Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod xbs » 29 led 2019 17:48

1. dle zkušeností je lepší obraz na 144Hz monitoru i gdyž máš nižší FPS než na 60/75Hz monitoru...
3. 4K ani omylem, QHD taky ne, rozumně jedině FHD...



Reklama
Uživatelský avatar
mlc17
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod mlc17 » 29 led 2019 17:56

4k, QHD, nesmysl pro mě drahý na monitor, ono i těch 144Hz je kolem 5ti, stačí obyč. nic, poradím si... díky!!!!

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod xbs » 29 led 2019 18:28

ViewSonic XG2401 s TN panelem de sehnat kolem bůra, víc lidí tady na fóru s nim vyjadřovalo herně spokojenost...

Uživatelský avatar
mlc17
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod mlc17 » 31 led 2019 16:16

Čau, jo Díky,1) akorát se pls mrkni na 1recenzi CZC, ne že bych to bral jako směrodatný neagitivní recenze toho typu, ale nevím co je na tom pravdy. Je někde vlákno, kde se probírali monitory?Ještě to tu neznám.
Přemýšlím jestli 144Hz nebo obyč. za 3500, např. jaks posílal odkaz ty. Nebo maj uplně stejnou 24", akorát obyč 75Hz,TN bez prohnutí asi za 3400. Lebo prohnutou Samsung VA obyč, cca 4tis.
Něco přečtu o rozdílech v porovnání co mám teď, ono zarytej hráč co láme rekordy nejsem:-)
2) Jo ještě dole odkaz na 2procesory 1 nemá asi ten čipsetB450 pro dalčí upgrade? Nebo jaký tam je rozdíl, ikdyž už jdu zaplatit to co mám.
https://www.czc.cz/amd-ryzen-5-1600x/209973/produkt
https://www.czc.cz/amd-ryzen-5-2600/233925/produkt
3)Ps: jak máš nastavený PC přes DVI,VGa nebo HDMI? Já mám HDMI a dělá mi to hnusný kostrbatý písmo, mám 1360-768 TV 24", známý, že to dělá HDMI a že to má přes VGA. Prostě vidím pixely, ale až moc a mám to nastavený dobře v obec. nastavení.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod xbs » 31 led 2019 17:10

1. žádnou recenzi tam nevidim, každopádně výběr monitoru je dost subjektivní záležitost, neb každej má jinej zrak, takže se může stát, že X lidí ti bude na konkrétní model pět chválu, ale tobě v praxi vyhovovat nebude...
2. R5 2600 je herně lepší, navíc s nim líp vyšponuješ paměti...
3. nemáš to rozlišení náhodou nastavený ve špatnym poměru ke skutečnýmu poměru stran panelu?

Uživatelský avatar
mlc17
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod mlc17 » 31 led 2019 17:33

Nechápu, doporučeno W10, at jsem to zkoušel jakkoli, musím na TV ubrat ostrost a a kontrast, ale i tak to je na prdlačku.
Rozlišení TV je HD ready 1360-768 a stejně tak to mám nastavený nakonec tak doporučuje windows. Když to dám na větší TV Full HD a změním nastavení na full hd tak jsem koukal, že je to lepší trochu, samozřejmě ne uplně zblízka na větší TV. Jinak mám 23" TV blaukpunkt.
Nebo jesi myslíš např. jak je 125% příblížení atpod. tak to mám taky dobře. Nevím kde jinde bych to měl nastavit.
No ale známej, mi ukázal přes skype teda, když dá přes HDMI a měl to stejně tak kostrbaty, než když to měl přes VGA, tak nevím jak to děláte, už od doby co jsem to zapojil jsem se tomu divil, nakonec i servis man co dělal Wi-fi. Jesi to je telkou? Doufám právě že se to zlepší u monitoru, nevím jakej má vliv, jesi to je monitor nebo TV v tomhle aspoň.

https://www.czc.cz/viewsonic-vx2458-c-m ... _DEALw_wcB

Já jsem rozklikl monitor, cos poslal a ukázaly se mi ceny 5290,- a na CZC 4999,- tak jsem najel na ten odkaz, ale je to trochu jiné označení, ikdyž má 144Hz taky a je prohnutá i se mi líbí že je VA,zas nemá jiný věci, ale podobná, tam je ta recenze. To jsem chybně zadal... tak to jo..

