Nová grafika - nejde obraz

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Hakosuka
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Žena

Re: Nová grafika - nejde obraz

Příspěvekod Hakosuka » 07 bře 2021 17:17

To si troufám říci, že ano, resp. už nemám ani místo na zatlaceni, ten kryt vzadu se již dotýká, resp. leží na case.

Ještě jsem tu našla HDMI kabel, tak jdu zkusit, kdyby náhodou :-)

Dodatečně přidáno po 46 minutách 53 vteřinách:
Tak jsem vyměnila kabely, vyndala grafiku a zandala a ukázalo se toto. Teď nevím, zda to půjde opravit, pokud se nedostanu do BIOSu.

EDIT 2: Tak po cca 6x vypnutí a zapnutí PC jsem se dostala do BIOSu. Je nějaká funkce, která by to mohla způsobovat?

IMG_20210307_180552.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Reklama
dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4834
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Nová grafika - nejde obraz

Příspěvekod dvorakj » 07 bře 2021 19:11

v BIOSu nejsi, chybi bootovaci medium.
tohle se zobrazi vzdy nebo jen po tom 6 nasobnem restartu?

Hakosuka
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Žena

Re: Nová grafika - nejde obraz

Příspěvekod Hakosuka » 07 bře 2021 19:19

Už jsem se třeba po 12 opětovných restartů dostala do BIOSu. Tam je jako boot SSD tak, jak má být, ale i tak vyskočila ta hláška o bootu.

A zjistila jsem, že pokud zapojím cokoliv do USB, tlačítko power nevypne PC, musím tlačítko držet. Pokud v USB nic není, po stisknutí tlačítka power se PC vypne, nemusím nic držet. Ale třeba to tak má být.
Asi to celé vyndám kompletně kromě MB a CPU a zapojím znovu.

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4834
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Nová grafika - nejde obraz

Příspěvekod dvorakj » 07 bře 2021 19:22

jj, to je dobry napad. bude tam neco blbe spojene nebo se neco neceho dotyka.
vse vyndat, odpojit. uzemnit se o radiator a zkusit to slozit na stole

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5806
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nová grafika - nejde obraz

Příspěvekod RIKI22 » 07 bře 2021 19:27

Čo máš v ponuke v boot ?Akú máš verziu biosu na doske?Možno preto problém s grafikou.

Hakosuka
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Žena

Re: Nová grafika - nejde obraz

Příspěvekod Hakosuka » 07 bře 2021 19:34

Boot mám nastaven na SSD, kde je OS. Druhý disk BIOS ani nenašel.

Verzi nevím, zase se mi neukazuje. Ale vím, že jsem před první instalací grafiky tam dávala poslední.

Zkusím složit celé znovu.

Uživatelský avatar
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2646
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: Nová grafika - nejde obraz

Příspěvekod peta501 » 07 bře 2021 20:56

Obavam se, ze jasna reklamace GPU, co to presne je za kartu? :/
Na 650W zdroji provozuju 3060Ti a 3070 na jedny desce a bez problemu.
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3060Ti, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Hakosuka
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Žena

Re: Nová grafika - nejde obraz

Příspěvekod Hakosuka » 07 bře 2021 21:20

Tak jsem tedy vše vyndala, kromě MB a ramek a procesoru, dala vše zpět, grafiku jsem dala do druhého PCIe slotu. Když to konečně najelo, přes USB jsem dala novou instalaci Windows a zatím to jede, ovladače grafiky nainstalovány, stejně jako chipset apod.

Nevím, co mám dělat. Když to tam donesu, budu za krávu, vždyť grafika běží.

Nechápu, proč se to někdy pustí až po tvrdém restartu. Uvidím, zda se to bude opakovat. Pokud ne, je možné, že horní slot nezvládl tu váhu grafiky (je opravdu těžká) a je nějak poškozen?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48770
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nová grafika - nejde obraz

Příspěvekod petr22 » 07 bře 2021 21:26

Jsou pod zakladni deskou distancni sloupky ?

Pokud ano, jsou jen tam co maji byt, tedy tam kde je v zakladni desce otvor na sroubek ?

Hakosuka
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Žena

Re: Nová grafika - nejde obraz

Příspěvekod Hakosuka » 07 bře 2021 21:31

Ano, dle manuálu. 9 distančních podložek do děr pro ATX desku. A 9 šroubků.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nejde mys, klavesnice ani obraz
    od Pepamer » 28 úno 2021 13:23 » v Problémy s hardwarem
    6
    349
    od gogo1963
    28 úno 2021 15:04
  • Nefunguje obraz, klavesnice a mys
    od Pepamer » 28 úno 2021 14:11 » v Problémy s hardwarem
    1
    314
    od mmmartin
    28 úno 2021 14:34
  • Obraz u televize je uřízli
    od Дэвид » 16 bře 2021 17:34 » v Vše ostatní (hw)
    1
    422
    od X
    16 bře 2021 20:55
  • Černý obraz po výměně GPU
    od Anadelaray » 01 dub 2021 17:22 » v Problémy s hardwarem
    12
    854
    od gogo1963
    02 dub 2021 18:59
  • VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW
    od second32 » 30 čer 2021 17:13 » v Problémy s hardwarem
    14
    589
    od second32
    07 črc 2021 11:30

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti