Pojďme se hlavně bavit o MSI GTX 1080 GAMING X tedy...
Moje požadavky: Chtěl bych hrát nejnovější pařby na very high/ultra detaily a při rozlišení QHD 1440pi ! bohatě mi bude stačit, když hry poběží přes 70+FPS - nebo poznám rozdíl mezi 70FPS a 120FPS ? jde to opravdu znát? (do teď pařím na monitoru 60HZ takže..) .
Dále jsem hodně přemýšlel mezi rozlišením fullHD1080 nebo QHD1440. S GTX1080 bych všechny pařby na fullHD rozjel bez problému na ultra ale říkám si, není to už škoda? Není to prasárna? Používat takovou kvalitní grafiku na obyč fullHD? Nemám páru, jak moc kvalitní je QHD1440 ale vyčetl jsem, že to je luxus. A že i vysoky detaily na QHD budou vypadat líp než ultra detaily na fullHD. Je to pravda? Mám jet radši rychlíkem - pořádně dusit grafárnu na QHD na ultra a zkoušet co to vytáhne? Nebo radši jet pěkně pomalym vláčkem ve fullHD a mít jistotu +120FPS na ultra ve hrách?
Monitor si chci kupovat MSI Gaming Optix MAG27CQ. Má kvalitní hodnocení, QHD, 1ms, 144hz a za cenu 12k ideální. Nebo by si MSI 1080 zasloužila lepší monitor? Hodně lidí radí ještě samsung C27HG70 který je o 4k dražší ale poznám rozdíl? Celkem mě vzrušuje představa grafiky MSI GTX 1080 GAMING X a monitoru MSI GAMING Optix. Myslíte, že to vytvoří opravdu kvalitní kombinaci?
Teď ke komponetům. Po hodinách studování jsem přesvědčen, že jsem vybral opravdu kvalitní komponenty. Akorád si nejsem jist těmito: POŽADAVKY NA HLUČNOST NEMÁM ŽÁDNÉ (budu mít sluchátka)
Chladič procesoru: V těch se absolutně nevyznám ale snad je dostatečný pro tak výkonný procesor.
Pevný disk Samsung 960 EVO 250GB: Neměl bych radši vzít verzi 500GB? Bude to mít viditelný vliv? Na hry asi ne takže zbytečné brát větší?
Pevný disk WD RED 2TB: Je spolehlivý? Zase - disky na hry vliv nemají takže zbytečné řešit? Váhal jsem mezi tímto a Barracuda.
A hlavní otázka: Bude chlazení dostatečné?? Není potřeba přikupovat další větráčky na jiné komponenty?? Viděl jsem, že si někteří kupují dokonce super vodní chlazení na podobné sestavy. Není to přehnané? Asi to dělají jen kvůli vzhledu že?
A není ta sestava už dostatečně silná na 1080Titan ? Mám radši přihodit na nějakých 60K a vzít MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING TRIO ? (která je jediná kvalitní a dostupná na alze v pár kusech) - avšak musel bych pro ni vyměnit nějaké komponenty? silnější chlazení?
KOMPONENTY:
https://www.alza.cz/Order1.htm?list=1#sel=40392009 (funguje?)

cena: 53 300kč - jsem ochoten jít na 55k pokud máte návrh pro lepší komponent
Snad jsem vypsal vše co bych rád věděl. Hlavně mě zajímá, jak je to s tím rozlišením a chlazením. A co si celkově myslíte o této sestavě? Stojí za ty prachy? A je to takhle hotová sestava připravená na sestavení? Víc nic nepotřebuju? Budu rád, za každý názor a vyjádření a každý člověk co se trochu rozepíše a dá mi kvalitní odpovědi bude odměněn $$$ na PayPal !! krátká odpověď 1-2$, delší odpověď až 5$ !! (napišu vám SZ). Mám tam asi 40$ kterých se chci zbavit tak diskutujte a budete odměněni! 55k je už slušná cena tak mě zoufale zajímá profesionální názor od těch nejlepší lidí zde! Vím, že to zde neděláte pro peníze ale mám tu dost otázek a všiml jsem si, že některá témata odfláknete. Proto ta finanční motivace - kdo má zájem.
Děkuji všem za každý názor! Dost to pro mě znamená!