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod xbs » 31 led 2019 17:50

tak je to starej werk s mizernym rozlišenim, osobně mám deset let starej Samsung 23" monitor/telku a obraz naprosto fpoho... jinaxem měl na mysli tenhle monitor...

https://www.czc.cz/viewsonic-xg2401-led ... 10/produkt

Uživatelský avatar
mlc17
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod mlc17 » 31 led 2019 18:11

vím, vím našel jsem moji chybu, no uvidím, asi spíš koupím něco obyč. Ty máš TV nebo monitor s TV tunerem nebo to je stejný:-)? Já ji mám blakpunkt z bazaru, právě chci kouknout co to vůbec je, kde je chyba nedostatek, takže HDMI používáš v klidu?
Ještě 1 věc ty windowsy, abych věděl co hledat, najel jsem na ten tvůj odkaz a je jich na aukru hodně za 65-100kč , ale nechápu, že 1píše nový a druhej použitý? Tys vypisoval že jde o vyřazený PC a že to je dle zákonu EU, podobně tak to tam má ten prodávající, prodal jich 151 ze 159 a 1 píše že mu po 3dnech přestalo fungovat, ale to samý má ještě u MSoficce a stejnou 1neg. recenzi od stejnýho chlapa. V tomhle se moc nevyznám, chce to český asi že? oni pošlou jen klíč e-mailem.
Nepodíval by ses na tady to: Díky
https://aukro.cz/windows-10-pro-32-64-b ... 6940804045

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod xbs » 31 led 2019 18:21

ten můj je spíš monitor, normálka FHD, ale telinu zvládá fpoho... ty licence ber od někoho s hodně pozitivníma hodnoceníma a že má sem tam negativní neřeš, to se prostě stává že některá licence z těch mnoha nefunguje, dobrej prodejce pošle jinou funkční...

Uživatelský avatar
mlc17
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod mlc17 » 31 led 2019 18:42

no já právě čumím, že to je za kilo a mS officem, kterej se blbě obchází přes aktivátor, tak za 200 a našel jsem týpka, co má snad všechno od microsoftu.
Jinak mám někde ještě aktivátor na mx office a vím že tam je aktivátor na windows, je to z torrentů, myslíš by šli i windejsy, ale i office funguje než klikneš na nějakou blbinu, to se stane dřív nebo pozdějc a musíš znova aktivovat, nevím co windows? přeci jen si to umí chránit a ty aktualizace atd. to asi nebude tak jednoduchý obejít... Jinak díky, jo ty hry . mám tam 3+jednu 2x ta by se nedala střelit? Ono to bude taky sranda registrovat přes učet ubisoft atd. co tam píšou, takže nevím jesi se dá 1hra napsat na někoho jinýho? ale to jsou detaily. hlavně ať to přijde v pořádku, co ty sestavy co navrhuje CZC? Tam si to nemůžeš vychytat podle nynějších cen zrovna asi a příplatek maj taky ne. To jen zvědavost když bude chvíle, zatím a dík...

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod xbs » 31 led 2019 18:47

kreklý programy se tady na fóru neřešej, taxe nato ani neptej, každopádně ty dvě kila tě nezrujnujou ne? :evil:
hry sou tušim vázaný ke konkrétnímu typu grafárny...

Uživatelský avatar
mlc17
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod mlc17 » 14 úno 2019 10:34

