Má smysl připlácet za RAMky s XMP?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48042
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Má smysl připlácet za RAMky s XMP?

Příspěvekod petr22 » 04 úno 2021 13:15

Bez XMP to bude nejaka co umi jen 2400 MHz, ne ?

Reklama
Uživatelský avatar
Grander
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1614
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Má smysl připlácet za RAMky s XMP?

Příspěvekod Grander » 04 úno 2021 13:22

Tady u týhle:
https://www.mironet.cz/patriot-signatur ... +dp446354/

Tam není o XMP ani zmínka, zatímco u jiných (třeba u Hyper X) se explicitně uvádí, že XMP podporují.

Tady je ještě product sheet k tomu Patriotu:
https://assets.website-files.com/5cf976 ... pyable.pdf

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48042
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Má smysl připlácet za RAMky s XMP?

Příspěvekod petr22 » 04 úno 2021 13:37

Tech 3200 MHz ale jinak neudelas.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Má smysl připlácet za RAMky s XMP?

Příspěvekod gogo1963 » 04 úno 2021 13:39

někdo píše, někdo ne, nic to neznamená ... třeba hyper x fury se nastaví samy, jen zapneš xmp a jedou na své frekvenci, jiné musíš potvrdit v seznamu frekvencí v biosu ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Grander
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1614
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Má smysl připlácet za RAMky s XMP?

Příspěvekod Grander » 04 úno 2021 13:44

Dobře. A teď už snad fakt poslední dotaz. :-)
Budu si kupovat 2x32 GB moduly, a v budoucnu je pak planuji doplnit dalšími 2x32 GB, abych měl celkem 128 GB.
Jsou i z tohoto hlediska ty výše linkované Patrioty dobrou volbou? Tzn, abych pak k nim za 2 roky třeba sehnal dalších 2x32 GB, se kterými budou kompatibilní?

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Má smysl připlácet za RAMky s XMP?

Příspěvekod gogo1963 » 04 úno 2021 13:47

ty patrioty jsou nějaký výprd, zmetek ... katastrofální časování, to dát někomu za trest ... asi proto jsou levné ... cl 22 ... dneska bych do ramek moc neinvestoval, snad ještě letos začne přechod na ddr5, už se začínají objevovat první kousky ...
Alder lake, nové Zeny taky budou už na ddr5
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Grander
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1614
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Má smysl připlácet za RAMky s XMP?

Příspěvekod Grander » 04 úno 2021 14:18

Tak teď nevím, co teda... :-D
Mám si připlatit za Hyper X?
https://www.mironet.cz/hyperx-fury-32gb ... +dp436046/
Ty jsem chtěl původně, ještě před měsícem je měli v Mironetu 2x32 za 6000 Kč, teď už za 7700 Kč :-(

Nebo co třeba tyhle Crucial?
https://www.mironet.cz/crucial-64gb-2x3 ... +dp446962/

Že bude ddr5 je sice hezký, ale nový komp kvůli tomu kupovat nehodlám.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Má smysl připlácet za RAMky s XMP?

Příspěvekod gogo1963 » 04 úno 2021 14:22

njn, hlavně nevymýšlej :D ty crucialy maj jen 2 roky záruku, asi je někdo po pěti letech vyndal z compu :D Kingstony 5 let, to už je lepší ... adata většinou doživotní ...
tady ty jsou pro tebe ... xmp!!! :D https://www.mironet.cz/patriot-viper-st ... +dp437286/
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Grander
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1614
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Má smysl připlácet za RAMky s XMP?

Příspěvekod Grander » 04 úno 2021 14:34

:-) No, jenže u těch se bojím, že se mi nevejdou pod chladič. Mám Scythe NINJA 5, a už současné nízké RAM se dotýkají větráku zboku. I když, ten by se dal posunout o ten jeden cenťák směrem ven, to by asi šlo... A žebrování má pro RAM výřez, tak možná by se tam vešli...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ntb - má smysl?
    od Vutbrok » 09 lis 2020 21:50 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    3099
    od Zivan
    22 lis 2020 00:39
  • Výměna routeru - má smysl?
    od Alferi » 02 říj 2020 12:46 » v Sítě - hardware
    5
    520
    od Alferi
    02 říj 2020 13:52
  • Nefunkční ram z bazaru - má smysl řešit ?
    od name66 » 14 bře 2021 09:57 » v Vše ostatní (hw)
    15
    726
    od petr22
    14 bře 2021 19:09
  • IPS panel, normální nebo má smysl reklamovat?
    od brumbal94 » 03 pro 2020 11:45 » v Problémy s hardwarem
    9
    700
    od Fox_25
    03 pro 2020 19:02
  • Hraní na 3440x1440 jak rychlé ram mají smysl
    od name66 » 15 lis 2020 14:11 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    347
    od Mr. Incognito
    15 lis 2020 14:53

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů