Výběr televize (55/65" okolo 30 tisíc)

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

MariTopHigh
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výběr televize (55/65" okolo 30 tisíc)

Příspěvekod MariTopHigh » 08 říj 2024 23:29

falco_dee píše:Mě se MiniLED nelíbí a nešel bych do něj, při spoustě scénách tam jdou vidět ty světelné zóny. Když už tak MicroLED, ale to je ještě budoucnost :D

Lidské oko vidí při spoustě scénách bílé okolo i na oledu i když tam není. Správná otázka je, jestli chce investovat několik tisíc navíc za nepatrné rozdíly... že je OLED lepší je jasné.

Vypnout ten LG magic nesmysl určitě jde, toho bych se nebál.

Zvuk u telky nikdy nebude ideální a tvé dilema chápu. Taky nejsem úplně zastánce soundbaru a jiných esteticky kazicich repraku kolem.. tady je určitě výhoda Tcl, do vyšších řad, které jsou pořád za slušné peníze dávají repráky od onkya a fakt to hraje slušně.

O budoucí podpoře aplikace ti toho mnoho nepoví ani sám T-Mobile. Ale každopádně kdyby vytvářeli novou appku a nepustili to na všechny systémy najednou, nejspíš půjdou podle počtu uživatelů, kde tizen bude určitě nad webos a asi nejrozšířenější bude android. Ale určitě by ani jeden z těchto systémů nevynechali, protože zákazníků na každém z nich bude hodně a určitě by nebyli úplně spokojený :evil:

Co se týče kodi, s tím ti neporadím, nemám žádné zkušenosti.

Ano, přesně tuhle Samsungu mám a jsem spokojený. Jen pro info už je to loňský musel. Letošní je s90d.

Reklama
Zakk
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Zakk » 08 říj 2024 23:58

Koukám, že jsem se možná až moc rozepsal.. :D

Díky za postřehy.

Jinak aktuálně mě hodně zaujala Philips 55OLED908. (Případně starší varianta 907, kterou ještě mají poslední rozbalenou na Alze, ale 908 by ale mělo být výrazné vylepšení panelu, co jsem se dočetl). Sice cenově už trochu víš :lol: (našel jsem lehce nad 40 tisíc.) a to počítám ještě 55“ variantu (která mi ale asi stejně vyhovuje víc).
Možná jsem se jen nechal zbytečně moc „zblbnout“ nálepkou Bowers & Wilkins.
Protože za menší peníze seženu třeba ten Samsung včetně soundbaru (v Datartu jsem viděl ve výprodeji QE65S92CA pod 30 tisíc, 55" by byla ještě za míň).

Ale je to první TV, kde se mi líbí všechny parametry. OLED + GoogleTV/Android + lepší zvuk + zajímavej bonus v podobě AmbiLight (kterej stejně asi z 90% nevyužiju, ale líbí se mi :D ). A celkově na mě TV působí dobrým dojmem a trochu „prémiově“.

falco_dee
Level 3
Level 3

Příspěvekod falco_dee » 09 říj 2024 00:11

Zakk píše:Nevadilo by mi investovat ještě do zvuku, ale už mi to přijde trochu nešikovné mít tam ještě další věc.. Nechtěl bych muset ještě zapínat extra zesilovač (vím, že se to dá řešit různě, ale nevím, co jak dobře funguje), pak když bych střídal, že něco pustím přímo z TV a pak něco třeba ze satelitního přijímače, kde TV bude jen jako monitor, převede se správně zvuk, když zesilovač bude zapojený přes optiku do TV? pak další kabely okolo TV atd.. možná ten soundbar, kde už to snad bude odladěné(?), že se automaticky zapne s TV atd. a nebudu o něm vědět, že tam něco dalšího je. Možná nějaký JBL by si dobře rozuměl se Samsungem(?) Jak se ty soundbary vlastně připojují? bezdrátově?- nehrozí tam pak třeba nějaké zpoždění nebo tak něco..?

Ano přesně tak. Soundbar se napojí přes eARC vstup HDMI a zapíná/vypíná se současně s TV a vůbec o něm nevíš. Dají se připojit i jinak, ale nejkvalitnější výstup je přes HDMI. Značka by měla být jedno. Ale taky si nech potom poradit a nekupuj naslepo. Já mám LG + LG, tchán Samsung + JBL, kamarád LG + JBL a vše funguje normálně. V tom by neměl být vůbec problém.

