PC do 15k pro důchodce Vyřešeno
-
- Level 5
- Pohlaví:
Re: PC do 15k pro důchodce
Já bych to postavil na AMD Ryzen 5 4600G a vejde se do desítky. Bohatě by to stačilo.
-
- nováček
- Pohlaví:
můžete mi dát tedy levnější variantu podle Vás? navrhnu jí to pak obojí a uvidíme co si vybere. děkuji
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Třeba takto: https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... E696A7E620
Zdroj jsem tam dal solidnější, ty levné a slabé jsou často dost nekvalitní (můžou být "značkové", ale často je vyrábí někdo jiný). U procesoru je celkem použitelný chladič, případně se dá dokoupit lepší. Case jsem vybral takovou fešnější, ale stačila by i levnější, moc tepla se odvádět nebude.
Zdroj jsem tam dal solidnější, ty levné a slabé jsou často dost nekvalitní (můžou být "značkové", ale často je vyrábí někdo jiný). U procesoru je celkem použitelný chladič, případně se dá dokoupit lepší. Case jsem vybral takovou fešnější, ale stačila by i levnější, moc tepla se odvádět nebude.
-
- nováček
- Pohlaví:
děkuji za návrh, ještě mám jeden dotaz, má monitor s pouze VGA konektorem, vím, že jsem jednou dávno tento problém řešil kabelem s VGA a druhá strana byla HDMI nebo Displeyport a nejelo to, když takový kabel koupíme, pojede jí to nebo bude v něčem háček, kdyby deska neměla VGA. Děkuji
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Vyhod monitor, ktery ma pouze analogove vstupy.
Kabel co ma na jednom konci analog a na druhem digital fungovat nemuze. Jedine, co muze fungovat
je kabel z DVI-I na VGA, protoze DVi-I ma i analogovy vystup. Nez kupovat elektronicky prevodnik
je mnohem lepsi koupit monitor ktery neni z roku 2004.
Kabel co ma na jednom konci analog a na druhem digital fungovat nemuze. Jedine, co muze fungovat
je kabel z DVI-I na VGA, protoze DVi-I ma i analogovy vystup. Nez kupovat elektronicky prevodnik
je mnohem lepsi koupit monitor ktery neni z roku 2004.
-
- nováček
- Pohlaví:
To chápu, bohužel nerozhoduji o majetku jiných lidí, takovou moc nemám. Každopádně díky za informaci ke kabelu. Vezmu tu levnější variantu, kterou jsem trochu poupravil. Nechám mnou vybranou bednu kvůli rozměrům, jinak to co navrhoval Alferi, přičemž deska co vybral má i VGA, takže nebude třeba měnit monitor. Děkuji všem.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Zkus sousedku presvedcit.
Ma pocitac na videa a fotky, ale chce koukat na rozmazane zotresene analogove VGA na starem monitoru?
Radsi jeste over, jestli ten monitor nema digitalni vstup, protoze kvalita obrazu na nejakem historickem
monitoru nebude stat za nic sama o sobe. Nove LCD s IPS panelem a stare TN, to je obri rozdil.
Ma pocitac na videa a fotky, ale chce koukat na rozmazane zotresene analogove VGA na starem monitoru?
Radsi jeste over, jestli ten monitor nema digitalni vstup, protoze kvalita obrazu na nejakem historickem
monitoru nebude stat za nic sama o sobe. Nove LCD s IPS panelem a stare TN, to je obri rozdil.
-
- nováček
- Pohlaví:
Re: PC do 15k pro důchodce Vyřešeno
Zkusím jí to navrhnout, uvidíme. Děkuji, hezký večer.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 2771
-
od t256
16 pro 2024 18:27
-