NAS s SSD i HDD + Rady Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1565
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS s SSD i HDD

Příspěvekod Microsheep » 03 led 2020 19:53

Tady třeba přes image v Dockeru.
https://www.youtube.com/watch?v=rwovJ9kUSoA



Reklama
Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8035
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: NAS s SSD i HDD

Příspěvekod Karrex » 03 led 2020 20:13

Už jsem našel v čem byl hlavní problém. Jak ho nainstalovat přes administraci jsem všude četl, ale problém byl ten, že se extras již nedají instalovat přes ni. Nevšiml jsem si popisku, jak to udělat na omv extras org.

Díky za nakopnutí.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4161
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: NAS s SSD i HDD

Příspěvekod dvorakj » 03 led 2020 20:28

ja na tom freenas jel na anglictine.
i ten qnap ten preklad nema 100%, ani ty windows :-), vse mam radsi v english.
na OMV furt bylo vse takove polovicni, proste divne.

nakonec se nakopnes sam, naucis se zaklady Linuxu a skoncis na Debian, uvidis

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8035
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: NAS s SSD i HDD

Příspěvekod Karrex » 03 led 2020 22:43

Takhle - zatím nevím, jestli rozjedu na OMV vše co jsem chtěl, např. ten webserver atp.
Tak daleko nejsem, abych to úplně pochopil, teprve teď se mi podařilo nastavit práva (pokud to někdo ví, jestli jo nebo ne, budu jen rád).
Navíc ještě nemám disky, dodání nějak trvá, ale měl jsem slevu, tak počkám.

Co se sdílení týče, nepotřebuju nic než udělat pár složek a mít na ně přístup z pár PC.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8035
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: NAS s SSD i HDD

Příspěvekod Karrex » 04 led 2020 21:59

Neví někdo prosím jak smažu uložené heslo z připojení na zařízení v síti? Dostal jsem se k nastavení soukromých složek, ale při prvním připojení jsem uložil heslo, takže to "ztrácí smysl", když stačí zapnout jeden z PC a dostane se tam kdokoliv.

Díky
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS s SSD i HDD

Příspěvekod ITCrowd » 04 led 2020 22:04

Do hledání zadej správce pověření. Zvol přihlašovací údaje systému windows. Odeber, co potřebuješ.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8035
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: NAS s SSD i HDD

Příspěvekod Karrex » 09 led 2020 15:21

Díky.

Řeším další problém, který vůbec nechápu, byl jsem pár dnů pryč, po zapnutí se mi aktualizoval OMV a nastalo toto:
Obrázek
Přistupuju k tomu jako vždy přes windows průzkomníka a Síť.
Když smažu všechny sdílené složky, tak logicky zmizí, po vytvoření a přiřazení všem stejných práv na čtení i zápis se zase zobrazí, ale stejně mě to nepustí.
Navíc nevím proč, to po mě nechce už přihlášení (v tom vidím problém).¨

Z jiného PC to stejné.
Nějaký nápad?
Díky
Naposledy upravil(a) Karrex dne 09 led 2020 15:25, celkem upraveno 1 x.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS s SSD i HDD

Příspěvekod ITCrowd » 09 led 2020 15:24

Síťová cesta je \\PC\sdílení.
Případně \\IPadresa\Sdílení.
Takže se to chová správně.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8035
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: NAS s SSD i HDD

Příspěvekod Karrex » 09 led 2020 15:27

Nějak nechápu :-D .
Do teď to fungovalo tak, že jsem vytvořil sdílenou složku a po otevření zařízení v Síť se mi složka zobrazila.
Teď mě to prostě píše toto.

Jo vlastně jediné co se změnilo je to, že je tam již RAID1. Jestli to má vliv? Ale v tom případě nevím, co s tím, protože jiný postup jak vytvořit sdílenou složku nevidím, než přímo přes Sdílené složky a výběr tohoto raidu jako umístění.
Naposledy upravil(a) Karrex dne 09 led 2020 15:29, celkem upraveno 1 x.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS s SSD i HDD

Příspěvekod ITCrowd » 09 led 2020 15:28

Co když místo test napíšeš IP adresu?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8035
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: NAS s SSD i HDD

Příspěvekod Karrex » 09 led 2020 15:32

TEST je přímo název zařízení nastavení v systému NASu.
Hmm, pod \\IPADRESA to funguje, ale proč teď tak najednou?
Vždy jsem to otvíral pod názvem zařízení v síti, které se mi samo ukázalo v Síť sloupci prohlížeče, před tím to bylo jednoduše NAS (než jsem to screenoval) a šlo to.

Jak to zase změnit?
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS s SSD i HDD

Příspěvekod ITCrowd » 09 led 2020 15:34

Odhaduji, že jsi NASu nedal pevnou IP adresu. Tudíž dostal od DHCP jinou, než měl. A debilní wokna mají v route zapsanou tu starou. NASy, tiskárny, kamery a podobná zařízení mají vždy mít pevnou IP adresu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rady s vyberem notebooku
    od Ajvaj » 11 lis 2019 15:08 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    0
    300
    od Ajvaj
    11 lis 2019 15:08
  • Rady ohledně komponent
    od odvodnovac » 11 lis 2019 16:31 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    308
    od xbs
    11 lis 2019 16:41
  • Rada při skládání PC(kontrola, rady)
    od Fusi » 20 úno 2020 20:43 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    14
    979
    od Michael850
    21 úno 2020 13:59

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti