Doplnění RAM paměti
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Doplnění RAM paměti
Dobrý den v PC mám tuto základní desku ASROCK B450 Pro4 osazenou Patriot Viper Steel 16GB KIT DDR4 3000Mhz CL16 jelikož už na Alze prodej skončil a kromě mironetu je už snad nikdo neprodává. Jaké mám možnosti o doplnění dalších dvou slotů musí být frekvence a další údaje stejné ? Případně nějaké doporučení na konkrétní ramky kterýmy bych mohl doplnit svých 16 gb. Děkuji za jakékoli rady
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Doplnění RAM paměti
Vymen ty moduly za 2x 16 GB, 3600 MHz.
Se 4 moduly nemusi jit pocitac vubec spustit, ani kdyz jsou stejne. Navic jsou pomale.
Se 4 moduly nemusi jit pocitac vubec spustit, ani kdyz jsou stejne. Navic jsou pomale.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Děkuji za radu karta podporuje pouze 3200 takže mám spíše koupit 2x16 GB 3200 nebo mám koupit 3600 a tech 400 nebude využíváno
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Vsechny procesory podporuji oficialne pouze 3200 MHz, ale nastavit pujde vic po aktivaci XMP profilu.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
já se při stavění před x roky řidil právě tím co bylo psáno u desky proto jsem koupil ty pomalejší takže pouzít třeba tyto https://www.alza.cz/kingston-fury-32gb- ... 622622.htm ? a co vzít radši single rank nebo dual rank ? moc se v tomhle až dopodrobna neorientuju
-
- Level 4
- Pohlaví:
Vždy je dobré uvést celou sestavu. Bohužel ji nevidím ani v profilu. Rozšíření na 2x16 GB. Pokud máš nějakou novější verzi Bios, tak s těmi 3600MHz může být problém při zapnutém XMP.
Dodatečně přidáno po 21 minutách 57 vteřinách:
Máš aktivní XMP, na kolik MHz ti RAM běží?
Dodatečně přidáno po 21 minutách 57 vteřinách:
Máš aktivní XMP, na kolik MHz ti RAM běží?
Člověk se pořád učí.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Moje soustava je procesor AMD ryzen 5 2600 deska asrock b450 Pro4 grafická karta nVidia geForce GTX 1660 super 6G OC zdroj 650W aktuální ram Patriot Viper Steel 16GB KIT DDR4 3000Mhz CL16 sestava je skládaná v roce 2020 takže má 4 roky a mám takový pocit že od toho roku 2020 se BIOS neaktualizoval zítra kouknu jestli mám zaple XMP a kolik MHz dává. Kolikrát mi jede RAM na 100% a grafika ani procesor ne tak sem přemýšlel o upgradu RAM
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Jestli nemas ani zaple XMP tak ses dobrovolne pripravil az o 40% vykonu procesoru.
S tou pomalou pameti pokud bezi na 3000 MHz tak o cca 20%.
S tou pomalou pameti pokud bezi na 3000 MHz tak o cca 20%.
-
- nováček
- Pohlaví:
XMP je ne owerclock ... to tady a teď neřešíme - je to laborování hokus pokus. Vliv paměti není nějaký zázračný
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
XMP je automaticke pretaktovani dle nastaveneho profilu. 3200 MHz je standard, vic je pretaktovani.
Tech 30-40% rozdil vykonu podle frekvence RAM u Ryzenu je vysledek mereni, maly vliv je u Intelu.
Spousta lidi tu ve foru zjistilo, ze po aktivaci profilu (o cemz nevedeli ze se dela rucne) nepotrebuji novy procesor.
Tech 30-40% rozdil vykonu podle frekvence RAM u Ryzenu je vysledek mereni, maly vliv je u Intelu.
Spousta lidi tu ve foru zjistilo, ze po aktivaci profilu (o cemz nevedeli ze se dela rucne) nepotrebuji novy procesor.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Tak XMP bylo nastavené na auto tak jsem ho zapnul ve správci mi rychlost paměti píše 3000 MHz tudiž to co je psané u RAMek
bios mám na verzi z roku 2019 koukám že jsem na to dlouho nekoukl vyplatí se mi ho aktualizovat nebo do toho nemám zbytečně zasahovat
akorát teď koukám na HWinfo a tam mám takt pouze 1500 MHz viz fotka
na základní desce mám sporádaní viz foto do prvního slotu sem to nedával kvůli chladiči na procesoru aby se to nedotýkalo zbytečně
při změně v biosu že ram není ddr4 3000 ale je třeba 3200 tak jsem se dostal na frekvenci 1600 MHz
tusím nějaký problém na mé straně protože to nechápu a moc se mi nahoru s číslama nechce protože netuším co to udělá
bios mám na verzi z roku 2019 koukám že jsem na to dlouho nekoukl vyplatí se mi ho aktualizovat nebo do toho nemám zbytečně zasahovat
akorát teď koukám na HWinfo a tam mám takt pouze 1500 MHz viz fotka
na základní desce mám sporádaní viz foto do prvního slotu sem to nedával kvůli chladiči na procesoru aby se to nedotýkalo zbytečně
při změně v biosu že ram není ddr4 3000 ale je třeba 3200 tak jsem se dostal na frekvenci 1600 MHz
tusím nějaký problém na mé straně protože to nechápu a moc se mi nahoru s číslama nechce protože netuším co to udělá
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Level 4
- Pohlaví:
HWinfo 1500 + 1500 = 3000 kapišto? Bios neaktualizuj! U týhle desky to může být cesta do pekel. Taky si nám mohl prozradit při jaký činnosti máš RAM využitu na 100%. Pokud ji potřebuješ rozšířit, tak udělej co radí petr. S XMP budeš na 3600MHz. V manuálu k desce máš kam vložit RAM, tady to je A2 a B2 jak to máš.
Ano, jestli sis všiml, tak tu řešíme navýšení RAM a pokud potřebuje rozšířit, tak u Ryzenu to vliv má. Např. z 3000 na 3600 sem zaznamenal 20-25%. Zázrak to není, ty se nedějí, ale taky to není zanedbatelný nárust a když se kupují nové tak není důvod ho nevyužít. A XMP není hokus pokus.
buchtik píše:XMP je ne owerclock ... to tady a teď neřešíme - je to laborování hokus pokus. Vliv paměti není nějaký zázračný
Ano, jestli sis všiml, tak tu řešíme navýšení RAM a pokud potřebuje rozšířit, tak u Ryzenu to vliv má. Např. z 3000 na 3600 sem zaznamenal 20-25%. Zázrak to není, ty se nedějí, ale taky to není zanedbatelný nárust a když se kupují nové tak není důvod ho nevyužít. A XMP není hokus pokus.
Člověk se pořád učí.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”