Chtěl bych ho tedy prodat za nějakou částku (nevím ocenit, tak pokud byste byli tak hodní) a koupit si nový. Tolik to nespěchá, ale chtěl bych mít už alespoň nějakou představu už teď. Právě jsem i koukal, že cena pamětí vzrostla a grafiky už ani nejsou, takže tápu.
Současný PC:

S tím, že si nejspíše vezmu ten SSD Disk a možná vypalovačku (předpokládám, že dopad na cenu to mít nebude).
Snad bych z toho mohl dostat alespoň těch 8 tisíc, sice je to starý křáp, ale oddaně slouží a člověk si na tom zahraje i GTA V, i když ne v příliš dobré kvalitě (zaleží, jaký kdo je fajnšmekr). Akorát by to tedy chtělo zvětšit ramky alespoň na 8 GB, už to nestíhá.
Představu o novém PC vlastně nemám. Hlavně co se týká desky, case (nevím, jaký rozměr, aby se to tam všechno vešlo atd. - vzhled je mi jedno, USB3 též, hlavně ve předu alespoň audio konektory a 2x USB), grafiky a procesoru.
Chtěl bych mít Intel, který se půjde dát v nejhorší době nataktovat, ale zase je teď problém s tím výkonem, který možná spadne díky té chybě... Ale zase AMD... no nevím, jak teď ale v podvědomí mi to říká, že se nevyplatí a že bych později litoval.
Hlavně hraji i hry, kde se dá využít jedno jádro a to vím, že silnější má vždy intel.
K PC bych dokoupil i jeden další SSD Disk, který mi velikostně vyhovuje okolo těch 120 GB (systém, jedna menší hra + rezerva) a další SSD už bych měl. HDD stačí 1 TB, 7 200 ot. Ke hraní mám full HD monitor. Defakto nepotřebuji nic extra. Hlavně aby byl rychlý systém, stíhal 4K filmy, stíhal hry (nemusí to být extra full grafika). Vzhled a další takový kravinky nepotřebuji.
Dal by se už nějaký PC spatlal okolo takové částky, příp. o kolik by se mi musel navýšit rozpočet? Díky za rady:)