Sestavení PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2658
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení PC

Příspěvekod Turion » 09 črc 2019 19:36

Nepsal jsi, jestli jsi zkoušel ten postup z Windows. https://www.makeuseof.com/tag/enter-bios-computer/



Reklama
juras.hc
Level 1
Level 1
Příspěvky: 53
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení PC

Příspěvekod juras.hc » 09 črc 2019 19:58

jojo to jsem zkoušel, ale je to stejný.. v moment, kdy bych měl v tom biosu být, tak je jen černá obrazovka a ja musim tlačitkem vypnout PC...
a ještě mimochodem bych se chtěl zeptat na něco uplně mimo mísu. Nedávno jsem prodal svuj G-sync TN 240hz monitor a pořídil si Free-sync VA 144hz monitor a nevím čím to je, ale u her to vypadá stejně jak na 60hz.. i když by to mělo být v 144hz... (v nastavení nvidia mám zapnutý G-sync a aktivovaný ''nastavení pro vybraný model monitoru'').. na tom G-sync 240hz mi to jelo dobře.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14055
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení PC

Příspěvekod xbs » 09 črc 2019 20:05

asi blbá otázka, ale běží opravdu na 144Hz?

juras.hc
Level 1
Level 1
Příspěvky: 53
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení PC

Příspěvekod juras.hc » 09 črc 2019 20:11

Jo běží, to mám taky nastavené v tom panelu nvidia a monitor propojený display portem s grafickou kartou

Dodatečně přidáno po 2 minutách 9 vteřinách:
Jestli to třeba není tím neaktualizovaným biosem.

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2658
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení PC

Příspěvekod Turion » 09 črc 2019 20:26

Jsem si téměř jist, že se do biosu dá dostat. Buď to vázne na typu zapojeného konektoru k monitoru nebo nějaký secure boot pro windows. Zas tolik do toho nevidím, ale nějaká drobnost to bude.

juras.hc
Level 1
Level 1
Příspěvky: 53
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení PC

Příspěvekod juras.hc » 09 črc 2019 21:39

https://m.alza.cz/27-aoc-c27g1-d5476965.htm
Tenhle monitor mám. Začínám se bát, že na tom ten freesync nerozjedu, že tenhle monitor není podporovanej. Ale četl jsem na czc, že někdo s gtx 1070 freesync rozjel.. tak nevim no

Karl8
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 278
Registrován: únor 18
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení PC

Příspěvekod Karl8 » 09 črc 2019 21:49

https://www.techspot.com/article/1779-f ... a-geforce/

tady je zmíněnej konkretně tvuj model

Uživatelský avatar
Santo
Level 1
Level 1
Příspěvky: 80
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení PC

Příspěvekod Santo » 10 črc 2019 00:00

AOC C27G1 by měl mít v nastavení Game Settings funkci Frame Counter, tak ji aktivuj. Monitor ti bude v reálném čase ukazovat aktuální obnovovací frekvenci. Pokud je správně zapnutý G-Sync/Freesync, tak by to na ploše bez hry mělo ukazovat těch 144Hz, a když máš zapnutou hru, mělo by se to číslo měnit v závislosti na náročnosti hry (mezi cca 50-144FPS).

juras.hc
Level 1
Level 1
Příspěvky: 53
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení PC

Příspěvekod juras.hc » 10 črc 2019 09:02

Jo tak zkusil jsem to aktivovat a na ploše bez hry mam 144hz a ve hře (AC odyssey) mi to lítá asi od 90 do 144, takže to mám dobře zapojený. :)

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2658
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení PC

Příspěvekod Turion » 10 črc 2019 13:11

Tak jsem ještě pogůglil tvůj bios, tak ho můžeš i bez obrazu updatovat přes USB BIOS Flashback. K tomu je právě to zadní tlačítko a v manuálu je postup jaké USB použít a postup.
Ten obraz je častý problém a gůgl (asus motherboard cannot enter bios) vysype spoustu řešení jak to komu šlo rozběhat např.: https://rog.asus.com/forum/showthread.p ... enter-BIOS
Např. nemít zapojená blutotth zařízení v USB. Klávesnici a myš mít v USB 2.0 a ne 3.0.
Možná to bude mít třeba souvislost i s 144Hz na monitoru, tak bych ho zkušebně zkusil nastavit na 60Hz.
Pročti a vyzkoušej co jde. Pokud by to mělo souvislost s monitorem a nestačilo nastavit nižší hodnoty, tak zkusit jiný typ konektoru nebo sehnat grafickou kartu co má d-sub nebo dvi s analogem a redukci na d-sub do monitoru. Prostě ta deska rozbitá není, jen to uefi u asusu dělal nějakej mamlas a je to vlastnost a ne porucha.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sestavení PC
    od Kesav69 » 05 lis 2018 16:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    570
    od Kesav69
    05 lis 2018 19:08
  • sestavení PC
    od Alda082 » 17 pro 2018 11:29 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    355
    od Alda082
    17 pro 2018 11:58
  • sestavení pc
    od Hyneček » 23 lis 2018 13:51 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    485
    od xbs
    23 lis 2018 14:11
  • Sestavení PC
    od Fuzzy » 11 čer 2019 19:35 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    180
    od Azmir
    11 čer 2019 20:05
  • PC SESTAVENÍ
    od kasand16vi » 22 kvě 2019 22:31 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    14
    713
    od xbs
    23 kvě 2019 19:22

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 24 hostů