pomoc s propojením

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Maximus20
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

pomoc s propojením

Příspěvekod Maximus20 » 27 čer 2018 23:10

Zdravím, mám takový dotaz..... chtěl bych si koupit nový 4K monitor a novou grafickou kartu.... problém je v tom že bych chtěl monitor propojit s grafickou kartou přes HDMI kabel, ale zároveň bych chtěl celý PC propojit HDMI kabelem se svou 4K TV....
a většina grafických karet má pouze jednu "zdířku" na HDMI kabel, tudíž opravdu nevím jak to propojit... napadl mě zapojení monitoru pomocí DVI- HDMI kabelu, ale ten podporuje pouze rozlišení 1080p..... Prosím o radu jak toto vyřešit.



Reklama
Uživatelský avatar
ZiklCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 611
Registrován: červenec 14
Pohlaví: Muž

Re: pomoc s propojením

Příspěvekod ZiklCZ » 28 čer 2018 01:23

Možná DP to HDMI ale nejsem si jistý nikdy sem to nezkoušel
Moje sestava:
CPU: Intel Core i5-4460
MB: MSI B85-G43 - Intel B85
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB (4x4GB) DDR3 1866
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10324
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: pomoc s propojením

Příspěvekod xbs » 28 čer 2018 05:35

přesně tak, DP -> HDMI kabel pomůže...

https://www.czc.cz/premiumcord-displayp ... 90/produkt

Zivan
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 933
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: pomoc s propojením

Příspěvekod Zivan » 28 čer 2018 06:27

Obyčejná redukce nepomůže, protože podporuje maximálně fullHD. Je potřeba aktivní redukce s převodem signálu.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10324
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: pomoc s propojením

Příspěvekod xbs » 28 čer 2018 07:53

no jo, koukám, to 4K rozlišení mi uniklo, omlouvám se za dezinformaci... v tom případě pomůže tohle...

https://www.czc.cz/hp-displayport-to-hd ... 89/produkt

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15946
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: pomoc s propojením

Příspěvekod ITCrowd » 28 čer 2018 10:31

Asi nejjednodušší by bylo koupit monitor s DP portem a grafiku s DP a HDMI. Pak můžeš monitor připojit přes DP a TV přes HDMI.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problémy s propojením PC a monitorem
    od selen20 » 03 led 2019 13:44 » v Problémy s hardwarem
    5
    240
    od xbs
    03 led 2019 17:04
  • Problém s propojením PC s TV
    od Tomtom2 » 25 srp 2018 11:18 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    383
    od Tomtom2
    04 zář 2018 20:51
  • Pomoc
    od Fabregas7 » 17 lis 2018 22:28 » v Design a grafické editory
    7
    1527
    od faraon
    18 lis 2018 07:39
  • Pomoc
    od Jirka228 » 06 bře 2019 17:46 » v Vše ostatní (inet)
    1
    204
    od ITCrowd
    06 bře 2019 19:42
  • Prosím pomoc
    od txc1337 » 19 čer 2018 17:09 » v Problémy s hardwarem
    1
    371
    od xbs
    19 čer 2018 17:22

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 28 hostů