Jak správně zapojit komponenty do zdroje Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RG90
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Jak správně zapojit komponenty do zdroje

Příspěvekod RG90 » 01 led 2020 19:26

Dobrý den, chtěl bych se poradit jak správně zapojit zdroj. Co vše musí být zapojeno a jak.
Kupuju tento modulární zdroj poprvé a kabely jsou zvlášť, tak je možné, že něco nebude nutné zapojovat.

Byl bych rád i za foto zapojení u zdroje https://www.czc.cz/seasonic-focus-plus- ... 43/produkt

Dík



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44082
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně zapojit komponenty do zdroje

Příspěvekod petr22 » 01 led 2020 19:28

Na tom zdroji je to popsane.

ATX konektor do desky.
Pridavne napajeni procesoru (8pin).
Pridavne napajeni grafiky (6/8piny)
SATA napajeni disku a mechanik

Nemusis zapojovat nic co neni kam zastrcit na druhem konci.

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3132
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně zapojit komponenty do zdroje

Příspěvekod Speed_dead » 01 led 2020 19:37

Hlavně pokud něco tam nejde přiměřenou silou, tak to bude nejspíš špatně. Třeba otočený konektor.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44082
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně zapojit komponenty do zdroje

Příspěvekod petr22 » 01 led 2020 19:41

Dulezita vec - ty kabely co nepouzijes dobre schovej a hlavne si je oznac.

NIKDY nezapojuj do modularniho zdroje kabely ktere nevis od ceho jsou,
ony totiz mohou byt jinak zapojene i kdyz vypadaji uplne stejne a BUM,
zakladni deska KO, graficka karta KO....

RG90
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně zapojit komponenty do zdroje

Příspěvekod RG90 » 01 led 2020 20:28

Jasný rozumím, já jen, že s modulárním jsem neměl nikdy zkušenost. Mechaniku mít nebudu, takže se jedná jen o ventilátor na procesoru ten příjde do desky to vím kde. Pak ventilátory ze skříně a následně ten velký od napájení do základní desky a trochu se bojím toho od grafiky ale pokud vím tak by měl být označený.

Víc nic zapojovat nebudu, ja jen myslel, že někdo má totožný zdroj, že bych se podíval jak to má zapojené přímo v tom zdroji.

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4212
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně zapojit komponenty do zdroje  Vyřešeno

Příspěvekod dvorakj » 01 led 2020 20:35

normalne spojeni 2 konektoru, samce a samice. moc zkoumat na tom nejde.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Více routeru a swith v domě - jak zapojit správně
    od Maurik » 19 črc 2020 14:40 » v Administrace sítě
    9
    749
    od Maurik
    19 črc 2020 20:24
  • Jak zapojit dvd na aux?
    od Prd0Ch » 07 pro 2019 12:56 » v Vše ostatní (hw)
    2
    290
    od Prd0Ch
    07 pro 2019 13:27
  • Jak zapojit RGB ventilátor ?
    od Marfy » 15 bře 2020 14:05 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    0
    906
    od Marfy
    15 bře 2020 14:05
  • Jak zapojit rozbocovac
    od Speedhack » 05 říj 2020 13:14 » v Problémy s hardwarem
    20
    758
    od XmuX
    06 říj 2020 11:16
  • 2x4gb + 2x8gb ram, jak zapojit?
    od Sat1urn1 » 10 pro 2019 23:24 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    392
    od Zivan
    10 pro 2019 23:56

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], petr22, WinDroid, šulda a 14 hostů