Dobrý den,
Mám 8 leteho syna, který hraje fornite, momentálně okupuje můj pc, rozhodl jsem se, že mu seženu něco z bazaru, aby na něm mohl hrat.
Myslíte, že tato bazar sestava za 7999 Kč je v pohodě? Má smysl tohle kupovat? Moc se mi totiž nechce kupovat celou novou sestavu, tak se snažím najít možnosti, jak by to šlo a ušetřit.
Specifikace:
- Intel i3 3225
- 8GB RAM
- AMD RX 470 4GB
- SSD DISK 120 GB
- HDD 500 GB
- Windows 10 Pro
Další dotaz, já sám mám i5 8400 coffe Lake a gpu gtx1080 8gb, přemýšlel jsem, že bych procesor vyměnil za nové ryzeny, co si o tom myslíte? Ma to nějaký smysl? Posunu se? Předem děkuji.
PC pro syna z bazosu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC pro syna z bazosu.
cena zajímavá nejni a setup vhodnej na danou hru taky ne... výměna za novej Ryzen imho za to nestojí...
PS: osmiletej a závislej na hraní střílečky, tak to gratuluju :/
PS: osmiletej a závislej na hraní střílečky, tak to gratuluju :/
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No, snad tu nejsme skrze hodnocení, zda je můj syn závislý či není. Jelikož jsem 90 ročník, v 8 letech jsem byl zřejmě dle vašich měřítek také závislý, nyní mám, troufám si tvrdit normální plnohodnotný život. Co chcete také dělat v dnešní době? Kdy děti nemohou do školy a nemohou jít ven, má sedet doma a koukat do zdi? Taktéž není psychicky ani fyzicky možné se mu věnovat celý den, už teď musím dělat učitelka, ošetřovatel, kuchaře v jednom. Ještě v případě, že jsem na syna sám? To gratuluji k vašemu postoji. :) nicméně děkuji za hodnocení sestavy a již méně za hodnocení výchovy mého syna.
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
na dotaz sem odpověděl, od moralizování tu samozřejmě nejsem, proto sem to taky uved jen jako PS...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
A post scriptum, znamená, že napsaná myšlenka za těmito písmeny nepramení z Vasi hlavy? Že to není Váš postoj a názor?
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
to ne, jen že to je taková odbočka mimo téma, ale esli sem to vyřknutim svýho názoru přehnal, taxe omlouvám...
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
ilovehonor, kolik do toho chceš dát peněz? Popřípadě s Ryznem jsi to myslel tak, že by jsi k době dal Ryzena a i5 posunul dál?
Pro oba, nejsme zde od moralizování, nehledě na to, že nikde nepíše že by na tom byl závislý...
Pro oba, nejsme zde od moralizování, nehledě na to, že nikde nepíše že by na tom byl závislý...

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To: Xbx V pohodě, jen jsem nepochopil proč máte to nutkání komentovat něco, co není ve Vaší režii a ještě tvrdit, že nemoralizujete, ono těch slovíček, kterými se to dá vyjádřit je povícero.
To: Martab Sám nevím, nejprve jsem se k tomuto kroku nechtěl uchýlit, protože jsem počítal s tím, že 2.11 se otevřou školy, nikdo neví co bude, máme mít doma pc pro online vyuku, chci tedy, aby on měl možnost a své soukromí při vyučování ve svém pokoji.
Čili maximálně 10 tisíc korun, s tím, aby si tam mohl zahrát hry (minecraft, fornite, oxygen not included, semtam nějaká strategie)
Šlo mi primárně o to, zda a jestli má vůbec smysl kupovat v této době takový pc, kde je procesor 3 generace a 470, zda někdo chytřejší, zkušenější než já by takový pc na tohle koupil.
Co se týče toho intelu, ano, že bych tu i5 8400 a desku posunul dál a koupil ryzen a novou desku, zda si myslíte, že je o tolik lepší, než ta i5, když je čas zahraju si RDR2 a opravdu hodně hraju strategie, tam se mi to i s mojí sestavou na epic trhá a v procesech CPU vyžížen na 100%. Taktéž nevím, jak je to s AMD a 1080, kdesi jsem četl na CZC, že je lepší mít intel a nvidii.
Předem děkuji.
To: Martab Sám nevím, nejprve jsem se k tomuto kroku nechtěl uchýlit, protože jsem počítal s tím, že 2.11 se otevřou školy, nikdo neví co bude, máme mít doma pc pro online vyuku, chci tedy, aby on měl možnost a své soukromí při vyučování ve svém pokoji.
Čili maximálně 10 tisíc korun, s tím, aby si tam mohl zahrát hry (minecraft, fornite, oxygen not included, semtam nějaká strategie)
Šlo mi primárně o to, zda a jestli má vůbec smysl kupovat v této době takový pc, kde je procesor 3 generace a 470, zda někdo chytřejší, zkušenější než já by takový pc na tohle koupil.
Co se týče toho intelu, ano, že bych tu i5 8400 a desku posunul dál a koupil ryzen a novou desku, zda si myslíte, že je o tolik lepší, než ta i5, když je čas zahraju si RDR2 a opravdu hodně hraju strategie, tam se mi to i s mojí sestavou na epic trhá a v procesech CPU vyžížen na 100%. Taktéž nevím, jak je to s AMD a 1080, kdesi jsem četl na CZC, že je lepší mít intel a nvidii.
Předem děkuji.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Kombinace AMD a nVidia není žádný problém, otázka je, zda by se to vyplatilo, to už bych počkal na ZEN3, tam by to mohlo mít smysl, ale ceny tomu budou odpovídat.
Lehce nad 10K by to šlo třeba takto: https://www.czc.cz/265876,301562,230174 ... 50951/kody (bohužel jen single RAM, k iGPU by to chtělo DualChanel, ale to je dalších 500 nahoru zhruba, nebo vzít "jen" 8GB RAM) s tím že výkon iGPU je cca takovýto:

V bazaru bych se díval až tak po něčem s LGA 1151 nebo AM4 socketem, do staršího bych nešel.
Lehce nad 10K by to šlo třeba takto: https://www.czc.cz/265876,301562,230174 ... 50951/kody (bohužel jen single RAM, k iGPU by to chtělo DualChanel, ale to je dalších 500 nahoru zhruba, nebo vzít "jen" 8GB RAM) s tím že výkon iGPU je cca takovýto:

V bazaru bych se díval až tak po něčem s LGA 1151 nebo AM4 socketem, do staršího bych nešel.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”