mám přes 6 let notebook a rozhodl jsem se pro obměnu. Vzhledem k tomu, že už ho teď stejně využívám jako stolní PC si myslím, že bude lepší koupit klasickou sestavu než zas notebook. Proto potřebuju naprosto vše, nemám ani kabel.
Cena psána cca 20 000, tj. je možné ji o pár tisíc překročit, pokud by to přineslo významný posun v kvalitě, nebo naopak klidně za míň pokud by stačili levnější komponenty. Využití je mix surfování po netu apod., práce v grafických programech (Maya, Photoshop, ...) a hry. Hry nepotřebuju hrát nutně na co největší detaily/FPS, nejsem žádný hráč, spíš než honění nějakých špičkových výkonů ocením co nejtišší chod ve všech režimech a spotřebu. Stejně tak nepotřebuju žádná blikátka, průhledná okna apod. Je mi jedno jaký by to byl obchod, ale určitě bych si PC nechtěl stavět sám, takže případnou cenu stavby do toho prosím počítejte.
Zde má předvybraná sestava https://www.czc.cz/7rmgfh81b8i4dbe9mun0fmfv95/seznam inspirovaná infem, co jsem našel v této sekci fóra, ale klidně to celé překopejte, kdybych byl mimo.
U grafické karty nemám moc jasno mezi RX580 a 570, stejně tak 4/8Gb verze. Jaký je váš názor, vyplatí se si připlatit nebo když po čase updatovat, tak pak rovnou i s grafikou?
připojení k netu - bohužel nemám možnost vést ho kabelem. Myslíte že by stačil wi-fi modul, když notebook chytal signál bez problémů? Powerline je dražší, navíc jsem někde četl, že ho můžou rušit přístroje, které jsou ve stejném obvodu.
klávesnice, myš - nepotřebuju nic extra, klidně si něco vyberu sám, spíš kdyby měl někdo s něčím dobrou/špatnou zkušenost.
OS - Asi ebay, máte někdo osobní zkušenost s nějakým prodejcem?
monitor - chtěl bych ho používat i jako televizi, takže by měl mít reproduktory
A měl bych k tomu rovnou několik dotazů:
- zdroj: liší se nějak (třeba spotřebou) zdroje stejného typu, ale s jiným výkonem? jde mi o to, jestli se vyplatí vzít předimenzovaný zdroj, který je však díky akci levnější než zdroj slabší.
- kolik bych měl vzít těch větráků? A měl bych do objednávky specifikovat, kam je umístit (skříň má totiž víc možností kam ho dát).
Předem díky všem, kteří mi budou nápomocní. Vím že mám/budu mít otázky, ale tak v návodu tady je psáno, ať se radši zeptám, když nevím.