Co Zlepšit?pls raďte

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Vinnie
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Vinnie » 08 srp 2005 19:09

hm...díky teda :| mimochodem ja to nestavel ale oficialne koupil z HAL3000 takže by tam neco neznamyho byt nemělo....zkus mi poradit s tím biosem...třeba to bude tam...ten hodně ovlivnuje ne?a taky ještě jedna zajímavost=speedfan teploty po 1 minute zaplýho kompuObrázekObrázek a takhle chladím a nesmějte se :D Obrázek a btw:nevíte o nákým programu kde se dá editovat a upravovat video,třeba že tam do určité části dám titulky a hudbu a část obrazu posprejuju v malování a přidám komentář atd?díky to bylo jen btw :wink:

Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 09 srp 2005 09:21

No že je to sestava je ještě horší :wink:. Oni tam velice rádi dávají takový porůznu pochybný desky... A bez typu desky se nikam nehneme.
Ale jak si hodil ten náhled ze SpeedFanu napadla mě ještě jedna věc. Říká ti něco ThrottleWatch?

btw otázku ti já nezodpovím, možná někdo jinej :wink:

Vinnie
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Vinnie » 09 srp 2005 09:39

no nic mi to nerika ale pisou ze to je na Pentium 4 a já mám celeron takže je to asi dost rozdíl co?ale stahl sem to...Obrázek a ješte nez se odhodlám koupit ten procák tak skusim jednu vec...budu si kupovat novej harddisk tak tam hodim vsechny dulezity veci a celej komp reinstaluju...novy xpéčka a necham si nastavit v nakym servisu optimálně výkon(bios atd) třeba to pomůže

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 09 srp 2005 10:07

Celeron a Pentium právě zas tak velkej rozdíl není, jádro je stejný. Tohle je obrázek z CD-R:
Obrázek
Předpokládám že v nabídce View by měla bejt možnost zobrazit i ty ostatní grafy. Tak si tam přihoď minimálně ještě to Throttling, nech to puštěný a procesor něčím zatěžuj. Ideálně hraním hry :wink:.
Někde sem čet že se Pentia snad od 65, nebo 75 stupňů zpomalujou...

Přeinstalace systému určitě není špatnej nápad...

Vinnie
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Vinnie » 09 srp 2005 13:55

mě to nejde zvolit ja mám v nabídce view jen frequency a status bar a ostatni je tmavy a nemužu zvolit....... :roll:

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 09 srp 2005 16:30

Ještě sem trochu zapátral po tý desce. Měl bys mít buď Sapphire Axion A44, nebo A45.
Ono to ale stejně celkem nic neřeší, bios není ani pro jednu. ThrottleWatch nám taky nepomohl, prostě zakopanej pes. Zdá se že reinstalu se nevyhneš.

Vinnie
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Vinnie » 09 srp 2005 17:25

hm...ta první myslím A44 vypadá přesně jako ta moje do posledního detailu :D ale jak si říkal asi to nic neřeší :idea: a nevíš jak se dá reinstalovat celej komp aby byl jak novej se vším všudy ale aby zůstaly dokumenty na C:/????to asi nejde co? :roll: jinak dík za snahu..jestli chceš tak mi mužeš říct a já ti vyfotím nákej screenshot z náky hry s FPS zobrazenýma a muzes to porovnat s tim vysledkem v 3DMARKU 03 že bych to měl mít vyšší...

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 10 srp 2005 08:24

Tak jediný co sme se zatím dozvěděli je, že deska kterou máš v compu neexistuje :lol:. Ani manuál si nestáhnu, prostě nic...
Bez screenshotu se obejdu, nevím co bys měl z toho kdyby sis z nás dělal srandu :wink:
Samozřejmě že lze PC přeinstalovat tak aby zůstaly veškerý uživatelský data, nastavení a dokumenty, ale to opravdu není nic co by se dalo vysvětlit na dálku. Když to de dobře je to práce tak na půl dne až na den pro zkušenýho uživatele...

Vinnie
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Vinnie » 10 srp 2005 08:57

miras píše:Celeron a Pentium právě zas tak velkej rozdíl není, jádro je stejný. Tohle je obrázek z CD-R:
Obrázek
Předpokládám že v nabídce View by měla bejt možnost zobrazit i ty ostatní grafy. Tak si tam přihoď minimálně ještě to Throttling, nech to puštěný a procesor něčím zatěžuj. Ideálně hraním hry :wink:.
Někde sem čet že se Pentia snad od 65, nebo 75 stupňů zpomalujou...

Přeinstalace systému určitě není špatnej nápad...
aha..tak to pak...jo....OMFG DESKA KTERA NEEXISTUJE?TO SEM TEDA DOPADL :D :D :D vyfotím základovku a to co mám k tomu a pošlu sem :wink:

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 10 srp 2005 09:17

OK, na to se podívám :lol:
Ještě sem pátral po tom throttlingu. Odkaz ná článek v angličtine: http://www.hardwaresecrets.com/printpage/104.
Ve zkratce tam píšou že existujou dva způsoby "sebechlazení". TM2 je u Socketu LGA775, to tě netrápí, to snižuje frekvenci. TM1 spočívá ve vkládání prázdejch cyklů, při nezměněný frekvenci. Procesor pak sice běží na nominální frekvenci, ale má třeba poloviční výkon, protože polovinu času vlastně nevykonává úlohu, ale prázdný cykly. No a tímhle disponujou procesory P4, Celeron, Xeon s jádry Northwood a Prescott a Pentium M.
Takže ty, jakožto vlastník Celeronu D s jádrem Prescott bys měl bejt dotčenej TM1 funkcí.
Zkoušel sem ThrottleWatch doma na Pentiu M a jakmile u něj rozpoznal TM1, hned nahodil příslušnej graf. Takže u tebe se to tváří, jako by to procák neuměl. Ten tvůj comp je fakt takovej docela zajímavej :lol:

Vinnie
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Vinnie » 10 srp 2005 14:43

tady je moje grafaObrázek a tady manual k desceObrázek a tady celej kompObrázek a ještě něco...ta teplota u temp 2 je pořád 76 stupnu...i když mam vyplej ten muj mega větrák z obchodu :D :D :D a kdyz ho narvu az k desce tak ta teplota je taky porád 76°C není to divný?ps: u toho manualu chybí ještě "L" na konci..je to 9100PROMS4-A45SL

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 10 srp 2005 15:36

Juchů, vítězství je naše :lol:. Teda ty se neraduj, pro tebe žádný dobrý zprávy nemám, to je jen takový osobní vítězství :D. Sem se dopátral po výrobci tvej desky! :D
Ono totiž že je to Sapphire není tak úplně pravda. Ty desky vyrábí kdosi názvu PCPartner. A tohle je tvoje deska. Je ke stažení dokonce i bios a manuál.
BIOS prej zlepšuje akorát kompatibilitu s pamětma Kingston. Tobě to nejspíš nepomůže.
Můžeš zkusit ještě odsud nový ovladače, ale nevim nevim. Spíš si taky myslím že je tam prostě někde zakopanej pes a reinstalace bude v současným stavu asi nejrozumnější krok...

Jo, na teploty bych zapomněl. Buď tak topí čipset, nebo procák. Poznat by to mělo jít celkem snadno a to že na příslušný místa šáhneš :wink:. U procáku zkus podržet ruku na pasivu co je nad ním a pak ještě prubni ten stříbrnej pasiv s nápisem Sapphire přímo na prostředku desky. Jestli je něco z toho rozpálený na 70 stupňů měl bys to poznat :wink:


Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Majestic-12 [Bot] a 7 hostů