Poradíte Power box k laptopu?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Pendysak123
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 123
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Poradíte Power box k laptopu?

Příspěvekod Pendysak123 » 10 srp 2018 08:07

Ahoj potřebuji pomoc sehnad tuto zakladovou desku k Power box k laptopu
egpu-sonnet.jpg
nevíte kde to sehnat našel jsem neco takového
obrazek.jpg
je to dostačujcí treba na grafickou kartu gtx 1050ti 4gb ? a další otázka je možne to prypojit k notebuku https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-320- ... 04796&o=11
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37843
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Poradíte Power box k laptopu?

Příspěvekod petr22 » 10 srp 2018 08:10

Na Ebay jich mas plno.

To co mas na obrazku ale do notebooku zapojit stejne nejde, nemas
tam PCI-E slot kam bys to zapojil.

Je to urcene na tezeni, kdy do PCI-E 1x slotu zapojis treba 10 grafik vedle sebe.

Pendysak123
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 123
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: Poradíte Power box k laptopu?

Příspěvekod Pendysak123 » 10 srp 2018 08:16

pod čím to mám hledat na ebay ? jakto že grafická karta bude viužita jen na 5%

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37843
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Poradíte Power box k laptopu?

Příspěvekod petr22 » 10 srp 2018 08:19

PCI-E USB extender.

Vidis ten PCI-E konektor na obrazku vpravo ?
Ten nemas na notebooku kam zapojit.

Tohle je do pocitacu na tzeni, kde mas treba 10 PCI-E 1x slotu
na desce a do kazdeho pres to zapojis jednu grafickou kartu.

Do notebooku potrebujes neco co se pripojuje na USB, jenze
USB je mnohonasobne pomalejsi nez PCI-E sbernice, takze
ta grafika je omezena na cca 5% vykonu.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 10 srp 2018 08:20, celkem upraveno 1 x.

Pendysak123
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 123
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: Poradíte Power box k laptopu?

Příspěvekod Pendysak123 » 10 srp 2018 08:20

ano ten horní obrázek je ale 100% věc co schaním ptal jsem se na obrazek č2 stím že sem si nebyl jistí jestli to jde i takto

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37843
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Poradíte Power box k laptopu?

Příspěvekod petr22 » 10 srp 2018 08:21

Obrazek cislo 2.

Vpravo pod modrym USB 3.0 kabelem mas desticku s PCI-E 1x
konektorem, tim se to zapojuje do pocitace.

Nejde to strcit do USB portu, neni to USB.

Je to toto:
https://www.ebay.com/itm/USB-3-0-Pci-PC ... leDesc=0|0

Pendysak123
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 123
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: Poradíte Power box k laptopu?

Příspěvekod Pendysak123 » 10 srp 2018 08:24

jasne to sem chtěl vedět obrázek č2 nema s tím tim pádem nic společného tudiš potřebuji sehnat tu základovku z obrásku č 1 jíš kde sehnat tu ?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37843
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Poradíte Power box k laptopu?

Příspěvekod petr22 » 10 srp 2018 08:26

Odkud je ten prvni obrazek ?

Je potreba zjistit co to ma za komunikacni rozhrani.

Pokud je to Thunderbolt, tak to nemas kam zapojit.

Pendysak123
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 123
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: Poradíte Power box k laptopu?

Příspěvekod Pendysak123 » 10 srp 2018 08:28


petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37843
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Poradíte Power box k laptopu?

Příspěvekod petr22 » 10 srp 2018 08:31

Vzdyt to rikam.

Ma ten notebook Thunderbolt rozhrani ?

https://www.ebay.com/itm/Gigabyte-Aorus ... m570.l1313

Pokud mas mPCIe rozhrani, muzes pouzit toto:
https://www.ebay.com/itm/R3G-laptop-min ... m570.l1313

Pendysak123
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 123
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: Poradíte Power box k laptopu?

Příspěvekod Pendysak123 » 10 srp 2018 08:34

maj to do notebuku pripojené pomocí usb

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37843
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Poradíte Power box k laptopu?

Příspěvekod petr22 » 10 srp 2018 08:40

Ne, maji to pripojene pomoci Thunderboltu.

Thunderbolt ale pouziva USB kabel/rozhrani, takze to napohled
vypada ze je to pripojene pres USB.

Mas to ale v clanku napsane ze to pouziva Thundebolt.

Kdyz to zapojis ciste do USB, nebude to fungovat.

Pouze Thunderbolt rozhrani ma dostatecnou prenosovou rychlost
abys na nej pripojil grafickou kartu.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr laptopu
    od titex » 22 bře 2019 12:47 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    200
    od titex
    22 bře 2019 14:08
  • K: DDR3 pameti do laptopu
    od f1sh » 28 kvě 2019 13:51 » v K: Hardware
    8
    1064
    od f1sh
    29 kvě 2019 08:46
  • Nové paměti RAM do laptopu
    od jayden » 27 led 2019 10:38 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    201
    od jayden
    27 led 2019 17:41
  • Nespolehlivá WiFi na laptopu
    od Rod » 02 dub 2019 19:02 » v Administrace sítě
    4
    737
    od Rod
    10 kvě 2019 21:45
  • 4+4 nebo 4+2 GB RAM do laptopu
    od gusgus » 16 kvě 2019 20:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    194
    od gusgus
    16 kvě 2019 20:47

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Manoust a 16 hostů