Proč mají myši Logitech jen 1000 dpi?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
freekarol
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Proč mají myši Logitech jen 1000 dpi?

Příspěvekod freekarol » 16 čer 2020 13:10

Koukal jsem na myši od Logitech a do 1000 Kč, jsou jen myši s 1000 dpi. Přitom konkurence nabízí i 2400 dpi. To mají myši od Logitech tak dobré senzory, že se vyrovnají myším s vyšším dpi anebo se Logitech rozhodl, že vyšší dpi, bude jen pro výrazně dražší myši?



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42754
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Proč mají myši Logitech jen 1000 dpi?

Příspěvekod petr22 » 16 čer 2020 14:29

Protoze je to k nicemu.

Senzory jsou stejne, to vyssi DPI je ciste interpolace.

Vyssi DPI dokonce muze byt na skodu.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8561
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Proč mají myši Logitech jen 1000 dpi?

Příspěvekod richchie » 16 čer 2020 17:07

Asi na co se koukáš.Já tohle kupoval v akci za 999 Kč a nějak si nestěžuji-
https://www.logitechg.com/cs-cz/products/gaming-mice/g403-hero-gaming-mouse.910-005632.html

myš.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42754
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Proč mají myši Logitech jen 1000 dpi?

Příspěvekod petr22 » 16 čer 2020 17:13

16.000 DPI a odezva 1ms :-)

Je hezke mit 16 tisic DPI kdyz se to vickrat nez 1000x za sekundu nedokaze obnovit.

Azmir
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1968
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Proč mají myši Logitech jen 1000 dpi?

Příspěvekod Azmir » 16 čer 2020 21:21

Petře vysvětlíš nám souvislost mezi DPI a frekvencí(polling rate) ? Nevím o tom, že by se DPI nějak obnovovoalo, asi si pleteš pojmy ;-)
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42754
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Proč mají myši Logitech jen 1000 dpi?

Příspěvekod petr22 » 16 čer 2020 21:48

Ve chvili kdy tu souvislost pochopis tak ti bude jasne, proc DPI nad 1000 je na nic.

Napoveda: rychlost pohybu vs frekvence odecitani pozice a vztah k presnosti pozice

Bohuzel pro spoustu lidi znamena vyssi DPI -> lepsi mys, i kdyz je to nesmysl. Lepsi mys
by mela znamenat "presna" mys, ne co nejvetsi hodnota DPI. Vyrobci se na teto vlne
uspesne vezou a za mysi s vyssi hodnotou DPI chteji vice penez (a dostanou je).

"Nevím o tom, že by se DPI nějak obnovovovalo, asi si pleteš pojmy "

Nepisu nic o tom ze by se obnovovalo DPI. Viz vyse.

Otazka znela, proc levnejsi mysi nemaji DPI nad 1000 - ja odpovidam, protoze je to zbytecne
pokud nejsi Superman s bleskovymi reflexy a presnosti pohybu ruky na desetiny milimetru.

Obecne se profi hraci shodli na tom, ze 800 DPI je idealni pro vetsinu her.

Azmir
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1968
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Proč mají myši Logitech jen 1000 dpi?

Příspěvekod Azmir » 16 čer 2020 23:27

Pokud je kvalitní senzor nemá problémy ani s mnoha tisíci dpi. Je to jako s foťáky, mnoho megapixelů na mini čipu nemá význam, při velkém a kvalitním čipu to již na významu nabývá. Takže máš pravdu, pokud si koupím no name myš v tescu za 199 Kč, ale bude mít 16000 dpi, neznamená to že je ta myš dobrá. Stejně na druhou stranu pokud si koupím kvalitní značkovou myš s top senzorem a ta těch 16000 dpi má, tak nevidím jediný důvod proč by to bylo "k ničemu" nebo to nějakým způsobem myš nebo senzor neuměly zpracovat. Ano stačí mnohem mín a člověku to nic moc nedá, jak píšeš je to hlavně marketing, avšak jedná se prostě o "přesnější" senzor, což určitě není k ničemu. Když se podíváš na snad téměř jakoukoliv top značkovou myš, žádná nemá 400 nebo 800 dpi, kdyby to bylo to nejlepší, neměl by nikdo potřebu dělat lepší senzory.

Žádní hráči se opravdu neshodli že nelepší je 800 DPI, profíci většinou hrajou 400 dpi a to kvůli poměru 1:1 pohybu myši na podložce vs na obrazovce, avšak je to věc preferencí.

petr22 píše:Nepisu nic o tom ze by se obnovovalo DPI. Viz vyse.


petr22 píše:Je hezke mit 16 tisic DPI kdyz se to vickrat nez 1000x za sekundu nedokaze obnovit.


A o čem je v té větě teda řeč, já vidím DPI a že se nedokáže obnovit. Ono je asi řeč o něčem, co si máme domyslet nebo nevím.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical

Uživatelský avatar
freekarol
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: Proč mají myši Logitech jen 1000 dpi?

Příspěvekod freekarol » 21 čer 2020 21:39

petr22 píše:Ve chvili kdy tu souvislost pochopis tak ti bude jasne, proc DPI nad 1000 je na nic.

Napoveda: rychlost pohybu vs frekvence odecitani pozice a vztah k presnosti pozice

Bohuzel pro spoustu lidi znamena vyssi DPI -> lepsi mys, i kdyz je to nesmysl. Lepsi mys
by mela znamenat "presna" mys, ne co nejvetsi hodnota DPI. Vyrobci se na teto vlne
uspesne vezou a za mysi s vyssi hodnotou DPI chteji vice penez (a dostanou je).

"Nevím o tom, že by se DPI nějak obnovovovalo, asi si pleteš pojmy "

Nepisu nic o tom ze by se obnovovalo DPI. Viz vyse.

Otazka znela, proc levnejsi mysi nemaji DPI nad 1000 - ja odpovidam, protoze je to zbytecne
pokud nejsi Superman s bleskovymi reflexy a presnosti pohybu ruky na desetiny milimetru.

Obecne se profi hraci shodli na tom, ze 800 DPI je idealni pro vetsinu her.


Moje zkušenost je taková, že 1000 DPI (a je jedno, že ve skutečnosti jde spíš o frekvenci) je pro mě nedostatečné, kurzor myši je prostě pomalý. Ale to také záleží na tom, na jakém povrchu se myš používá. Ať si to někdo zkusí například na gauči a uvidí.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jde kolečko myši dát na boční tlačítka myši ?
    od marian19091 » 25 dub 2020 01:46 » v Problémy s hardwarem
    2
    232
    od michalxl99
    25 dub 2020 10:32
  • Sluchátka nefungují jak mají
    od Rumid3k » 26 led 2020 20:06 » v Problémy s hardwarem
    2
    278
    od Rumid3k
    26 led 2020 20:11
  • Klávesy na klávesnici mají jiné funkce
    od potok9 » 03 kvě 2020 18:11 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    201
    od Zivan
    03 kvě 2020 20:24
  • ROG Strix Go - mají smysl už dneska bezdráty?
    od FlanK3r » 30 čer 2020 15:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    111
    od Ltb
    02 črc 2020 12:31
  • RAM - jiné frekvence než mají být v HWiNFO64
    od Thepredator » 29 srp 2019 22:01 » v Problémy s hardwarem
    3
    256
    od Thepredator
    29 srp 2019 22:10

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 12 hostů