Front panel s tlačítkem napájení Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2041
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Front panel s tlačítkem napájení

Příspěvekod cervcek » 02 bře 2019 09:42

Ahoj,
Možná jsem toto téma popsal moc košatě, takže pro ty, co nechtějí číst tu omáčku kolem, důležité jsou jen ty dvě červené věty.
Hledám nápad, jak co nejelegantněji vyřešit urvaný hmatník na podsvětlený power button od case Coolermaster N400. Už delší dobu mám z PC prostě vyvedené tlačítko z jiné case volně na kabelu.
IMG_20190302_092544.jpg
Řešení sice funkční, ale estetika žádná. Asi by se nabízelo zacvaknout do tě díry tlačítko pro montáž do panelu. Jenže celý front panel je zároveň prachovým filtrem, takže je občas potřeba ho vcvaknout a vyfoukat kompresorem. Navíc ta díra není vůbec hluboká a většina tlačítek by se tam nevešla.
Napadlo mě využít volnou pozici na FDD, nebo DVD mechaniku. Tím by odpadlo to, že by se při každém sejmutí front panelu muselo tlačítko odpojit. Problém je, že jsem nenašel žádný panel do 5.25 či 3.5 pozice, aby na něm bylo i power button. Většina má jen USBčka, audio nebo SD card čtečku.
Znáte nějaký panel, který by toto splňoval? Když bude mít USB 2.0, nebo USB 3.0, tak to není na škodu, volné vnitřní konektory ještě mám. Pokud bude mít audio, tak to sice nevyužiju, ale asi nevadí.

Děkuju za tipy :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16448
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Front panel s tlačítkem napájení

Příspěvekod ITCrowd » 02 bře 2019 09:48

Vem si 3,5 (5,25) záslepku, vyvrtej do ní díru dle tlačítka, které si vybereš třeba zde:https://www.gme.cz/tlacitkove-spinace-do-panelu
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2041
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: Front panel s tlačítkem napájení

Příspěvekod cervcek » 02 bře 2019 09:55

Děkuju za rychlou odpověď, ta tlačítka znám. :) Jakou myslíš přesně záslepku? Je to nějaký plechový rámeček, co se montuje do case se zaslepeným předkem? Na googlu to nemůžu najít, hází mi to jen ty plasťáky, co se zacvaknou přímo do panelu.
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16448
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Front panel s tlačítkem napájení

Příspěvekod ITCrowd » 02 bře 2019 10:02

Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2041
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: Front panel s tlačítkem napájení

Příspěvekod cervcek » 02 bře 2019 10:06

Jo, jenže jak píšu v původním dotazu. Když použiju tohle, tak při každém sejmutí předního panelu case (má funkci prachového filtru), bych musel zároveň odpojit power button ze základní desky, vytáhnout kabel a poté ho tam zas složitě tahat.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 10 vteřinách:
IMG_20190302_100720.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16448
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Front panel s tlačítkem napájení  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 02 bře 2019 10:18

A co dát si tam konektor? https://laskarduino.cz/kabelaz-dps/2304 ... gJKkvD_BwE nebo podobný?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2041
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: Front panel s tlačítkem napájení

Příspěvekod cervcek » 02 bře 2019 10:28

No jo, máš pravdu :oops: jak elegantní řešení a navíc za 00nic. Díky, vyřešeno :clap: :lol:
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunkční front panel audio
    od Taby793 » 16 bře 2019 11:36 » v Problémy s hardwarem
    2
    227
    od Taby793
    16 bře 2019 12:01
  • ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu
    od Hafik14 » 11 úno 2019 01:54 » v Problémy s hardwarem
    13
    909
    od petr22
    14 úno 2019 03:52
  • Napájení monitoru
    od Ricicici » 24 úno 2019 09:54 » v Problémy s hardwarem
    3
    412
    od Ricicici
    02 bře 2019 21:43
  • Napájení hdd
    od mrna6 » 05 zář 2018 19:05 » v Vše ostatní (hw)
    13
    874
    od petr22
    10 zář 2018 21:06
  • Kabel k napájení procesoru
    od Hammond » 15 bře 2019 14:30 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    403
    od casperdeluxe
    16 bře 2019 09:47

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot], Drifty, MadBoyCze, Miraczech a 15 hostů