PC pro těžbu krypto Vyřešeno
-
- Level 2
- Pohlaví:
PC pro těžbu krypto
Zajímalo by mě, jaká PC sestava by se již vyplatila pro začínající těžbu krypto v domácích podmínkách. Může někdo znalý dát návrh takové sestavy? Díky za info.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Re: PC pro těžbu krypto
Odpověď je žádná, řekl bych. Resp. to platilo někdy před půlrokem. Teď, vzhledem k cenám elektřiny, budeš navíc těžce v minusu.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Většinu elektrické energie bude dodávat FVE.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Jedna karta je málo, máš totiž další náklady na stavbu PC. Buď už PC máš, pak nějakou AMD 6xxx, nebo hned celý RIG.
BTW ptát se zde, kam chodí lidi plakat nad zlými těžaři, že nejsou karty
Více v SZ
BTW ptát se zde, kam chodí lidi plakat nad zlými těžaři, že nejsou karty

Více v SZ
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Na kazde zlate horecce vzdy nejvic vydelal prodejce krumpacu a lopat spolu s prodejcem jidla a piti.
Aby se to "vyplatilo" musela by byt elektrina zcela zdarma.
Bohuzel - je treba ziviti se praci.
Aby se to "vyplatilo" musela by byt elektrina zcela zdarma.
Bohuzel - je treba ziviti se praci.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Nejde mi o to se tím živit. Ale využít přebytky elektrické energie z FVE. Pokud by se třeba za rok zaplatila investice do PC, bylo by to lepší, než prodávat elektřinu za pakatel nebo ji dávat do virtuální baterie nějakému dodavateli. Proto mě zajímal nástřel celého PC, které by se dalo pro tento účel využít.
-
- Level 6
- Pohlaví:
Grander píše:Odpověď je žádná, řekl bych. Resp. to platilo někdy před půlrokem. Teď, vzhledem k cenám elektřiny, budeš navíc těžce v minusu.
To je nesmysl, třeba s RTX 3090 se teď není problém dostat natěženým eth někam na třeba 8-10 násobek ceny elektřiny při 5 Kč/kWh.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950X, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Sennheiser GSP 670, Valve Index
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Sennheiser GSP 670, Valve Index
-
- Master Level 7
- Pohlaví:
-
- nováček
- Pohlaví:
Baader píše:Zajímalo by mě, jaká PC sestava by se již vyplatila pro začínající těžbu krypto v domácích podmínkách. Může někdo znalý dát návrh takové sestavy? Díky za info.
Jednou jsem doma vyzkoušel těžbu kryptoměn. Ale nefungovalo mi to. Těžba vyžaduje nejlepší výkon počítače.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
Určitě, proto jsou tam Celery.
Funguji už jen přes SZ. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”