Ahoj,
mám starší PC (viz podpis) a chtěl bych si v budoucnu zahrát Hogwarts Legacy. Jenže minimální požadavky by měly být následující:
CPU: Core i5-4460 / Ryzen 3 1200.
RAM: 8 GB.
VIDEO CARD: AMD Radeon R9 290 / NVIDIA GeForce GTX 970 or better.
PIXEL SHADER: 5.1.
VERTEX SHADER: 5.1.
DEDICATED VIDEO RAM: 4096 MB.
Já mám NVIDIA GeForce GTX 960 4GB - tzn. to pravděpodobně nerozjedu?!
Jak nejlevněji bych měl PC upgradnout, abych tu hru rozjel? (nejde mi o nějaké střední či vyšší detaily, nejsem nějaký labužník v grafice, tzn. mi opravdu stačí to jen rozjet a plynule si zahrát, klidně i jen na minimální detaily).
Za případné rady, děkuji.
hogwarts legacy
hogwarts legacy
CPU Intel Core i5 - 4460 3,2Ghz // NVIDIA GeForce GTX 960 4GB // MB MSI B85-G43, 1150, DDR3
RAM Crucial 2x4GB DDR3 1600Mhz CL9 // SSD Kingston KC400 256GB // HDD WD Caviar Blue 1TB
RAM Crucial 2x4GB DDR3 1600Mhz CL9 // SSD Kingston KC400 256GB // HDD WD Caviar Blue 1TB
Re: hogwarts legacy
Tohle bych resil az na Vanoce 2022, az hra bude vychazet.
Bude treba investice kolem 20.000 Kc na grafiku, procesor, RAM a zakladni desku
za predpokladu ze za 10 tisic pujde koupit nejaka rozumna grafika.
Bude treba investice kolem 20.000 Kc na grafiku, procesor, RAM a zakladni desku
za predpokladu ze za 10 tisic pujde koupit nejaka rozumna grafika.
A nebo koupit rovnou PS 5 / XBOX a nebudeš řešit, na jaké detaily hru rozjedeš a ve finále ušetříš polovinu :)
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.
To je rada za všechny prachy. Já bych na konzoli hrát nemohl. A pokud by si měl tazatel koupit nějakou konzoli jen kvůli té hře. Pak je to naprostá hloupost. Do počítače dá možná 2 násobek. Ale, pokud mu to vyhovuje, bude mít železo na další roky a hrát další hry. Samozřejmě to může i na konzoli, jen záleží, zda je to pro zakladatele tématu vhodné.
Nebude resit sice jake detaily, ale bude to mit mnohem horsi grafiku nez na PC,
ale za to to bude mit problem udrzet 30 fps narocnejsich scenach.
Ryzen 3700x + Geforce 2060/2070 (nekde mezi), to je PS5. Do noveho PC urcite tazatel bude mit
lepsi grafiku i procesor.
Hardware ma cenu resit za tech 10 mesicu az hra bude vychazet, ne ted.
ale za to to bude mit problem udrzet 30 fps narocnejsich scenach.
Ryzen 3700x + Geforce 2060/2070 (nekde mezi), to je PS5. Do noveho PC urcite tazatel bude mit
lepsi grafiku i procesor.
Hardware ma cenu resit za tech 10 mesicu az hra bude vychazet, ne ted.
Já se v tom nevyznám a proto vaše rady beru s respektem. Takže to beru čistě z laického pohledu, v těch aktuálně nastavených min. spec je uvedená GTX 970 - ta se dá na bazaru sehnat do 4000. Zbytek minimálních požadavků moje sestava splňuje. Proč bych tedy probůh měl do PC investovat 10, 20 nebo dokonce víc tisíc?
Každopádně nový PC rozhodně neplánuju a jestli nestačí koupit bazarovou GTX 970, tak tu hru radši oželim. Z her jsem už dá se říct vyrostl a jediný co mě tak nějak nostalgicky zajímalo je ten HL. Ale tak nevadí.

Každopádně nový PC rozhodně neplánuju a jestli nestačí koupit bazarovou GTX 970, tak tu hru radši oželim. Z her jsem už dá se říct vyrostl a jediný co mě tak nějak nostalgicky zajímalo je ten HL. Ale tak nevadí.

CPU Intel Core i5 - 4460 3,2Ghz // NVIDIA GeForce GTX 960 4GB // MB MSI B85-G43, 1150, DDR3
Minimalni pozadavky jsou tak na spusteni hry, otazka je, zda bude vubec hratelna.
Zadna nova hra nepocita s tim, ze ma nekdo 8 roku stare slaboucke ctyrjadro.
Proc bys mel investovat? Abys mel vic nez 15 fps v rozliseni 800x600.
Ta hra vyjde za rok - ten tvuj uz 9 let stary pocitac muze mezitim klidne umrit.
Pockej na Vanoce 2022 a uvidis co bude potreba koupit.
Pouzite grafiky jako je Geforce 970 bych nekupoval ta karta muze umrit hned druhy den....
Zadna nova hra nepocita s tim, ze ma nekdo 8 roku stare slaboucke ctyrjadro.
Proc bys mel investovat? Abys mel vic nez 15 fps v rozliseni 800x600.
Ta hra vyjde za rok - ten tvuj uz 9 let stary pocitac muze mezitim klidne umrit.
Pockej na Vanoce 2022 a uvidis co bude potreba koupit.
Pouzite grafiky jako je Geforce 970 bych nekupoval ta karta muze umrit hned druhy den....
No asi nemá cenu se s Vámi dohadovat. S termínem "minimální požadavky" pracuji už dlouho a nikdy se mi nestalo, že bych hru kterou bych rozjel právě na to minimum jen spustil, jak vy píšete. Naopak si troufnu tvrdit, že jsem si i hry a na minimální detaily užil naprosto dokonale. Ne každému totiž jde o nějakou přebušenou grafiku.
Téma zamknu, protože do podzimu to, jak píšete, nemá smysl řešit.
Každopádně bych chtěl na závěr říct, že na tom, jak vy píšete 8 let starém PC. Jsem si naprosto na pohodu zahrál desítky hodin v AC Valhalla, Forze Horizon 5, Mafia DE, Crusader Kings 3, F1 2020 a RDR2. Během hraní těchto her jsem nezaznamenal žádné problémy. Jo a ještě takový detail, hraju na 1920*1080 a bohatě mi to stačí
Téma zamknu, protože do podzimu to, jak píšete, nemá smysl řešit.
Každopádně bych chtěl na závěr říct, že na tom, jak vy píšete 8 let starém PC. Jsem si naprosto na pohodu zahrál desítky hodin v AC Valhalla, Forze Horizon 5, Mafia DE, Crusader Kings 3, F1 2020 a RDR2. Během hraní těchto her jsem nezaznamenal žádné problémy. Jo a ještě takový detail, hraju na 1920*1080 a bohatě mi to stačí

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”