Zdravím vás tu opět:-) , potřebuju prosím vás poradit, konečně dorazilo PC a já na to nemůžu nainstalovat windows, dal jsem v biosu čtení z Flash disku na kterým mám programem rufus udělaný boot flash disk( měl jsem i normal boot flash přes windows ale nešel 3h se s tím trápim - dřív jsem jej používal před 3dny na reinstal starého PC a v pohodě. Ale teď nejde, Když jsem podle návodu kupka.cz zkusil vyjmout baterii a zkratovat Clear CMOS , najel mi konečně BIOS, ten nový ( v tom jsem ještě nepracoval a nevím jistě jestli vše dobře dal jsem flash na 1. místo v nastavení Advanced-po druhým resetu jsem to udělal znovu a zjistil, že nemusím do nabídky advanced jen v hl. nabídce ikony přehodím myší) Ptalo se to jestli boot z flash, tak jsem odklikl a divný, že to vypadalo, jak když začne instal, ale ještě 1x se objevilo okno jestli přes onu FLash jakoby tam něco furt nebylo OK nastaveno a nemohlo to najít-nevím, to spekuluju. Pak totiž nic-černá obrazovka no-signal, ani nejde klávesnice-ta funguje jen když se po resetu otevřel bios a pak myslím zase zhasne, nefunguje, jak po restartu nic černá obrazovka-připojeno přes HDMI-přijde mi jako by to ani nebralo to HDMI- u biosu ukazovala obrazovka DVI, ale kábl DVI nemám,že by to bylo tím. HDMI odzkoušeno na starém PC. Nevím jsem na stránkách MSI je to model B450-A PRO https://www.msi.com/Motherboard/B450-A-PRO, hledám návod naboot klávesu, na bios setup je to F11, ale že to při restartu nic neudělá, obrazovka jakoby nebylo nic připojeného stejně tak klávesnice, nenapíše to ani bez operačního systemu, mám k tomu CD, ale dám ho tam a nic to nedělá, jakmile totiž neudělám clear reset, tak se vůbec neobjeví ani BIOS-nic. Teď mě napadlo jestli nenaistalovat nejprve CD pro MB, ale bios to ukáže ikdyž po clear resetu.
Při 1. spuštění PC to ukázalo rovnou windows instalaci, já ještě neměl klíč, tak jsem dal zrušit instalaci a od té doby se mi na obrazovce neobjeví nic. Udělal jsem blbost, měl jsem to nainstalovat, ale zkoušel jsem jestli to vůbec funguje. Ikdyž nevím jestli by to šlo bez klíče? myslím se neobjevila nabídka dole: nemám klíč-(nevím jistě) aby pokračovala instalace zatím neaktivovaná (jak jsem různě vyčetl že by to mělo jít). Pardon za román, chtěl jsem popsat situaci co nejvíc. Budu rád za každou radu. shrnu:
1) je mi divný že ten monitor se chová jako by nic nebylo připojený!?Stejně tak klávesnice, ikdyž u té psali, že nemusí fungovat, ikdyž pokud se ukáže BIOS tak funguje normálně i myš.
2) Poprvé to šlo a pak už ne a hodinu jsem vypnul- zapnul a nic s internetem/bez s CD /bez, udělal jsem tedy USB přes Rufus, byly na kupka rady něco o správném instalování Boot flash kvůli UEFI, tak jsem ji raději udělal novou. Ale mám i tu druhou Flash z microsoft-win10 stránek. Jinak Flash se objeví v nabídce Bios-ale jen při odpojení baterie a reset.
3) Když to mám teď nastavený na 1.místě Flash disk, tak boot klávesa je jaká?všude je napsaný jen F11-ale to je Bios setup.
4) Dělám něco blbě? poprvé instaluju win10 aniž by předtím v sytému nebyli windows, jinak reinstal starého PC jsem si poprvé změnil USB na 1. místo a od té doby v pohodě reinstal. Teď fakt nevím jak postupovat, že se neukáže BIOS při restartu?Myslím že je to špatně nastavené třeba na DVI? Opravdu monitor nereaguje, ale v nastavení BIOS jsem beginer.
5) Clear CMOS někde by mělo být tlačítko na clear nebo resetjsem teď viděl na stránkách, ať to nemusím zkratovat. Nebo reset, myslím ta bedna má i restart vedle power asi. Ještě jsem nestihl vše projet zaregistrovat, pokud někdo ví jak rychle kde co, ať to nemusím hledat jak teď na stránkách MSI taky by to nebylo od věci.
Ikdyž to zvládnu spíš nějakou radu ohledně instalace windows, čím by to mohlo být, určitě tu máte zkušenosti. Ať neodpálím nějak např. reset clear docela drahou věc. Protože jinak se mi Bios neukáže?! Díky všem kdo to přelouská:-(


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Router neposílá internet do dalšího routeru
    od Earl » 03 zář 2019 11:00 » v Sítě - hardware
    3
    716
    od ITCrowd
    03 zář 2019 11:10
  • Chlazení M2 disku a umístění dalšího větráku
    od Hikorust » 02 pro 2019 19:45 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    228
    od vuLva
    02 pro 2019 21:07
  • Potřeba upgradu dalšího hardwaru při koupi nové grafické karty?
    od RadekMK » 06 črc 2019 21:04 » v Problémy s hardwarem
    5
    378
    od Michael850
    06 črc 2019 22:31
  • Ikony možností napájení na ploše.
    od Deo » 10 kvě 2019 14:01 » v Vše ostatní (sw)
    9
    817
    od X
    23 kvě 2019 20:39
  • Dobrá case s možností osazení minimálně 3-4 (3,5") HDD
    od Honzis » 21 črc 2019 18:31 » v Problémy s hardwarem
    5
    633
    od Fox_25
    24 črc 2019 22:45

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Spartak1991 a 32 hostů