Půjdou tyto ramky do této sestavy

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Půjdou tyto ramky do této sestavy

Příspěvekod NiZe269 » 21 črc 2020 15:53

Zdravím rád bych upgradoval z momentálně 8gb na 16gb

Vybral jsem tyto https://www.czc.cz/hyperx-fury-black-16 ... 69/produkt



Power Source: Corsair VS550, 550W
CPU: Intel Core i5-7400
GPU: MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING 4Gb GDDR5
MB: Asus B250 Prime

Budou tam sedět a bude vše fungovat tak jak má? Děkuji

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48029
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Půjdou tyto ramky do této sestavy

Příspěvekod petr22 » 21 črc 2020 16:04

Pujdou, ale az budes chtit upgradovat desku a procak, tak ti takhle
pomale pameti budou na nic.

Chce to 3200+ MHz moduly, jsou drazsi jen o par korun.

Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Re: Půjdou tyto ramky do této sestavy

Příspěvekod NiZe269 » 21 črc 2020 16:05

A půjdou mi do této zakladní desky? Momentálně chci upgradovat pouze ramky. A co jsem koukal tak tato zakladní deska zvládne max 2400

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48029
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Půjdou tyto ramky do této sestavy

Příspěvekod petr22 » 21 črc 2020 16:08

Moduly podporujici vyssi rychlost budou fungovat i na vsech nizsich frekvencich.

V tehle desce budou fungovat na 2400 MHz.

Chces upgradovat z 8 na 16 GB, ale kupujes 16 GB.

Co stavajici 8 GB modul ?

Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Re: Půjdou tyto ramky do této sestavy

Příspěvekod NiZe269 » 21 črc 2020 16:10

Nevim mohu ho tam nacvaknout také? Chci dual channel

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48029
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Půjdou tyto ramky do této sestavy

Příspěvekod petr22 » 21 črc 2020 16:14

Jestli je to jeden 8 GB modul, tak potrebujes jen druhy 8 GB modul, pokud mozno stejny.

Jestli uz 8 GB modul mas, je zbytecne kupovat 2x 8 GB.

Pokud je stavajici modul 2400 MHz tak ma porizeni 2x 8 GB 3200+ MHz smysl.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 21 črc 2020 16:15, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Re: Půjdou tyto ramky do této sestavy

Příspěvekod NiZe269 » 21 črc 2020 16:15

Tudiž chápu správně. Že ted koupím např 3600 s tim že na momentální zakladní desce mi to bude pouze propouštět 2400mhz. A do budoucna až upgradnu desku s procákem tak mi to bude propouštět těch 3600mhz.

Dodatečně přidáno po 48 vteřinách:
ps Mam 2x4 ne 1x8 a neni to ani stejný pokud se nepletu

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48029
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Půjdou tyto ramky do této sestavy

Příspěvekod petr22 » 21 črc 2020 16:16

Presne tak.

Je ale potreba manualne v BIOSu aktivovat XMP profil, jinak RAM bezi vzdy na zakladni frekvenci.

Uživatelský avatar
BL!zZard
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 271
Registrován: červen 13
Bydliště: Hradec Králové
Pohlaví: Muž

Re: Půjdou tyto ramky do této sestavy

Příspěvekod BL!zZard » 21 črc 2020 17:09

NiZe269 píše:Tudiž chápu správně. Že ted koupím např 3600 s tim že na momentální zakladní desce mi to bude pouze propouštět 2400mhz. A do budoucna až upgradnu desku s procákem tak mi to bude propouštět těch 3600mhz.

A pak v budoucnu zjistíš, že desky už mají DDR5..
i9-9900KS @ 5Ghz/4,5Ghz Cache + FD S24 | MSI Z370 KRAIT GAMING | GIGABYTE RTX 2080 Ti AORUS 11GB @ 2115/16600Mhz | G.Skill Trident Z 32GB (4x8GB) @ 3600Mhz, CL16 | SAMSUNG 970 EVO PLUS NVMe | Corsair HX1000 | Bitfenix Aurora | 240 Hz IPS QHD Dell Alienware AW2721D
https://www.3dmark.com/3dm/43646501
https://steamcommunity.com/id/johny66cz/
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48029
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Půjdou tyto ramky do této sestavy

Příspěvekod petr22 » 21 črc 2020 17:45

A nebo take DDR6 a DDR7.

Podle me tazatel nevydrzi se 4 jadrem do konce roku 2021 a upgradovat bude drive,
tedy pameti vyuzije.

Ona muze mit na upgrade svuj nazor i zakladni deska a udelat papa, precejenom je
uz par let stara.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • K této síti se nedá připojit
    od 135freezing » 26 led 2021 13:33 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    714
    od 135freezing
    26 led 2021 14:55
  • Ramky
    od Odpalenykubanec » 30 říj 2020 03:21 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    325
    od Marfy
    30 říj 2020 04:56
  • RGB RAMKY
    od VitekVohr » 27 led 2021 10:46 » v Vše ostatní (hw)
    0
    292
    od VitekVohr
    27 led 2021 10:46
  • Ramky k AMD
    od Jandak » 04 bře 2021 10:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    298
    od gogo1963
    04 bře 2021 13:58
  • Vadné RAMky?
    od sDrHAHA » 19 led 2021 11:36 » v Problémy s hardwarem
    4
    365
    od sDrHAHA
    20 led 2021 09:04

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 9 hostů