hrál jsem i o víkendu s konfigurací otáček a nastavení jednotlivých ventilátorů u této bedny.
Pure Base 500 má pozice jak pro 120 mm, tak pro 140 mm ventilátory. Konkrétně takto:
- zadní strana: 1x 120 nebo 1x 140 mm
- vrchní strana: 3x 120 nebo 2x 140 mm
- přední strana: 3x 120 nebo 2x 140 mm
V balení u bedny jsou již dva 2x 140 mm ventilátory. Moji konfiguraci jsem doplnil o 2 ks Arctic F14 PWM (proč PWM? Deska podporuje 6 PWM ventilátorů, takže proč nevyužít...). Minulý týden jsem měl navíc 1 ks Arctic F14 Silent, takže mi to nedal oa osadil jsem na max :)
Původně jsem měl takto:

Nyní mám takto:

S tím, že originál 140 mm Pure wing ventilátory mám na přední straně, mají pouze 3 pin konektor, jsou zapojeny skrze Y kabel, aby držely stejné otáčky. Zde dochází k nasávání vzduchu do skříně. Spodní kus mám posunut níže, kvůli provětrávání spodní části bedny u GK.
Na horní straně mám 2x Arctic F14 PWM, taktéž spojeny do série skrze originál dodávaný kablík. Zde výdech vzduchu z bedny.
Zadní strana 1x Arctic F14 PWM, zde výdech z bedny pryč.
Dole mám zdroj Corsair RM650x, ale ten je zakrytován. Zatím mé pocity z hraní je ten, že teploty se o trošku snížily (dejme tomu o 2-3 °C oproti původní konfiguraci, točím menší otáčky na horních 2 ks ventilátorů. Ale asi bude chtít dále ladit a ladit...
Jaké jsou vaše zkušenosti, nápady a poznatky k tomuto problému, rád se poučím a díky vám vyladím do optima :) Díky!