Notebook do 11.000 ,-

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Betacek
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Notebook do 11.000 ,-

Příspěvekod Betacek » 22 kvě 2017 20:55

Zdravím,

ráda bych Vás poprosila o radu. Po dlouhé době mi odešel můj notebook a tak sháním náhradu, vybírám mezi značkami Lenovo a HP, mé požadavky jsou úhlopříčka 14" a budu na něm v podstatě psát jen věci do školy a sledovat filmy, občas ho budu přenášet, ráda bych, aby byl lehký a hlavně, aby nebyl pomalý, cena 11 - 12 tis, výdrž baterie nehraje až takovou roli. O Lenovu uvažuji, jelikož mi mnoho lidí řeklo, že je kvalitní a vydrží. HP jsem měla, byla jsem s ním spokojená a navíc ho mám i v práci - na to si taky nemůžu stěžovat, ale koukala jsem, že to je model který stojí přes 20.000, takže úplně jiná cenová kategorie... ale v té souvislosti mě napadlo, že bych se nebránila ani repasovanému notebooku, pokud to nebude nějaká stará cihla.

Koukala jsem na https://www.ggpc.cz/notebooky/lenovo-id ... 0-14isk-6/ líbí se mi že byl pouze vystavovaný a není repasovaný, navíc ma delší záruku, o dotykovy displej mi ani nejde, možná bych se spíš bala poruchovosti, a pak https://www.ggpc.cz/notebooky/hp-probook-470-g2-3/ je sice dražší a má kratší záruku, ale je hodně podobný mému pracovním (Elitebook G2), který je proste úžasný - lehký a zapne se za chvilinku, což mi vyhovuje, takže po něm koukám spíše z důvodu dobré zkušenosti, ale zas se porad jedná i jiný model, tak nevím je hodně odlišný?

Jde mi o to máte zkušenosti s repasovanými notebooky? Dali byste raději přednost repasovanemu, ale z mého pohledu lepšímu notebooku nebo novějšími s horším výkonem, když mam požadavky, jaké mám (psaní prací do školy, filmy, internet, nízká váha, rychlost při zapínání a práci)? Nejspíš jsem s mým výběrem úplně mimo mísu a srovnávám jabka s hruškama, jelikož tomu vůbec nerozumím, tak budu ráda, když navrhněte jiné alternativy. :-)

Předem díky za odpovědi!

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Notebook do 11.000 ,-

Příspěvekod petr22 » 22 kvě 2017 21:00

Kvalitni notebooky, co dlouho vydrzi, zacinaji na 20.000 Kc. Za pouhych 12.000 Kc neni mozne vyrobit notebook, ktery by nebyl osizeny na kvalite konstrukce.

Jakykoliv repasovany notebook bude lepsi uz proto, ze se jedna o notebooku ktere staly 30-40 tisic Kc a jejich kosntrukce i funkce tomu odpovida.

Kdyz repasovany notebook, osvedceny typ je Lenovo T430:
http://www.levnapc.cz/lenovo-thinkpad-t430-9.html

A k nemu dokoupit dokovaci stanici, aby nebylo treba neustale odpojovat mys, klavesnici, monitory a tiskarnu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”