ramky 2x32gb vs 4x16gb (dual channel)

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

name66
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 112
Registrován: květen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

ramky 2x32gb vs 4x16gb (dual channel)

Příspěvekod name66 » 16 zář 2020 00:12

Zdravím, budu kupovat nových 64gb ramek ( edit fotek, videa a hraní). Ted ale nevim jestli je lepší koupit 2x 32gb nebo 4x16 gb jelikož ramky jsou dual-channel bude to mít na něco vliv pokud jsou dual channel a budou 4 ? Raději bych právě těch 4x16gb protože ty co mám vybrané jsou o 800Kč levnejší + lépe taktovatelné. Děkuji



Reklama
Uživatelský avatar
AMD-No.4
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: září 20
Pohlaví: Muž

Re: ramky 2x32gb vs 4x16gb (dual channel)

Příspěvekod AMD-No.4 » 16 zář 2020 01:10

Ano aby jely v dual channelu, potřebuješ 2x32 GB(za předpokladu, že teda nemáš quad channel platformu a tudíž desku). Takže pro maximální výkon budeš "muset" vzít tu dražší verzi, bohužel.

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1566
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ramky 2x32gb vs 4x16gb (dual channel)

Příspěvekod Zivan » 16 zář 2020 08:52

Blbost, v dualu pojedou i 4 moduly (na kazdem kanalu budou dva pametove moduly). Ale casto se stava, ze u 4 modulu dosahnes nizsich frekvenci, jak se 2.

Uživatelský avatar
AMD-No.4
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: září 20
Pohlaví: Muž

Re: ramky 2x32gb vs 4x16gb (dual channel)

Příspěvekod AMD-No.4 » 16 zář 2020 15:25

Zivan: Ne nepojedou, pokud nemáš quad channel board. V dualu pojedou pouze dva moduly, další dva pojedou v singlu...

Uživatelský avatar
BL!zZard
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 254
Registrován: červen 13
Bydliště: Hradec Králové
Pohlaví: Muž

Re: ramky 2x32gb vs 4x16gb (dual channel)

Příspěvekod BL!zZard » 16 zář 2020 18:12

Proč by měly jet v singlu? 4 moduly pojedou v dual channelu.
i9-9900KS @ 5Ghz/4,5Ghz Cache + FD S24 | MSI Z370 KRAIT GAMING | GIGABYTE RTX 2080 Ti AORUS 11GB @ 2115/16600Mhz | G.Skill Trident Z 32GB (4x8GB) @ 3600Mhz, CL16 | SAMSUNG 970 EVO PLUS NVMe a další | Corsair HX1000 | Bitfenix Aurora + LED | 144 Hz IPS QHD LG 27GL850
https://www.3dmark.com/3dm/43646501 15500 bodů
https://steamcommunity.com/id/johny66cz/
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43641
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: ramky 2x32gb vs 4x16gb (dual channel)

Příspěvekod petr22 » 16 zář 2020 18:17

Dual channel funguje jak se 2, tak 4 moduly.

Pocet modulu ma sve drobne vyhody a nevyhody, ty ale neni treba resit pokud je velky
rozdil v cene. Muze se ale stat, ze 4 moduly nepujde rozchodit na vyssi frekvenci, 2 ano.

Jestli chces mit jistotu bez 2 moduly.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Dual monitor
    od frufru56 » 07 čer 2020 19:34 » v Problémy s hardwarem
    8
    326
    od frufru56
    08 čer 2020 19:41
  • dual intelligent processors 5
    od MrFanTomas » 22 úno 2020 22:35 » v Vše ostatní (sw)
    4
    920
    od MrFanTomas
    22 úno 2020 23:28
  • Windows dual boot
    od titex » 22 dub 2020 11:34 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    11
    761
    od Mamm
    10 kvě 2020 16:01
  • Problém s RAM v dual chanellu
    od Tero808 » 29 srp 2020 23:16 » v Problémy s hardwarem
    6
    367
    od Tero808
    30 srp 2020 12:49
  • dual boot ve VirtualBoxu (linux mint a W10)
    od krasonnn » 11 kvě 2020 14:07 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    3
    375
    od knowledgeispower
    13 kvě 2020 22:43

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] a 7 hostů