Dobrý den,
v oblasti hardwaru se moc nevyznám, tak než něco koupím, tak se zeptám napřed Vás jako zkušených. Chtěl bych na svém notebooku provést několik upgradů a vylepšení a nerad bych koupil nějaké "nepasující" díly. Ohledně všech nějakých socketů a tak dále nemám bohužel přehled.
Vlastním notebook Toshiba Satellite C55-A-1H9: Odkaz zde s Windows 10 Home x64
Rada ohledně klávesnice
Klávesnice je už trošku vymlácená a některá písmena to vynechává. Zkoušel jsem na netu vyhledat náhradní klávesnici, ale klávesnici na přesně tento typ notebooku nemohu nikde najít. Co se týče montáže, tak též u tohoto typu se klávesnice vyndavá zpředu, nebo musím rozmontovat celý notebook? Na tento typ notebooku nemohu najít ani video na výměnu klávesnice. Mohli byste mi prosím poslat odkaz, kde bych si mohl náhradní CZ klávesnici do tohoto notebooku objednat?
Rada ohledně RAM paměti
Již dříve jsem si kupoval další 4GB ram paměť, nyní mám 8GB. To je ovšem už pomalu nedostačující na mé nároky a rád bych upgradoval rovnou na 16 GB. Poradili byste mi RAM paměti 2x8 GB, které by fungovali v tomto notebooku? Nejlépe alespoň 1600 MHz, může být i víc.
Rada ohledně SSD
Můj harddisk je už opotřebovaný a strašně pomalý, notebook se díky němu zasekává, až je to k pláči. Aplikace se otevírají půl minuty a odezva je dost mizerná a tak jsem se rozhodl ho nahradit za SSD disk, uvažoval jsem nad tímto. Máte s ním někdo zkušenosti? Je vhodný i pro můj notebook? Nenašel by se za tu cenu možná i lepší kousek? Těch 240 GB je pro mě optimální.
Rada ohledně procesoru
Tento procesor už taky není nejvýkonnější a rád bych ho vyměnil za nějakou výkonnou intel core i7 s 3.2 GHz alespoň. Poradili byste mi ohledně výběru, aby opět pasoval a fungoval v tomto notebooku?
Pokud někdo máte nějaká demontážní videa nebo videa ohledně výměny jednotlivých dílu pro tento notebook, budu velmi vděčný. Na tento typ nemohu vůbec nic najít. Nevím, jestli jen špatné hledám, nebo zdali má notebook i nějaké jiné označení.
Budu rád za každou radu a výpomoc, předem děkuji!
Pomoc ohledně upgradu notebooku
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pomoc s výběrem notebooku na hry
od Ghoust23 » 23 zář 2024 08:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 3077
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 07:32
-
-
-
Pomoc s výberom notebooku do 1700 eur (42 000 KČ)
od TheSalon112 » 10 bře 2025 11:17 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1358
-
od TheSalon112
Zobrazit poslední příspěvek
10 bře 2025 13:38
-
-
-
Pomoc s výběrem pracovního notebooku
od thornych » 20 srp 2024 09:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 2783