chtěl bych poradit s herní sestavou za cca 40K (není to fixní částka, jen orientační), mělo by to být ke GPU, kterou mám už od léta a to konkrétně:
https://www.czc.cz/zotac-geforce-gtx-10 ... 90/produkt
Chtěl bych, aby to bylo připravené na OC, tudíž bych k tomu chtěl vybrat odpovídající komponenty, kvalitní desku atd.
Dále bych byl chtěl, aby byl ten PC při nečinnosti skoro neslyšitelný, tak jako je můj současný PC (je jen sotva slyšet, když je v klidu a vypnou se i HDD) (na větráku od CPU mám ultra-low-noise zapojení). Při zatížení mi nějaký ten hluk nevadí s tím počítám.
Primárně by mělo sloužit na hraní her v 1920x1080 s cílem dosáhnout co nejvíce FPS - tedy to chce důraz na CPU a RAM (na mé současné sestavě mám problémy z grafiky dostat její potenciál, běžné využití kolem 45-70%). Tedy proto si myslím, že jasnou volbou bude i7-8700K a k tomu taky rychlé RAMky. Střihu videa se věnuji taky, ale to je vedlejší.
Z mého současného PC bych do nového vzal také všechna moje současná SSD a HDD.
Přemýšlel jsem jestli dát do toho nového PC i to M.2 SSD, když bych ho zas tak nutně nepotřeboval, vzhledem k tomu, že už mám, ale zas na druhou stranu by to tomu celkem slušelo a nakoplo to ještě více.
MB:
MSI Z370 GAMING M5
Chtěl bych od ní (klidně vezmu jinou, můžete doporučit, která z aktuálních značek má nejkvalitnější součástky):
- Podpora RAM alespoň 4266MHz
- ATX formát
- USB 3.0 (3.1 gen1)
- USB 3.1 (3.1 gen2)
- M.2 Socket
RAM:
G.SKILL 16GB KIT DDR4 4266MHz CL19 Trident Z RGB
Vybral jsem 4266MHz, u desky co jsem vybral mají ve specifikacích napsáno 4000+, tak si nejsem jist, jestli mi tuhle frekvenci vezme. Na Alze mají i 4400 a 4600, ale za ten nárůst ceny za to už asi nestojí.
CPU chladič:
Měl by být výkonný, kvůli OC, ale bez zátěže pokud možno, aby uměl jet na tichý režim. Co jsem se tak díval, tak nejlepší je asi NZXT Kraken X62, případně doporučte jiný.
SSD M.2:
Kapacitu bych chtěl 500GB vybral jsem Samsung SSD 960 EVO (M.2) - 500GB, připadal mi jako nejlepší, jestli je ale nějaký jiný, lepší, tak navrhněte.
Zdroj:
Vybral jsem - Corsair RM750i, wattáž by stačila i nižší, ale pro případný upgrade by se mohla hodit, taky se mi líbí, že umí jet v pasivním režimu, při nízké zátěži. Taky váhám jestli nevzít nějaký Seasonics...
Od zdroje chci - odpojitelné kabely, tepelnou regulaci a ideálně i pasivní režim.
Case:
Fractal Design Define C TG, sklo, černá - zamlouvá se mi její moderní konstrukce a řešení na disky a vůbec celkové zpracovaní, ale bral bych případně i jinou, ale chtěl bych průhlednou bočnici a odhlučnění.
DVD mechaniku jsem tam už ani nedával, koukám, že už ji ani skříň nepodporuje, asi budu mít pocit, že mi něco chybí

Taky je ještě třeba brát ohled na délku graf. karty ta moje má 325mm a skříň má ve specifikaci jako max. délku s předním ventilátorem zapojeným 315mm, tedy bez něj by se tam vejít měla, ne? Ventilátor mohu dát o slot výše.
Složil bych to na Alze, protože tam mají vše skladem a teď koukám, že mají i montáž PC zdarma.
Tady je odkaz na výrobky:
https://www.alza.cz/kod/AA392v5;BO533e5 ... b;CB321k5e
vychází to na 40 635Kč.
Díky za všechny rady.