Zakk píše:Mně spíš zajímalo, jak je to třeba s podporu do budoucna, jestli to, že tam jde teď znamená, že tam půjde i za 5 let.. (v tomhle bych víc věřil třeba tomu čistému androidu něž těmhle proprietárním OS, ale možná je moje představa mylná).

Tak co vím zrovna LG a Samsung mají nové aplikace první a celkově podporu nejlepší. Nejsem si jistej u čeho to bylo, jestli to byla nová verze O2TV nebo Telly nebo jiná, už nevím, měl jsem to jen chvíli. Ale měla to snad jeden čas jen LG, než to o několik měsíců dostali i další značky.
Ale Philips nevím, to si musíš ověřit jinde. Určitě budou diskuze na redditu nebo tak.
CPU: Ryzen 7 7800X3D GPU: Sapphire Radeon RX 7900 XTX GAMING 24GB MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI RAM: Kingston Fury Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400 CL32 PSU: Seasonic Focus (GX-850) - 850W SSD1: Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 250GB SSD2: Samsung SSD 980, M.2 - 1TB CASE: Fractal Design Meshify C bílá (okno TG) CPU Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 Monitor: 34" LG UltraGear 34GN850-B

MariTopHigh
nováček

Příspěvekod MariTopHigh » 09 říj 2024 06:53

S 908 jsi už v úplně jiných cenových hladinách :D ale tv, zvlášť OLED bych rozhodně nekupoval rozbalený. A jestli je 907 2 roky stará tv a dva roky někde na showroomu běžela stejná scéna... Pokud jsi se s prachama dostal na tuhle úroveň, osobně bych už koukal po nějaké Sony. Zkušenosti s ní žádné nemám, ale co jsem četl, umí nejlépe upscale obrazu a celkově obraz + mají nějakou tu technologií zvuku z obrazu, nikdy jsem to neviděl a přijde mi to děsně zajímavé :D a samozřejmě má taky android

Zakk
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvekod Zakk » 09 říj 2024 11:13

O Sony jsem původně taky přemýšlel, ale právě ta jejich technologie zvuku mě docela děsí :D Kdo to ze známých zkoušel, tak si to nemůže vynachválit. Ale já k tomu nemám důvěru. Když se ten obraz vlastně pořád nepatrně chvěje (jestli jsem to správně pochopil? -když má hrát přímo ten panel obrazovky), tak to přece nemůže být pro naše vnímání nic dobrého.. i když to oko nepostřehne, tak nějak podvědomě to vnímat můžeme a může nás z toho třeba bolet hlava nebo mít nějaký jiný negativní vliv (?) (stejně jako když by třeba ten display nebyl ficker-free tak to blikání taky okem vidět nejde, ale bolí pak z toho oči..)

Zase možná se bojím zbytečně, ale nemám k tomu prostě moc důvěru.

Dokázal by někdo říct, jak na tom bude s kvalitou panelu ta 908 v porovnání třeba s nějakým levnějším OLED Samsungem?

MariTopHigh
nováček

Příspěvekod MariTopHigh » 09 říj 2024 15:04

Nevím no, podle mě je Sony nejlepší výrobce TV a taky si za to nechá řádně zaplatit, tak bych řekl, že to nějak vychytaný mají, ale kdo ví. 908 je konkurence k s95 od Samsungu, tudíž by měla mít lepší obraz než levnější Samsungy a klidně bych i řekl, že než s95, protože používá mla panel, ktery používá LG G3 a to jsou prostě špičky oledu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní sluchátka okolo 4 tisíc
    od Aurelian » 17 pro 2024 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    3226
    od Kadel33
    22 pro 2024 22:11
  • Výběr repasovaného notebooku do 6 tisíc
    od HelFix » 09 pro 2024 15:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    1070
    od petr22
    09 pro 2024 15:21
  • Výběr notebooků kolem 25 tisíc k občasnému hrani
    od Astrobotik » 18 lis 2024 13:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1598
    od Astrobotik
    18 lis 2024 13:00
  • Nová televize
    od Shashekk » 30 pro 2024 09:27 » v Vše ostatní (hw)
    3
    2472
    od MariTopHigh
    01 led 2025 10:22
  • televize LG problém s načítáním emailu
    od Anett » 12 zář 2024 19:22 » v Vše ostatní (hw)
    7
    2763
    od šulda
    13 zář 2024 14:18

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”