Vylepšení starší PC sestavy do 10k ,-

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Blaser
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Vylepšení starší PC sestavy do 10k ,-

Příspěvekod Blaser » 30 dub 2018 19:41

Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o radu ohledně vylepšení mé starší PC sestavy. Má sestava:
https://www.czc.cz/bj25cejq9uhoc9us84ac4opdob/seznam
s tím že jsem již minulý rok vyměnil paměti, grafickou kartu a dokoupil ssd disk viz odkaz níže.
https://www.czc.cz/msi-radeon-rx-480-ga ... 92/produkt
https://www.czc.cz/hyperx-savage-16gb-2 ... gJMLvD_BwE

Tuto sestavu mi pomohl sestavy kolega z práce, který byl zastánce AMD. Bohužel již spolu nespolupracujeme a já vždy používal Nvidia a intel, tak si ted nevím rady. Vyměnil bych asi CPU a s tím jistě budu muset vyměnit i zakladní desku, ale paměti jsou DDR3 kvůli staré desce. Nerad bych je měnil, protože by to zvedlo opět cenu, ale předpokládám že se tomu nevyhnu.
Finančně bych to viděl kolem 10 000,- a maximální strop přes kterých bych nechtěl jít 15 000,- +- nějaká stovka nevadí.

Předem mnohokrát děkuji za rady a váš čas.

Reklama
Donald64
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Vylepšení starší PC sestavy do 10k ,-

Příspěvekod Donald64 » 30 dub 2018 20:18

Neuvádíš nikde, na co je sestava určená. Každopádně pokud bys chtěl zachovat RAM, musel bys koupit bazarovou desku se socketem 1150 a i7-47xx (Haswell). To by mělo počítač dostatečně oživit. Druhá možnost je koupit nový CPU a desku, ale potom by ses nevyhnul i výměně RAM.

Blaser
nováček
Stav:

Příspěvekod Blaser » 30 dub 2018 20:26

To se omlouvám, na to jsem opravdu zapomněl. Sestava je převážně určená na hraní her.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 30 dub 2018 20:34

Ta sestava byla velice spatne zvolena hned na zacatku - neni horsi procesor na hry
nez AMD FX z roku 2010. Sotva polovicni vykon proti Intelu nebo Ryzenu. Ze AMD FX
stoji ve hrach za starou backoru vi dobre i ti nejzarytejsi zastanci AMD.

Ten procesor ti tu RX 480 vyrazne zpomaluje, bohuzel ta investice do 16 GB RAM byla
take v podstate zbytecna.

Jedina moznost jak pouzit stavajici pamet je koupit pouzitou desku se socketem 1150
a pouzity procesor. Nicmene at koupis cokoliv, vykon bude srovnatelny jen s novou I3-8100
a ta stoji 2500 Kc.

Principalne se ti vyplati vymena desky, cpu i RAM napr za I5-8400, za 4000 Kc mas
sestijadro od Intelu ktere je skoro 2,5x vykonnejsi nez ta FX co mas ted.

Do 15.000 Kc by ses vesel i s I7-8700. Muzes samozrejmne zvolit i Ryzen 2600.

Blaser
nováček
Stav:

Příspěvekod Blaser » 30 dub 2018 21:07

Mockrát děkuji za tak rychlé odpovědi. To opravdu rád slyším, že jsem měl už od začátku špatnou sestavu. Kolega mi tvrdil jak tomu rozumí, asi ne tak dobře nakonec. Bylo by možné mi sem dát nějaké odkazy všech věci, cpu, RAM a desky aby k sobě pasovali a nestala se mi stejná věc jako předtím.
Mnohokrát děkuji.

Blaser
nováček
Stav:

Příspěvekod Blaser » 30 dub 2018 21:36

Děkuji za vše, moc jste mi pomohli.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 30 dub 2018 22:21

Jake hry budes hrat ?

Jestli PUBG, bude vykonnejsi Intel varianta.

Blaser
nováček
Stav:

Příspěvekod Blaser » 30 dub 2018 22:36

Hraji vše možné, od LoLka, D3, Arma 3 a pár MMO jako WoW, Blade and Soul a poslední dobou Escape from Tarkov.

Donald64
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Donald64 » 01 kvě 2018 02:38

Do sestavy na hry jsem pro Intel, jelikož s ním budeš mít o něco více FPS. Ryzen je lepší jen v případě, že hodláš renderovat nebo streamovat/natáčet hry, tam se ten výkon navíc zužitkuje.

Blaser
nováček
Stav:

Příspěvekod Blaser » 01 kvě 2018 10:32

Nenatáčím ani nestreamuji, tak dobrý v tom zase nejsem. :D Hry hraji pro odreagování od chaosu a zmatku z pracovní oblasti. Takže se tedy vydám cestou Intelu. Ještě jednou děkuji za pomoc.

Hotovo - objednána verze Intelu I7 :)

Blaser
nováček
Stav:

Příspěvekod Blaser » 02 kvě 2018 19:59

DObrý den, jsem opět zde. Vím že to asi nepatří do tohoto vlákna, ale nechci zakládat nové. Zakoupil jsem Intel verzi viz výše. Bohužel po zapojení, myslím že sem vše zapojil správně podle návodu výrobce i internetu, mi PC nefunguje. Po zapnutí se MB, GPU rozsvití, větráčky roztočí ale monitor hlásí "No signal". Asi po 30 vteřinách se PC sám vypne a hned zase po cca 3 vteřinách zase zapne a stále dokola. Zítra PC nejspíše odvezu do servisu, jen by mě zajímalo jestli to není jen nějaká drobnost kterou bych dokázal vyřešit bez servisu.
Předem děkuji za rady.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”