rozhodl jsem se po několika letech využívání NTB přejít na stolní počítač. NTB mi aktuálně odchází a proto nechci čekat na složení počítače příliš dlouho. Forum jsem pročetl a vím, že se v lednu očekávají nové komponenty od AMD. Situace zdá se nejistá a tudíž jsem usoudil, že se nevyplatí čekat. Pokud se mýlím, rád si nechám poradit.
K čemu počítač využívám:
Práce - otevřeno spousta oken prohlížeče, excel, videokonference, občasná úprava fotek a videa (nenáročné pro soukromé účely).
Hry - nejčastěji hraju csko, ale rád bych si zahrál AC Valhala, novou mafii a podobné nové tituly. Byl bych rád, aby to jelo plynule.
Počítač je zapnutý celý den, tudíž nechci, aby byl nějak výrazně hlučný.
K počítači potřebuji:
Monitor - ideálně 24 nebo se mi větší pravděpodobně nevejde na stůl (šířka 90 cm, hloubka 50cm) u monitoru trošku tápu vzhledem k velikosti podstavce, aby se mi v pohodě vešla klávesnice. Šel bych do 144hz, ale asi to není nutnost.
Webcamera - home office, asi to teďka znáte. Mám call za callem a potřebuji webcu, nerad bych to řešil ještě noťasem vedle monitoru. Nepotřebuju FullHD, ale aby mě tam bylo vidět. Mám obchodní jednání, takže budu rád, když to nějakou kvalitu mít bude.
Wifi příjimač - stůl mám v místě, kde není možné kabelové připojení. Budu tedy muset mít přijmač wifi signálu. Router je přes zeď.
Klávesnice - nejsem pro player, takže nepotřebuji klávesnici za 7k. Nějaká rozumná cesta mezi hraním a psaním, jelikož se toho dost napíšu.

A to nejduležitější na konec je budget.
Rád bych se vešel do 35k za vše - to jsem standardně dával za NTB. Pokud je tato částka nereálná a budu muset dělat kompromisy, tak ji navýším ač opravdu nerad a rád bych se do 35k vešel.
Všem díky předem za čas, který do mě investujete!