na 0,1Mbit !!! a je třeba i několikrát restartovat router. Technik co mi to instaloval tvrdí, že to dělá wifi karta v notebooku.
Dá se tedy ta karta nějak samostatně otestovat. nerad bych zbytečně kupoval router.
PS. Na drátě to běží stabilně kolem 90Mbit
-
- Pohlaví:
V mém podpisu najdeš jak návod na diagnostiku sítě, tak na WiFi. Pečlivě pročti.
Router rozhodně vyhoď.
Vžfycky mě zaráží, že tazatel je ochoten platit klidně i 500,- (a víc) za 100Mbit internetové připojení, ale nepochopitelně odmítá si koupit router, který toto připojení bez problémů obslouží. Je to stejné, jako by sis zaplatil na cestu do práce pronájem moderní čtyřproudové dálnice, a přitom jezdil na kole.
Router rozhodně vyhoď.
Vžfycky mě zaráží, že tazatel je ochoten platit klidně i 500,- (a víc) za 100Mbit internetové připojení, ale nepochopitelně odmítá si koupit router, který toto připojení bez problémů obslouží. Je to stejné, jako by sis zaplatil na cestu do práce pronájem moderní čtyřproudové dálnice, a přitom jezdil na kole.
Na tu diagnostiku jsem už koukal a použil program inSSIDer home. To mi ukázalo že se perou kanály a tady na sídlišti to má každý nastavený na auto. Měl jsem kanál 6., ale jakmile se přihlásil soused za zdí, na stejném kanále, tak mi to vypadávalo každou minutu. Tak mi tam technik dal kanál 13. Teď už soused neruší, ale router vypadává stále. Je to prostě krám a byl zadarmo ke smlouvě. 
Ve tvém podpisu nevidím nic na kontrolu samotné karty, ale je to pro mne španělská vesnice.
Proto uvažuji o koupi nového routeru.
P.S. Kámoš mi poradil použít dva nb, tak řeknu kamarádce ať donese svůj a zkusím.
Co tento https://access-pointy.heureka.cz/netis- ... =ROIHUNTER

Ve tvém podpisu nevidím nic na kontrolu samotné karty, ale je to pro mne španělská vesnice.

Proto uvažuji o koupi nového routeru.
P.S. Kámoš mi poradil použít dva nb, tak řeknu kamarádce ať donese svůj a zkusím.
Co tento https://access-pointy.heureka.cz/netis- ... =ROIHUNTER
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Žádost o radu s koupí notebooku
od Impo168 » 31 led 2025 14:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 2011
-
od Impo168
Zobrazit poslední příspěvek
31 led 2025 14:39
-
-
- 3
- 3163
-
od PavelKilleR
13 čer 2025 15:10
-
- 3
- 3546
-
od windroid2
12 kvě 2025 13:20
-
- 4
- 1924
-
od Ondrejjj
11 pro 2024 11:01
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2268
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”