Pomoc se správným zapojením zdroje Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

dvorakj
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3651
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc se správným zapojením zdroje

Příspěvekod dvorakj » 06 led 2020 16:52




Reklama
RG90
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc se správným zapojením zdroje

Příspěvekod RG90 » 06 led 2020 16:56

dvorakj: pěkné, ale to mi asi nijak konkrétně nepomůže, ale je to rozkresleno hezky, hodilo by se vidět spíše zapojení

dvorakj
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3651
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc se správným zapojením zdroje

Příspěvekod dvorakj » 06 led 2020 17:22

pro predstavu to bude vypadat nejak takto
jen ty konektory budou mirne jineObrázek

RG90
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc se správným zapojením zdroje

Příspěvekod RG90 » 12 led 2020 13:25

----
Naposledy upravil(a) RG90 dne 17 led 2020 11:22, celkem upraveno 1 x.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4932
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc se správným zapojením zdroje

Příspěvekod RIKI22 » 12 led 2020 14:09

Tie malé skrutky, zrejme patria k uchyteniu M2 disku.Ináč , tak ako to máš poskladané bez grafiky ja zvyknem pripojiť na zdroj, pripojím monitor na integrovanú grafiku, zapnem a aktualizujem bios na doske.Kľudne môžeš aj nainštalovať OS.Ak by náhodou bol problém napr. s dosku nemusíš to potom vyberať zo skrine.Ak dôjde skrinka, tak to tam vložíš a vieš , že to máš v poriadku.

Uživatelský avatar
gogo1963
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2276
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc se správným zapojením zdroje

Příspěvekod gogo1963 » 12 led 2020 14:22

ty dva m.2 sloty jsou rovnocenné, akorát ten horní, větší spolupracuje s technologií "Intel Optane Memory", to se tě netýká, nemáš takovou paměť ... kablíky s jedním konektoreem jsou teplotní čidla, ty si můžeš přidat na libovolné místo ... horní konektor na kartě je pro propojení dvou karet můstkem ... ne tvůj případ
Naposledy upravil(a) gogo1963 dne 12 led 2020 14:32, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 40786
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc se správným zapojením zdroje

Příspěvekod petr22 » 12 led 2020 14:32

Mam pocit ze ten druhy M.2 slot deaktivuje jeden ze SATA portu.

Aby nenastalo prekvapeni, ze jeden SATA port nejde.

Uživatelský avatar
gogo1963
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2276
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc se správným zapojením zdroje

Příspěvekod gogo1963 » 12 led 2020 14:33

v manuálu není u popisků nic, co by to potvrzovalo, asi je z čipsetu dostatek linek pro všechno ... ale jasně, kdyby náhodou ...
tak je to napsáno níž ... při zapojení m.2 se vypnou sata konektory 4 a 5
Naposledy upravil(a) gogo1963 dne 12 led 2020 14:40, celkem upraveno 1 x.

dvorakj
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3651
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc se správným zapojením zdroje

Příspěvekod dvorakj » 12 led 2020 14:38

3. zapojeni modularniho zdroje
tleskam k trefeni se do diry.

jinak, pust si to na stole jak pise Riki, jen moc kolem toho nechod, at se ti do toho ventilatoru nenamotaji vlasy/vousy, at te to neskalpuje

RG90
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc se správným zapojením zdroje

Příspěvekod RG90 » 12 led 2020 14:39

gogo1963: Ty teplotní čidla se zapojují do čeho ? Asi to není nutnost že. Jinak to zapojení ve zdroji je OK ? Tuším, že nikdo nic nepsal tak asi ano.

RIKI22: taky mě to napadlo to už zapojit, ale nevím na čem to může být položene, nerad bych to nějak vyzkratoval.
A jak to pak zapínáš ?

dvorakj: :lol:
Naposledy upravil(a) RG90 dne 12 led 2020 14:44, celkem upraveno 1 x.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4932
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc se správným zapojením zdroje

Příspěvekod RIKI22 » 12 led 2020 14:42

Položiť to môžeš na obal, v čom bola zabalená doska.
A ináč :
The M2A connector shares bandwidth with the SATA3 1 connector
The M2M connector shares bandwidth with the SATA3 4, 5 connector
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) RIKI22 dne 12 led 2020 14:45, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 40786
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc se správným zapojením zdroje

Příspěvekod petr22 » 12 led 2020 14:43

Teplotni cidlo se zapojuje jednim koncem do zakladni desky, to je cele.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc se zapojenim zdroje do desky
    od Satanas66 » 29 srp 2019 05:09 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    271
    od xbs
    29 srp 2019 06:52
  • Pomoc se zapojením zdroje Seasonic
    od Ondras66 » 12 srp 2019 14:45 » v Problémy s hardwarem
    42
    2042
    od Hoff
    18 srp 2019 15:43
  • Kabeláž ze zdroje, pomoc
    od helpmeboys » 28 dub 2019 19:07 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    13
    448
    od helpmeboys
    28 dub 2019 19:59
  • Problémy se zapojením Case Fan/MB
    od amirinda » 02 říj 2019 11:20 » v Problémy s hardwarem
    1
    351
    od amirinda
    03 říj 2019 20:41
  • rada se zapojením routeru
    od mafian » 08 úno 2019 14:39 » v Sítě - hardware
    50
    2135
    od ITCrowd
    09 úno 2019 19:44

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], tupek a 8 hostů