Mohu přidat další RAM? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Scientific
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 345
Registrován: červenec 13
Pohlaví: Muž

Mohu přidat další RAM?

Příspěvekod Scientific » 02 dub 2020 11:12

Ahoj všem,

nikdy jsem to nijak neřešil, vždycky se do libovolných slotů nastrkal libovolné paměťové moduly, zapnul a čekal co to udělá. Vrchol mého snažení bylo si přečíst něco o dual channelu v případě, že jsem měl moduly dva. Nic si z toho nepamatuji.

Mám paměťový modul 4 GB 1333 nebo 1600, už nevím.

Mám starý korportání šrot s i5-2400 (4C,4T) ve kterým jsou předpokládám správně osazené 2x 2GB, viz stav:
  • BANK 0 - Neosazeno - Sem bych chtěl dát ten můj modul.
  • BANK 1 - 2 GB 1333 MT/s synchronní
  • BANK 2 - Neosazeno
  • BANK 3 - 2 GB 1333 MT/s synchronní

Když by ten můj modul byl 1600, tak by se z něho stal 1333? Myslíte, že ho můžu do BANK 0 normálně beztrestně vložit, a že pak budu mít v systému k dispozici 8 GB RAM?

Děkuji Vám za radu.



Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9731
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Mohu přidat další RAM?

Příspěvekod zeus » 02 dub 2020 11:21

Ano (1600->1333). Ano (8GB).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11803
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Mohu přidat další RAM?  Vyřešeno

Příspěvekod Marfy » 02 dub 2020 11:24

Ano. Pokud dáš do prvního slotu další 4GB RAM paměti,tak budeš mít 8GB paměti. Ta 1600 Mhz se sice zpomalí na 1333Mhz a přijdeš o Dual channel,ale to ničemu nevadí. 8GB paměti totiž přinese daleko větší zisk jak 4GB v duálu. Navíc Intel zas až tak z rychlých pamětí a Dualchannelu moc netěží.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1488
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Mohu přidat další RAM?

Příspěvekod Zivan » 02 dub 2020 12:33

Deska? Pokud bude mit v kazdem kanalu 4GB, tak bude mit normalne dual channel, ne?

vineer
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Mohu přidat další RAM?

Příspěvekod vineer » 02 dub 2020 12:50

2 týdny zpátky jsem to taky řešil. Nakonec jsem prodal starý moduly, přidal jsem trošku peněz a koupil 2x8gb a mám klid ;)

Scientific
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 345
Registrován: červenec 13
Pohlaví: Muž

Re: Mohu přidat další RAM?

Příspěvekod Scientific » 02 dub 2020 19:39

Super, funguje, mám nyní k dispozici 7,5 GB RAM, možná ještě najdu nějaký další modul. alespoň snad bude prázdný swap, měl jsem problém s I/O wait, tak snad se to tím vyřešilo a nebudu muset řešit RAID nebo SSD :-D

Vyřešeno, děkuji všem.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • VMware Workstation jak přidat disk
    od BigSandy » 11 pro 2019 10:16 » v Vše ostatní (sw)
    4
    453
    od BigSandy
    11 pro 2019 12:43
  • Jaký komponent vyměnit / přidat aby PC bylo rychlejší?
    od XLABS » 25 bře 2020 20:13 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    506
    od cadworker
    25 bře 2020 21:49
  • Mohu takto sestavit pc ?
    od KacumotaCZE » 08 dub 2020 23:17 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    405
    od xbs
    09 dub 2020 11:06
  • Mohu zapojit VGA do této sestavy ?
    od simix123456789 » 10 říj 2019 13:32 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    15
    769
    od Grander
    11 říj 2019 11:35
  • Mohu zjistit kde byl notebook v servisu
    od Heretic » 08 led 2020 15:18 » v Problémy s hardwarem
    25
    785
    od gogo1963
    08 led 2020 17:30

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 10 hostů