DDR4, frekvence. Jak to funguje?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

radek178
Level 2
Level 2
Příspěvky: 215
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: DDR4, frekvence. Jak to funguje?

Příspěvekod radek178 » 26 črc 2021 19:37

Praveze jsem to kupoval bez objednani primo na pobocce...

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48773
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: DDR4, frekvence. Jak to funguje?

Příspěvekod petr22 » 26 črc 2021 19:39

V tom pripade to nemuzes vratit do 14 dnu (pokud to prodejce sam nenabizi).

Ale jak rikam - chces menit lepsi moduly popodorujici max 3600 MHz za horsi co umi ma 3200 MHz.

Ty 3600 MHz budou fungovat na vsech nizsich frekvencich.

radek178
Level 2
Level 2
Příspěvky: 215
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: DDR4, frekvence. Jak to funguje?

Příspěvekod radek178 » 26 črc 2021 19:43

Asi ne, protoze jsem nepredpokladal, ze bych to vracel.

Ja chapu, ze 3600 budou fungovat na nizsich. Jen proste bych radsi, aby to jelo vsechno nativne. Nikdy jsem netaktoval a tak to i zustane. Proste jen nemam rad, kdyz se veci pouzivaji zbytecne na maximum. Radsi mam rezervu a lepsi zivotnost.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48773
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: DDR4, frekvence. Jak to funguje?

Příspěvekod petr22 » 26 črc 2021 20:00

Problem je v tom, ze aktivace DOCP profilu pameti je vzdy OC.

A bez nastaveni pameti na vyssi frekvenci se pripravujes az o desitky procent vykonu procesoru.

Proto je u tech modulu napsano ze podporuji az 3600 MHz - jsou na tuto frekvenci testovane vyrobcem,
aktivace DOCP pouze nastavi parametry podle toho, co precte primo z modulu.

Co uz vhodne neni je nastavit u RAM vyssi frekvence, nez kterou oficialne podporuji.

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19245
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: DDR4, frekvence. Jak to funguje?

Příspěvekod X » 26 črc 2021 20:14

radek178 píše:Jen proste bych radsi, aby to jelo vsechno nativne. Nikdy jsem netaktoval a tak to i zustane. Proste jen nemam rad, kdyz se veci pouzivaji zbytecne na maximum. Radsi mam rezervu a lepsi zivotnost.

Ty RAMky jsou dělané aby jeli na frekvenci co jsou psané: 3 600 MHz, jen prostě procesor / deska je vyrobená se základní frekvencí, protože vyšší frekvence RAM se vyrábí postupně. Když mají RAM jet na své nominální frekvenci 3 600 MHz, musí se deska nastavit!

Můj procesor (Intel i-7 6700K) / deska má základní frekvenci: 2133 MHz (myslím), ale RAM mám s nominální frekvencí 3 000 MHz, takže pouze zapnu XMP, možná ještě vyberu 3 000 MHz a to je vše. RAMky jedou na své nominální frekvenci, ale deska se musí nastavit.

Ale proč se bavit s někým, kdo není schopen pochopit elementární věci ...

Uživatelský avatar
šulda
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 815
Registrován: srpen 08
Bydliště: Tam kde se vrány otáčejí
Pohlaví: Muž

Re: DDR4, frekvence. Jak to funguje?

Příspěvekod šulda » 26 črc 2021 20:23

X píše: je úplně normální používat DOCP / XMP.

A vo tom to je ;)
radek172>> Taky sem nikdy netaktoval a ani nebudu, ale XMP mám samozřejmě aktivní, nevím proč to nepoužívat? Počítač mám aby mi sloužil. Tym RAM jsou pro to přeci určený. Jak stojí v citaci, je to normální funkce.
Člověk se pořád učí.

radek178
Level 2
Level 2
Příspěvky: 215
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: DDR4, frekvence. Jak to funguje?

Příspěvekod radek178 » 26 črc 2021 20:42

X píše:
radek178 píše:
Ale proč se bavit s někým, kdo není schopen pochopit elementární věci ...


Sorry, ale ty budes dobrej pi.us. Vzdyt nereaguj, nikdo se te neprosi. Muzes si jit pohonit peleho, misto ztraty casu tady. Poradilo mne dost ostatnich a chovali se normalne. Ptam se proto, protoze o tom vim hovno, ale ty ses jen namistrovanej bl.ecek. Proste jen nechapes elementarni veci.

Ostatnim diky za rady.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 6 vteřinách:
šulda píše:
X píše: je úplně normální používat DOCP / XMP.

A vo tom to je ;)
radek172>> Taky sem nikdy netaktoval a ani nebudu, ale XMP mám samozřejmě aktivní, nevím proč to nepoužívat? Počítač mám aby mi sloužil. Tym RAM jsou pro to přeci určený. Jak stojí v citaci, je to normální funkce.


Necham si je, jak jsem psal uz nekomu vys.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Koupím DDR4 2133mhz
    od nzxl » 18 dub 2021 17:40 » v K: Hardware
    0
    365
    od nzxl
    18 dub 2021 17:40
  • Koupím DDR4 2133mhz
    od HelFix » 13 dub 2021 10:21 » v K: Hardware
    3
    548
    od HelFix
    13 dub 2021 17:40
  • Kingston DDR4 podtakované na 2400 MHz
    od Moony » 22 říj 2021 12:12 » v Problémy s hardwarem
    11
    418
    od Moony
    29 říj 2021 07:55
  • Rozdíl v časování vs frekvenci u DDR4, co je lepší?
    od RagX » 03 srp 2021 07:18 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    339
    od finwe
    03 srp 2021 12:14
  • Osazení 2x16GB nebo 4x8GB DDR4 ram?
    od Andri20 » 25 led 2022 20:50 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    178
    od Erredar
    včera, 06:19

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů