Dobrý den, hledám monitor na práci a výjimečně na fotografie, současně mám tento: https://www.czc.cz/aoc-24v2q-led-monito ... 31/produkt
Nově mám polohovací stůl, takže požaduji tyto vlastnosti: 27" velikost, USB hub na myšku, USB C pro napájení NB v budoucnu, QHD, možná i nějaká energetická úspora a design?
Kdysi mi byl doporučen tento monitor: https://monitory.heureka.cz/dell-s2722dc/#prehled/ ale je zde úplně zbytečné repro + otáčení na výšku. Někde v recenzi jsem se dočetl že stejná verze existuje bez reproduktorů a otáčení a je o 2 tis levnější, ale nepodařilo se mi dohledat, ví někdo o označení daného monitoru?
Jinak mám rozpočet kolem 7 tis. Kč, za doporučení budu rád.
Dodatečně přidáno po 6 minutách 34 vteřinách:
Hledám a narazil jsem na zajímavý Samsung https://monitory.heureka.cz/samsung-s27 ... ecifikace/ nějaké názory prosím?
Výběr monitoru na práci / fotky 27"
-
- Level 3
- Pohlaví:
-
- Level 3
- Pohlaví:
Re: Výběr monitoru na práci / fotky 27"
Doplňuji že při práci 6 hodin denně 7/7 je má práce z 95% internet, kodování, maily. Bokově prokrastinace jako YT videa, podcasty, zřídka nějaká hra. Nevím jestli i na tuto práci je příjemný rozdíl mezi QHD a 4K, existuje nějaký monitor i klidně kolem 10tis který je nějaký "univerzál na všechno" a je kvalitní? Nějaké dobré doporučení na monitory, které bych mohl alespoň porovnat?
-
- Level 2
- Pohlaví:
V kanclu používáme USB-C kancelářské řady od DELLu i HP (27", QHD, USB-C PD) různých generací (20-22) k všeobecné spokojenosti. S tím Dellem s2722dc neuděláš chybu... Jestli tam jsou nějaké rozdíly v kvalitě, pak poznatelné jenom při postavení monitorů vedle sebe.
Máme tu:
DELL P2720DC
DELL P2723DE
DELL S2722DC
HP e273q
Máme tu:
DELL P2720DC
DELL P2723DE
DELL S2722DC
HP e273q
MacBook Pro 14" 2021
RaspberryPi 3B + Conbee II + Philips Hue + IKEA Tradfri + Home Assistant
Synology DS213j
Průša Mini
IoT je závislost
Synology DS213j
Průša Mini
IoT je závislost

-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Bral bych jedine 4K UHD, uz kvuli filmum a YT ve 4K.
-
- Level 3
- Pohlaví:
Pokud mám tedy nové parametry: 4K monitor, USB C, USB HUB a design, máte prosím nějaké typy?
(Delly od Kuby prohlédnu děkuji).
(Delly od Kuby prohlédnu děkuji).
-
- nováček
- Pohlaví:
Nejlevnější monitor vyhovující parametrům jsem našel tento: https://www.czc.cz/aoc-u27p2ca-led-moni ... 32/produkt
-
- Level 3
- Pohlaví:
Velmi moc děkuji, zrovna nyní AOC mám a je to dobrá značka. Design neohromí, ale skutečně ty specifikace vypadají velmi dobře a cena taky.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 35 vteřinách:
Jen doplňuji co projíždím recenze, u Alzy jsem našel mnoho recenzí kde si uživatelé stěžují na hlučný ventilátor v monitoru. To je asi věc, která by mě rušila při práci. Často používám hudbu jako kulisu, ale jsou chvíle kdy potřebuji ticho a soustředit se. Takže pokud někdo má ještě nějaký tip, budu moc vděčný:)
Dodatečně přidáno po 3 minutách 35 vteřinách:
Jen doplňuji co projíždím recenze, u Alzy jsem našel mnoho recenzí kde si uživatelé stěžují na hlučný ventilátor v monitoru. To je asi věc, která by mě rušila při práci. Často používám hudbu jako kulisu, ale jsou chvíle kdy potřebuji ticho a soustředit se. Takže pokud někdo má ještě nějaký tip, budu moc vděčný:)
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Uplne ticho myslis aj take, ze ta nebude rusit nikto aj z poza okien? Lebo pokojne ti moze niekto pred oknom pustat hudbu a ty s tym nic neurobis 

-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Jaka je pravdepodobnost, ze ti nekdo pred oknem bude poustet hudbu ? 0,001% ?
To je stejna logika, jako Cerna zmije kde ma sluha pripravene komicke prevleky pro maskovani
se ve francouzske vesnici kdyby tam zrovna probihal karneval, ktery tam na 99,99% nebude.
Maximalne nekomu zazvoni telefon, nebo bude na pozadi slyset hluk z ulice.
Kdezto ventilator huci porad, zvlast v lete v tech vedrech. Tesne pred tebou a zavreni okna nepomuze.
To je stejna logika, jako Cerna zmije kde ma sluha pripravene komicke prevleky pro maskovani
se ve francouzske vesnici kdyby tam zrovna probihal karneval, ktery tam na 99,99% nebude.
Maximalne nekomu zazvoni telefon, nebo bude na pozadi slyset hluk z ulice.
Kdezto ventilator huci porad, zvlast v lete v tech vedrech. Tesne pred tebou a zavreni okna nepomuze.
-
- Level 3
- Pohlaví:
Bydlím v rodinném domě, kde je poměrně klid. Ano, soused někdy kosí trávník, někdy projede auto, ale hudbu mi taky opravdu nikdo nepouští:) Občasný a nárazový hluk je vždy a všude, ale jak psal petr - monitor který je zapnutý pořád, točí se pořád a dělá hluk pořád - to je nepříjemné. Resp. i můj pc trochu hučí, ale hučet do toho ještě monitor - bude mi to nepříjemné.
Dodatečně přidáno po 1 hodině 38 minutách 59 vteřinách:
Stále přemýšlím, hledám, klidně bych šel do větší velikosti než 27", koukám už i po 34".
https://www.czc.cz/samsung-smart-m7-led ... lAQAvD_BwE
Parametry dobré, ale jelikož je to monitor s TV, bude to hodně žrát, bude to tlustší než klasický monitor, možná taky uslyším nějaký hluk.
https://monitory.heureka.cz/xiaomi-mi-c ... /#prehled/
Celkem si hraji s myšlenkou, že bych zkusil zakřivený tento monitor, vzhledově pecka, když se naučím pracovat se SW na rozdělení obrazovky, mohlo by to být prospěšné. Na fotky k úpravě prohnuté údajně nejsou, ale dělám fotky fakt jenom hobby. Naopak to má být šetrnější pro oči to zakřivení. Nějaký názor na tento monitor?
Popř. je v Ostravě nebo okolí nějaký dobrý obchod (elektro nebo czc) kde je vystaveno 10 a více monitorů? Někde jsem viděl že mají na testování takové koutky s herním pc, monitorem a komponenty a člověk si může sednout, osahat, vyzkoušet. V elektrech mají většinou vystavené ty levné monitory kolem 3 tis a kolikrát nejsou ani zapojené.
Dodatečně přidáno po 1 hodině 38 minutách 59 vteřinách:
Stále přemýšlím, hledám, klidně bych šel do větší velikosti než 27", koukám už i po 34".
https://www.czc.cz/samsung-smart-m7-led ... lAQAvD_BwE
Parametry dobré, ale jelikož je to monitor s TV, bude to hodně žrát, bude to tlustší než klasický monitor, možná taky uslyším nějaký hluk.
https://monitory.heureka.cz/xiaomi-mi-c ... /#prehled/
Celkem si hraji s myšlenkou, že bych zkusil zakřivený tento monitor, vzhledově pecka, když se naučím pracovat se SW na rozdělení obrazovky, mohlo by to být prospěšné. Na fotky k úpravě prohnuté údajně nejsou, ale dělám fotky fakt jenom hobby. Naopak to má být šetrnější pro oči to zakřivení. Nějaký názor na tento monitor?
Popř. je v Ostravě nebo okolí nějaký dobrý obchod (elektro nebo czc) kde je vystaveno 10 a více monitorů? Někde jsem viděl že mají na testování takové koutky s herním pc, monitorem a komponenty a člověk si může sednout, osahat, vyzkoušet. V elektrech mají většinou vystavené ty levné monitory kolem 3 tis a kolikrát nejsou ani zapojené.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Tu M7 neber... Tu mám pro změnu doma (byl to jednu dobu jeden z nejlevnějších 27+" monitorů, navíc se mi líbily ty smart fce - kancl mám v pokoji pro návštěvy) a obrazově je proti mnou zmíněným monitorům střední třídy fakt slabá...
MacBook Pro 14" 2021
Synology DS213j
Průša Mini
IoT je závislost
Synology DS213j
Průša Mini
IoT je závislost

-
- Level 3
- Pohlaví:
Děkuji moc za tip, ten jsem nakonec ze seznamu vyřadil a Xiaomi mě sice láká - ale nemá USB hub ani USB C. Není to úplně důležitá funkce kterou nutně potřebuji, ale šikla by se. Nečekal jsem že výběr monitoru mi dá takto zabrat..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1636
-
od falco_dee
23 úno 2025 15:46
-
-
Výběr QHD monitoru 1440p
od schwarzenegger » 01 čer 2024 08:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 13
- 4152
-
od schwarzenegger
04 čer 2024 15:37
-
-
- 3
- 2199
-
od Alferi
03 dub 2024 16:38
-